Last news in Fakti

1 Февруари, 2018 10:41 2 118 6

Франция прекарва САЩ

  • франция-
  • иран-
  • сащ

Нова схема за заобикаляне на санкциите срещу Иран

Властите във Франция са започнали да предлагат заеми, доминирани в евро на ирански търговци, за да подпомогне заобикалянето на санкциите на САЩ, съобщи „Ройтерс“.

Това се казва в анализ на ръководството на инвестиционната банка Bpifrance.

Френският план е да предлагат експортни кредити, доминирани в евро, на ирански купувачи на френски стоки и услуги и така да се избегне обхвата на американското законодателство.

След ядреното споразумение през 2015 г., френските власти се опитват да разширят търговията си с Иран.

Много френски банки са възпирани, заради наложени преди 2014 г, санкции в размер на $ 9 млрд., заради прескачане на американските санкции.

Някои компании вече се оплакаха от предпазливостта на банките. От Bpifrance вече са отчели засилено повишаване на кредитите. Очаква се такова да има и през тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сотир

    40 4 Отговор
    Все повече страни-дори и съюзници по НАТО плюят открито в лицето на САЩ-факт.Всички вече виждат залеза на доминацията на Б.Дом и вече нямат респект към тях.САЩ бавно,но сигурно изпускат лидерството и ще им се наложи да делят първото място със останалите големи играчи в гео-политиката-Русия и Китай.

    Коментиран от #3

  • 2 бесният язовец на оня с коня

    30 2 Отговор
    За любителите на хамериката с пожелание, ако още не са там, да хвана последния влак към "страната на неограничените възможности", но да не забравят следните определения:
    Американци: вечните окупатори, грабителите, които намериха нов начин за прибиране на пари- със санкции!
    САЩ: хубава страна с хубави кредити дава, които изплащаш цял живот, работейки на две работи и с общо поволин ден седмична почивка и накрая те изгонват от работа като куче и кредиторите висват пред къщата ти, която, разбира се не е къща като къща, а къща тип "да я духне вятъра и ще падне", хахаха

    Евала на французите! Скоро и в други държави!
  • 3 един

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сотир":

    https://www.youtube.com/watch?v=zc7Q7rjzuG0&list=LL_2aG-fN4ldZDZDSUnRAXmg&index=1

    Ето ти и превод на български: https://bultimes.com/Сара-Вагенкнехт-Виждали-ли-сте-военни/

    много любопитно, което няма да го чуеш или видиш по ТВ то

    Коментиран от #4

  • 4 Барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "един":

    Дааааааа, силно обръщение. И за голямо съжаление изпълнено с истина от първата до последната дума. Че е истина е ясно. Само че не се вижда решение и то пълноценно, а не частично като започването в момента на изграждане на газопровода през Германия на нейна територия, който беше замразен във времето.
  • 5 Барчо

    3 0 Отговор
    Санкциите и ембаргото се налагат за това да бъдат заобикаляни. Доказано е и в Югославия и в СК и в Иран и в Русия. Така се правят огромните печалби. Вместо да продадеш продукт "А", който попада под някаква санкция или ембарго за 5 долара, го продаваш за 500 чрез някой, който е никой. Е на това му викам аз печалба. Е, в някои други държавички пък действат и хората мрът като мухи там.
  • 6 Еееееее

    4 0 Отговор
    Трампи ще откачи ептен, то бива да го пързалят човек
Новини по държави: