1 Февруари, 2018 16:55 2 547 1

Грипът убива при съседите

  • грип-
  • ваксина-
  • вирус

Осем жертви на болестта в Румъния

Грипът убива при съседите - 1
Снимка: Shutterstock

Осем са жертвите на грипа този сезон в Румъния, съобщава агенция "Аджерпрес", като се позовава на данни на Националния институт за обществено здраве.

От началото на сезон 2017-2018 г. са регистрирани осем смъртни случая от потвърден вирус на грип, информира Националният център за наблюдение и контрол на заразните болести.

Миналата година смъртните случаи са били 17.

Четирима от починалите в периода 22 - 28 януари не са били ваксинирани.

До 28 януари в Румъния са били ваксинирани 821 356 души от високорискови групи с ваксина, предоставена от министерството на здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hmhmhm

    1 0 Отговор
    8 жертви звучи ми някак нищожно. Но още повече ми е интересно как са починали от вируса на грипа? и как го разбраха нашите съседи. Първо вируса на грипа атакува клетки в белия дроб в 90% от случвайте вирусните частици които са се образували в клетката рецепиент напускат клетката. Я сега съседите пак да помислят от какво са починали пациентите. Това твърдение е толкова безсмислено както и че хората умират от СПИН.
Новини по държави: