Last news in Fakti

2 Февруари, 2018 12:02 1 863 6

Сърбия ще влезе в ЕС и без да признава Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • ес

Сръбският премиер Ана Бърнабич е убедена в тази възможност

В ЕС ще приемат Сърбия и без да се налага да признава Косово. Това заяви сръбският премиер Ана Бърнабич, цитирана от B92.

Бърнабич заяви, че в това я е уверил лично председателят на Европейския парламент Антонио Таяни.

„Мисля, че председателят на ЕП недвусмислено заяви, че няма да ни се налага да признаваме независимостта на Косово, за да станем част от ЕС. Нормализирането на отношенията с тази страна е наше задължение като политици. Ние ще продължим да работим в тази посока“, заяви Бърнабич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВМОРО

    9 1 Отговор
    Другари! Комсомолци! Имам процедурен въпрос. Именно: Ана Бърнабич джендър ли е?
  • 2 Morgoth

    6 3 Отговор
    ЕС не може да приеме Сърбия без въпроса с Косово да бъде решен, защото ще се получи парадокса - косовари в ЕС ли са или не? Ако Сърбия не признава Косово и твърди, че това са нейни територии след влизането си в ЕС ще означава, че ЕС има териториални претенции към външна страна.
  • 3 ВМОРО

    6 3 Отговор
    Недопустимо е страна-член на ЕС да има териториални претенции към своите съседи. Ще се озорят сърбите с това условие. Затова не съм особен почитател на ЕС, но това е друга тема.
    България трябва да настоява и изисква от Сърбия зачитане правата на българското малцинство в Покрайнините и Поморавието. Там трябва да натискаме.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 onq s konq

    4 2 Отговор
    Е как ще влезе Сърбия в ЕС,СЛЕД КАТО ПЪРВО ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕ В НАТО?Не че няма държави които са членки на ЕС без да членуват в НАТО,НО ТЕ СА ЗАПАДНО ЕВРОПЕЙСКИ И РУСКОТО ВЛИЯНИЕ СРЕД НАСЕЛЕНИЕТО ИМ Е МИНИМАЛНО!...Но една Сърбия,която е "полуруска губерния" и не само че не го крие,а дори се и гордее с това?!И не е проблема в приказките на политиците,а В %-ТА НАСЕЛЕНИЕ,ВЯРВАЩО ИМ!
  • 6 факт

    3 0 Отговор
    МЮСУЛМАНИ НЯМАТ МЯСТО В ЕС
Новини по държави: