Last news in Fakti

3 Февруари, 2018 08:50 18 710 10

Българската тираджийка с опасни и глупави маневри

  • тираджийка-
  • катастрофа-
  • присъда

Ирина Еленкова получи присъда от 20 месеца

Българската тираджийка, която предизвика катастрофата, отнела живота на 2 души във Великобритания, ще лежи в затвора 20 месеца, съобщи Lincolnshire Reporter.

Осъдена е Ирина Еленкова от Пловдив. Тя не е забелязала, че докато кара, ремаркето се е отделило от камиона й. То блокирало пътя, като в него се е врязала кола. В резултат на това загинали и двамата пътници в колата.

В съда стана ясно, че Еленкова има свидетелство за правоуправление на камион, което обаче е било издадено преди едва 2 месеца.

След катастрофата тя се е опитала да излъже, че зад волана е бил нейният партньор Костадин Танев, защото вече е била превишила допустимите часове зад волана.

Според свидетел, нейните маневри са били „глупави и опасни“. Еленкова ще бъде лишена от шофьорски права за 2 години. Танев получи присъда от 6 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4Х4

    16 10 Отговор
    Как са загинали останалите осемнадесет жертви Росенчо??
  • 2 4Х4

    22 6 Отговор
    Браво бърза реакция!!
  • 3 pompev

    12 6 Отговор
    Колежке,как ти се откачи траилера ма,той мъжа може да го е закачал затова,
  • 4 Гонзо виелицата

    17 6 Отговор
    Вече се чувствам европеец, ми че те присъдите като тука бе! А колкото до шофьорката - наречие я Рено и повече недей я обижда!
  • 5 Vasik Atanasova

    12 13 Отговор
    ГЛУПАВИ СА ТЕЗИ КОИТО СА И ДАЛИ ПРАВОСПОСОБНОСТ ДА УПРАВЛЯВА КАМИОН
    И ТЕЗИ КОИТО Я СЪДЯТ

    Коментиран от #6

  • 6 куку руку ку

    22 4 Отговор

    До коментар #5 от "Vasik Atanasova":

    Глупави са всички ръсещи жлъч срещу жената!
    Какво означава "глупава маневра" и откачване на ремаркето? Да се откачи ремарке означава дефект в царския болт. Какво е виновна водачката за това?
  • 7 българ4е

    7 4 Отговор
    в англия присъдите не са големи за инак големи престъпления... примерно за наркотици дават най-мно' 2 до 4г.
    то затова и там масово се пуши трева и се потребяват по-тежки наркотици...
    общо взето в целия смешен евроГейски съюз престъпниците са на голяма почит! получават малки присъди и лежат в хубави затвори с изключение на няколко страни... инак са като в пансионче... а тук пък мафиотите си имат направо цяла държава...
  • 8 Нейчо Трифонов

    1 1 Отговор
    Много ме забавляват, всички са компетентни. Лафети, царски болтове, лули, кабелите и т.н. Чудя се на някой дали му се е случвало, че го коментира толкова компетентност.
  • 9 Телевизора на Елвис

    1 0 Отговор
    Да ти "дръпнат ключалката"- много типична шофьорска, лайнарска закачка. Тя е новобранец и не се е сетила да провери ключалката на лафета преди да тръгне. Дразни "старите кучета" с факта, че с лекота работи тежката им работа и са решили да я "наредят". Жалко за момата.
  • 10 гост

    1 0 Отговор
    Вижте как се развива едно нормално дело: Инцидент на 11 Октомври, финална присъда произнесена и влиза в действие на 5 Февруари = 4 месеца грубо. у нас за толкова не могат дори да си формулират обвинението, след години технически експертизи, липси на адвокати, свидетели и др. я са дали условна, я всичко е излязло коректно и обвиненията падат. За да е ефективно, трябва да е бързо.
    Вижте причинителите на катастрофи у нас как си наемат апартамент, пускат ги срещу подписка и те се връщат в страната си без каквито и да е мерки за сигурност или намерение за връщане. Който иска да е над закона да заповяда у нас.
Новини по държави: