Last news in Fakti

3 Февруари, 2018 18:35 4 631 11

Безпилотният „ловец на подводници”

  • кораб-
  • ловец-
  • подводници

Безпилотния кораб ACTUV застъпва на бойно дежурство

ВМС на САЩ и Управлението за перспективни изследователски проекти към Министерство на отбраната (DARPA) вече са завършили интеграцията на безпилотния кораб ACTUV в единната система за търсене на подводници на вероятния противник, пише Блиц.

Сега Управлението за военноморски изследвания започва опитно използване на кораба в интерес на ВМС – корабът ще бъде включен в единната информационна система, която позволява на съдовете да обменят информация с патрулните противоподводни самолети и други средства за откриване.

ACTUV (Anti-Submarine Warfare Continuous Trail Unmanned Vessel) е безпилотен кораб-тримаран, който не се нуждае от намесата на човек в управлението и работата на бордните системи, като може автономно изпълнява бойно патрулиране в продължение на 3 месеца.

Според военни, главната цел на проекта е търсене на малко шумни дизел-електрически подводници в крайбрежните води.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахахааа

    19 16 Отговор
    Безпилотен щото ковбоите имат демографска криза хахахаааа хората им бягат там където корабите от догодина ще имат душ кабини. Хахахахааа
  • 2 Наблюдател

    8 23 Отговор
    Руско Су-25 е свалено в Сирия, пилота е загинал.
  • 3 чичко Сорос

    13 4 Отговор
    Е изчакай да дойде темата тука и тогава!

    Коментиран от #4

  • 4 Наблюдател

    7 17 Отговор

    До коментар #3 от "чичко Сорос":

    Скоро няма да дойде, въпреки, че РИА Новости е един от основните информационни източници за сайта. Жали се русофилската психика, която вчера понесе "много тежко" нелепата смърт на едно малко дете.

    Коментиран от #5, #10

  • 5 Трол

    17 6 Отговор

    До коментар #4 от "Наблюдател":

    Пилота се казва Александър Иванов! Сега познай какаво пада в района, нямаш късмет да си там!

    Коментиран от #6

  • 6 Наблюдател

    5 14 Отговор

    До коментар #5 от "Трол":

    Преди не е ли падало ушанке, та сега тепърва да пада? И едва ли ще пада, ако рашките искат трупа на пилота да е цял. Путин ще му даде медал посмъртно и ще го забравят. До следващия.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Наблюдател

    7 15 Отговор

    До коментар #7 от "Трол":

    Много си кръвожаден ватенке! Пък и голям патриот се оказваш. Щом за един руски окупатор искаш да видиш убит сънародник.
  • 9 Kcaniba

    8 15 Отговор
    Русия върви уверено по стъпките на СССР! Глад ,мизерия, разруха непосилни разходи за воини , които се водят! Империята на злото и лъжата е жалка картинка!!!
  • 10 no name no face no number

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "Наблюдател":

    Не си сънародник а позор. Слепи ли сте или не ви се гледа какво се случва с този свят след предателството на Горби? Не ме интересуват имената на политическите системи и идеологии. Имам предвид изчезването на човеците и техните морални и национални устои и появата на меркантилни безскрупулни и низки хорица

    Коментиран от #11

  • 11 Жарко патронааа

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "no name no face no number":

    А къде блееше кгб та не утрепа горбито а?да го намерят пукнал ненадеино и да турат друг секретар с твърда позиция против саш и перестроики и тем подобни глупости?