4 Февруари, 2018 10:41 44 159 54

Кой е по-добър: Ф-35 или Су-35? (ВИДЕО)

  • изтребител-
  • ф-35-
  • су-35
Кой е по-добър: Ф-35 или Су-35? (ВИДЕО) - 1

Анализаторът Илиян Василев призова да направим алианс с Румъния и да закупим американския Ф-35. В същото време Русия разполага със свои Су-35.

Кой е по-добър от двата самолета вижте видеото и преценете.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    205 70 Отговор
    Ако е за война - само руско!!!
  • 2 гост

    107 8 Отговор
    Е дано в България не разбираме
  • 3 куку руку ку

    67 31 Отговор
    Като се има в предвид, че и двата за руски...
  • 4 и цената е важна

    97 24 Отговор
    Г-н Михайлов, трябваше да покажете и сравнение на цените на самолетите и стойността за поддръжка. Да не забравяме и че Ф-35 още има проблеми с управлението на въоръжението, поради което беше много забавено въвеждането му на въоръжение. Освен това, САЩ не го продават на всички страни, които го пожелаят.
  • 5 А сега де

    100 19 Отговор
    Защо ли суто излиза от китайска база, нали според нашите разбирачи китайците не били дръжки с рашките? Явно Китай си купува руско оръжие и въобще не им дреме.
  • 6 Гост

    94 12 Отговор
    Как може да се сравнява тежък с лек изтребител? Как може да се сравнява 4-то с 5-то поколение?
    Единия още не е постъпил на служба, другия е на 10 години.
    Ама нали всеки много разбира от всичко, та трябва да тормозим излишно клавиатурите си!
  • 7 STROGO SEKRETNO

    93 32 Отговор
    http://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=271&aid=3
    На другарите ПРО-ЕВРОГЕЙЦИ препоръчвам да четат повече , за да пишат по-малко глупости . Инфото по горе слага точка на безсмисленият спор " Кой е по-по-най " , Фалирала Америка или " Бедна " Русия , а моето лично мнение е , че всички приели протегнатата "ДЕМОничКРАТИЧНА" ръка на САЩ , са тотално ПРЕЕБ.НИ!!!

    Коментиран от #45

  • 8 диди

    90 26 Отговор
    САЩ пак лъже нашите будали/слагачи от властта,а ние мизерстваме снай-ниски пенсии,безрамни са тия горе....
  • 9 Фриман

    39 13 Отговор
    Вчера гледах матрица отново, ние сме същите роби бе хора, с малка поправка в интерпритация! Така че да взимат най смъртоносни оръдия и да почват! Да се намачкат яко, а пак после ще видим, ако някой оцелее, той ще живее свободен!
  • 10 STROGO SEKRETNO

    43 11 Отговор
    .......а анализатора написал статията " за да изпъкне в очите на слепите " , бих го посъветвал да напише ласкателна статия за Б.Б. за
    да си вдигне на рейтинга, за другото не е подготвен . Какво ще правим с няколко самолета , ще се ежим на Русия или на Турция, по-добре да купят радиоуправляеми моделчета , че със истински самолети току виж бутнали някой руски транспортен самолет и тогава..........тия дето се правят на мъже първи ще си бият камшика.
  • 11 Kcaniba

    44 83 Отговор
    Руските самолети са като руските коли и жени,

    Коментиран от #37

  • 12 Маркуча

    75 26 Отговор
    Ще си позволя да повторя коментара си под една друга статия и тук..
    На фактите трябва да се гледа от причинно-последственна гледна точка, за да разберем истината, а не само да я наблюдаваме! А истината е, че прословутата програма ф-35 е най-скъпият проект в световната военно-промишлена история на човечеството, за който проект ако се говори с пари трябва да знаем и цената! А тя е 1,508 трилиона долара! Да, петолъчката от Вашингтон с латинското наименование пентагон изхарчи трилион и полувина за проекта ф-35, като се има в предвид, че все още не са се избавили от "децките болести" на машината, която за пръв път литна с изпитателен полет през 2006 г. Т.е. за 11-12 години все още "боледува", но това е от техническа гледна точка! А от финансова? Може да си представите критиките, с които си има работа пентагона относно този проект! Изход? Ами продажби! Т.е. с налагане на продажби, за които ние не сме финансово готови, защото дори гориво за няколко самолета ни е скъпо, камоли нови ф35! Но и този "проблем" ще ни го "решат", чрез кредитиране! Т.е. некадърността на хора отвъд океана ще бие по нашият джоб барабар с джоба на децата ни. (С полувината от 1,508 трилиона долара, дори с наши инженери бихме направили не "болнаво" ф35, а летяща чиния! ). Шегата настрана, но това, което се опитват да ни предоставят като "добра сделка", използвайки и медийната машина, не е никак смешно!
  • 13 РУСОФИЛ

    28 42 Отговор
    Господа управляващи , организирайте безплатен алкохолен тур за руски военни по нашите спиртоварни казани, така руснаците ще се влюбят в България , ще заздравим братските взаимоотношения " на казан " и ще видите на практика реализация на поговорката " куче кокал пази " , в превод " РУСНАК БЪЛГАРСКИ КАЗАН БРАНИ " !!! ......така за бългаските военни ще остане само честа да поддържат огъня .
  • 14 фактите

    25 51 Отговор
    На Су картечниците много засичали.
  • 15 112

    49 25 Отговор
    СУ 57 и няма никой да припари...
  • 16 Гост

    30 5 Отговор
    Ми мисля че по по най няма всичко е в ръцете на пилота и неговите качества естествено че е важна машината но тя сама неможе и пак стигаме до задкормилното устройство
  • 17 МММ 23

    37 77 Отговор
    Ако стане нещо в Сирия 6 самолета Ф 35 ще овършеят всичко за по малко от 30 минути -и самолетите и ПВОто .

    Коментиран от #49

  • 18 г-н Хокинг

    12 7 Отговор
    Ще ви кажа но трябва да ми платите в GBP
  • 19 Kcaniba

    45 90 Отговор
    Разбира се чеF-35, сравнение с руското недоразумение е нелепо,за всеки който има мозъчни гънки (това автоматично неутрализира русофилските умувания)

    Коментиран от #21, #22, #34

  • 20 Кракра

    36 56 Отговор
    Все едно да питаш кое е по-добро - Chevrolet Corvette или Москвич 408И
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 стоян георгиев

    39 18 Отговор
    кое е по-добро лада или тесла?ладата е по- добра щото може да се ремонтира с чук и пред блока,а теслата има геиски вид и е гадна!!!!!гадна е щото е гадна и щото е правена от геове и ако я бутне танк ще се сплеска ,а ладата ако я бутне танк може лесно да си я поправим.

    Коментиран от #24, #54

  • 24 русия е джудже

    30 60 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Руснаците са пещерняци и имат повече общо с Нигерия от колкото с развития и технологичен свят,но пък имали и Лади които се поправяли с чук ХА ХА..Ти на какви препарати си бе ,рубладжийче ?

    Коментиран от #30, #32, #38, #52

  • 25 булгар

    44 8 Отговор
    Бе тоя Илиян Василев дето го изгониха от посолството в Москва заради срещи с американските служби ЦРУ кога започна да разбира и от самолети е ? Колкото Цв. Цв разбира толкова и тоя некадърник Василев
  • 26 Коментар

    21 5 Отговор
    Венци Тука е България.Не си в England.

    Коментиран от #42

  • 27 минути за реклама

    38 13 Отговор
    Реклама на недоразумението ф35. А защо не сравнят ф35 с ъс Су 57

    Коментиран от #28

  • 28 Kcaniba

    23 29 Отговор

    До коментар #27 от "минути за реклама":

    Все едно да сравняват бояришинка с дъмпел,или Кадилак със ЗАЗ! Нещо подобно!

    Коментиран от #29, #47

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 стоян георгиев

    14 5 Отговор

    До коментар #24 от "русия е джудже":

    тва дето го писах се нарича ирония.лошото е че ти не я усещаш.само незнам за кого е лошо.за мен дето се опитах да бъда ироничен или за теб щото си ......написах многоточие за да не те обидя .
  • 31 стига с глупости

    27 0 Отговор
    Не знам кой е по-добър, но знам че тоя който пита нищо не разбира. С подобни глупави сравнения е пълно в мрежата. Те просто не са от един и същи клас. Единият минава за лек изтребител, а другия за тежък. Правилно сравнение е примерно Су-35 с Ф-22. Су-35 е върха на руснаците (Су-57 не е още на въоръжение), а Ф-35 просто е евтина алтернатива на Раптор и заместител на масовия Ф-16.
  • 32 Фащ са кравари

    20 7 Отговор

    До коментар #24 от "русия е джудже":

    а ти какво имаш хамериканска подлого
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Марин

    10 3 Отговор

    До коментар #19 от "Kcaniba":

    Глупак
  • 35 Aham

    31 4 Отговор
    Поне да бяха превели за хората дето не хващат английски. Накратко, основно хвалят Фката. Но фактите са Ф35 е по-скъп, по-тежък, по-бавен, по-проблемен - затова и Израел си разработи самостоятелна Електроника и си я монтира на цяла ескадрила, край с проблемите. Ся обача ако америкос я вземе, значи открито да признае за провала си.. Цените доста варират, според клиента или заслугите. А колко струва един летателен час.. умопомрачително. Суто има повече ракети с 1/3, лети по-дълго, по-бързо с новата генерация двигатели, два бр. И тук цената е според клиента, но доста по-тънка... Ако ме питат мен, да взимат 4 установки С400 и затваряме небето над България; една ескадрила без особени претенции за ескорт и Плиска във въздуха и толкоз. Щото се сещате че с десет самолет бойна авиация няма да я докараме до никъде... През комунизма имахме над 100бр. Сега това е немислимо

    Коментиран от #36, #40

  • 36 Петър

    21 4 Отговор

    До коментар #35 от "Aham":

    Да,прав си и аз съм на същото мнение като теб. С-400 и ни кравари ни прехвалените им Ф-35 ще припарят,защото „невидимост” някой си го представя като нещо вълшебно. А то такова животно няма. Просто Ф-35 се засичат по-малко по-различен начин от останалите самолети,само човек да знае по-какъв начин да ги търси. А кой самолет е по-добър...ами дори и така да се сравняват 5-то поколение с 4-то С-35 пак е много опасен за Ф-35 .Тази „невидимост” изяде главата на американците ама не искат да си го признаят.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Оня с коня

    22 4 Отговор
    Да си купим Грипените. Те са най изгодни и с най голям ресурс, икономична подръка и имат скорост с почти 700 км/ч повече от Ф35 и Рафал. За държава като нас са перфектни.
  • 40 Нили

    14 3 Отговор

    До коментар #35 от "Aham":

    През комунизма имахме 300-500 самолета.
  • 41 витман

    20 2 Отговор
    И от това рекламно американско видио е очевадно че СУ то е в пъте по маневрено и боеспособно от американския таралясник който не става за нищо друго освен за рекламни видиоклипове.
  • 42 Танас

    19 2 Отговор

    До коментар #26 от "Коментар":

    Тия нашите управници може и да купят ф-35. Няма ги плащат те. Ще ги плаща този народ, който е останал на територията и внуците им. А тези, които сключат договора ще получат много пари. А може ли някой да ми покаже видео на което този ф-35 да прави и нещо друго освен да излита и да каца.

    Коментиран от #43

  • 43 Ancient evil

    10 3 Отговор

    До коментар #42 от "Танас":

    Ми той само това си може, тъй че други видеа няма да видиш.
  • 44 Българин

    7 21 Отговор
    Стига с ти руски боклуци.Никоя държава от ЕС, включително и бившите соц. страни не ползват руска техника.

    Коментиран от #50, #53

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 8888888

    10 14 Отговор
    Ако и руските самолети са като руските коли (крадени дизайни от запад, дори жигулата е клонинг на Фиат) то яе са равностойни.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ПисаТЕЛЯеТЪПАНАР

    14 1 Отговор
    Искам само да видя как един F-35 ще се пребори с 15 самолета СУ-35, че съотношението в цената е долу горе такова ( ако искаме да сме точни 1 към 30 ето и линк към приблизителна цена https://www.blitz.bg/lyubopitno/tekhnologii/ruskoto-mo-obyavi-tsenata-na-iztrebitelite-su-35_news385958.html) и за F-35 (http://www.aeropress-bg.com/news/military-aviation/4532-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-f-35-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-$200-%D0%BC%D0%BB%D0%BD)
    Аман от неграмотни филосифи :(
  • 49 Nnn

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "МММ 23":

    Е, това кой ти го каза?? Или си просто един недокецан пъпчив инфантил, чиято информация за оръжие и употребата му се черпи от комикси, третокласни холивудски продукции, в които супергероите унищожават танкове с прашки и стрели или електронни игри
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Симо

    1 2 Отговор

    До коментар #44 от "Българин":

    Не ползва за да на им наложат санкции. Всякакви опити да се закупи друго техника освен парадна американска се пресича. Справка -Турция. Иначе самите американци си признават че изобщо не могат да сравняват Су-35, Су-57 с Ф-35, Ф-22, а още по малко с Ф-16, който може да им само тренировъчна мишена. Прочети доклада на сенатската комисия по въоръженията и ще се превърнеш от "българин" в "насран българин" Впрочем не е ясно дали изобщо си българин , не помак или циганин.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.