Last news in Fakti

5 Февруари, 2018 13:24 1 165 5

Ел Кавалере: Ситуацията с мигрантите е спешна

  • силвио берлускони-
  • италия-
  • северна лига-
  • матео салвини-
  • мачерата

Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони осъди стрелбите на Ботуша

Ел Кавалере: Ситуацията с мигрантите е спешна - 1
Снимки: БТА/АР

Италианците не са расисти, но страната е заплашена от неконтролираната миграция, заяви днес бившият премиер Силвио Берлускони, цитиран от RAI.

Миграцията е основна тема на обществения дебат в Италия, след като в събота бе задържан неофашист, ранил шестима мигранти, стреляйки по тях от ксенофобски подбуди.

"Има голямо обществено безпокойство, произтичащо от присъствието в Италия на огромен брой нередовни мигранти", каза Берлускони по държавната телевизия.

Той коментира, че няма "нищо политическо" в атаките в град Мачерата, които по думите му са дело на "душевноболен".

Берлускони оглавява консервативен блок, който води в проучванията на общественото мнение в Италия преди парламентарните избори на 4 март. Според анкетите миграцията е една от най-големите тревоги на италианските гласоподаватели.

Ел Кавалере: Ситуацията с мигрантите е спешна

Наскоро Берлускони заяви, че в Италия има "най-малко 630 000" нелегални имигранти, които са "истинска социална бомба, готова да експлодира, защото тези мигранти живеят от мошеничества и престъпления".

Бившият италиански премиер и неговият крайнодесен съюзник, лидерът на Северната лига Матео Салвини, призовават за експулсиране от страната на всички мигранти без редовни документи. Има обаче съмнения колко би струвал и доколко изобщо е осъществим този план.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината винаги боли

    8 0 Отговор
    Кадафито каза преди да бъде убит,че ТОЛЕРАТНОСТА на Европа ще сбъдне една вечна мечта на мюсюлманите,Европа да бъде мюсюлманска! 2050 година!ТОВА е годината на мюсюлманското покоряване на Европата на ДЖЕНДЪРИТЕ !!!...
  • 2 народ

    8 0 Отговор
    Все пак по-добре късно,отколкото никога!
    Усетиха се!Макар че,мерките са с голямо закъснение и едва ли ще бъдат ефективни и ще дадът някакъв резултат.Това трябва да стане политика не само за Италия,а за целия европейски съюз.И е по-добре сега да се изхарчат милиони за експулсирането им,отколкото да се оставят да заличат Европа!!!
  • 3 Plovdiv

    5 1 Отговор
    Качват ги на кораби, хвърлят ги във водата близо до брега на Африка със спасителни жилетки и да се оправят! Крайно време е да се плюе на всякаква толерантност и либералност. А за останалите има достойни хора за пример, като Антон Лундин Петерсон и Брайвик!!!
  • 4 радев

    0 1 Отговор
    ДА СЕ ВЪОРЪЖАТ И ВЪРНАТ ОБРАТНО ДА СИ ИЗВОЮВАТ СВОБОДАТА!
  • 5 555667

    1 0 Отговор
    ЕДИНСТВЕНИЯТ ВИНОВЕН Е ЧИЧО САМИ. ПОДПАЛВА КОНФЛИКТИТЕ ЗА ДА НАВОДНИ ЕВРОПА С БЕЖАНЦИ, АКО НЕ ИСКАТ БЕЖАНЦИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ОСЪЗНАЯТ ТОЗИ ФАКТ.
Новини по държави: