Last news in Fakti

5 Февруари, 2018 14:32 1 901 22

Американските сили се изтеглят от Ирак

  • сащ-
  • военни-
  • ирак

Очаква се договарянето на условия с Ирак

Американските сили се изтеглят от Ирак - 1
Снимка: БТА/AP

Американските военни са започнали да се изтеглят от Ирак, съобщи ABC.

Информацията се позовава на данни на западни служители към базата в Ирак. През изминалата седмица ежедневно десетки военни биват транспортирани от Ирак в Афганистан.

Това стана седмици, след като Багдад обяви победата над групировката „Ислямска държава“. Ръководената от САЩ коалиция и иракското правителство са сключили споразумение за намаляване на броя на военните в страната.

С военните се изтеглят още оръжие и оборудване.

Според иракски източници процесът по изтеглянето на военните все още не е започнал официално.

В момента са уговарят условия за оставане на представители на коалицията в страната. Те ще бъдат координирани с иракското правителство. Очаква се от страната да бъдат изтеглени около 60% от американските военни, а 4000 да останат, за да обучават иракските войници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма оправия

    31 7 Отговор
    Ще останат 4000,който ще обслужват,източването на нефта и другите благини и далавери.Да му мислят иракчаните и другите туземци като нас....
  • 2 Османчо

    22 3 Отговор
    Те не си тръгват просто се местят на изток на 2 часа разстояние , най-вероятно ще тормозят китайците и техния проект , който минава и през Афганистан . Те и идил се запътиха на там случайност ще да е , че и атентатите започнаха
  • 3 Kcaniba

    25 6 Отговор
    Империятя на злото - фащ!!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гоуст

    4 16 Отговор
    Разяснение към всички руснаци и русофили какво значи думата изтеглям, защото явно няма такава в руският език: изтеглям е, когато е постигнато споразумение или войната е свършила и армията се прибира,повтарям прибира, в страната!!!

    Коментиран от #7

  • 6 световна зараза

    22 3 Отговор
    От Германия още се изтеглят, вече 70 години. Сигурно обучават местните как се дъвче дъвка .
  • 7 До Т-пагона

    11 6 Отговор

    До коментар #5 от "Гоуст":

    Г-н гоуст, ти по тошково време старшина ли беше или баща ти беше такъв? В статията, черно на бяло е написано, че военни се транспортират от Ирак в Афганистан! Или вече смяташ Афганистан за територията на кравария?!?
    Вместо да повтаряш, прочети още веднъж статията и след това прочети пак какво си написал.. повтарял той..

    Коментиран от #8

  • 8 Гоуст

    3 12 Отговор

    До коментар #7 от "До Т-пагона":

    Малко като гузен негонен бяга. Къде съм писал за САЩ и други страни? Я си свалете червените очила!
  • 9 истинските фашисти

    12 2 Отговор
    Разбиха им държавата, сега ще ги обучават. на какво ще ги обучават, на слугинаж като нашите ли ?

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Историк

    3 14 Отговор

    До коментар #9 от "истинските фашисти":

    Истинските фашисти са в Русия.

    Коментиран от #12

  • 12 Ммм

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "Историк":

    Истинските фашисти са сащ те започват войни по целия свят както стана в Ирак с предлог че там имало химическо оръжие такова не беше намерено,ама иначе на Русия санкции налагат,а на САЩ които са най големите агресори санкции няма

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14

    3 0 Отговор
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16

    5 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Истинските фашисти са сащ те започват войни по целия свят както стана в Ирак с предлог че там имало химическо.
  • 17 ко каза

    3 10 Отговор

    До коментар #12 от "Ммм":

    Историята показва, че най-много войни е водила Русия. През последните седем столетия Русия е била 75% от това време във война: Англия и Франция за същия период — 50%.

    Военният министър Куропаткин към цар Николай Втори: „Ваше императорско величество! През 18 и 19 век Русия в продължение на 128 години води войни, мирни са едва 72 години. От общо 128-те войни само пет са отбранителни, останалите са завоевателни”.

    Същото е и през 20-ти век, къде ли не си посяха "светлия" комунизъм, така е и през 21-ви - Украйна, Сирия......

    Коментиран от #19, #21

  • 18 Eee

    1 1 Отговор
    Само СССР👍
  • 19 До светлия КомуНизЪм

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "ко каза":

    То комунизма отдавна изчезна от Русия г-н "Ко каза"! Ти си останал още в брежневско време! И чукчите вече го знаят на оня край на света, ти още ми говориш за комунизъм..
  • 20 ОПАААА ИДЕЕЕЕЕЕЕ

    1 1 Отговор
    Като видяха че иде оня турчин с твърдата маслинова тояга , и дим да ги няма. Страх лозе пази ,знаят че ще има сюнет. Хи хи хи .
    Че ми създават терористи а ? Че ми подкрепят работници с калашници и ракети а? Оня идеееееееее
  • 21 Ммм

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "ко каза":

    От второта световна война насам сащ са разпалили 200 войони погледни си малко историята и тогава пиши тия педали и наркомани беза война не могат ама скоро не са водили война на своя територия да видят какво е без война тия не могат
  • 22 българин

    4 0 Отговор
    Като гледам какво става все повече се убеждавам,че бог ни е направил милост,като не ни е дал нефт!Иначе и ние щяхме да сме на дереджето на Ирак.Не,че сега сме цъфнали и вързали,но поне война няма.Макар,че и без война сме свършили курса!Победа на демокрацията,няма що!ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания