6 Февруари, 2018 07:59 6 636 26

Леден ад в Москва (СНИМКИ)

  • русия-
  • москва-
  • сняг

Тази нощ е била най-студената в руската столица от началото на зимата

Леден ад в Москва (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Тази нощ е била най-студената в Москва от началото на зимата. Температурата в руската столица се е понижила до минус 16,2 градуса по Целзий, предаде ТАСС, като се позова на националния метеорологичен център.

Според синоптиците московчани днес ги очаква сняг, облачно време и 10-12 градуса под нулата.

През уикенда в руската столица падна количество сняг, рекордно за последния един век. Само за едно денонощие от улиците на Москва бяха извозени 1 800 000 куб. м сняг.

Леден ад в Москва (СНИМКИ)

"Толкова сняг пада за пръв път от 100 години насам", подчертаха градските власти.

Заради виелиците в 18 общини на Московска област имаше прекъсвания на електроснабдяването. При скъсване на електропровод от паднало дърво в Москва загина един човек и пострадаха още петима.

Леден ад в Москва (СНИМКИ)

Леден ад в Москва (СНИМКИ)

Властите призоваха московчани да използват обществен транспорт, за да може да минава по улиците специалната техника. Освен улиците се почистват тротоарите, дворовете и покривите, обещаха от кметството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    108 6 Отговор
    Като гледах в ютюба - забавляват се хората!
    Къв ад?
    Това ако е ад, не ти щем рая!!!
    Газифицирано е навсякъде, навън 40 см сняг, децата играят....

    Коментиран от #16, #25

  • 2 Русофил

    89 17 Отговор
    Ех, как само ви си иска в тази прекрасна Москва, в тази непреклонна и могъща Русия да бъде ад! Ама не ставааа...

    Коментиран от #22

  • 3 гост

    74 3 Отговор
    Какъв ад бе? На руската телевизия показаха как деца се радват и забавляват на снега. Те са свикнали на минусови температури и това не може да ги уплаши.

    Коментиран от #12

  • 4 Гост

    53 3 Отговор
    Какъв ад при има-няма 40-50 см сняг и -10/-12°C в държава, свикнали и на доста по-големи снегове?! Ад щеше да е, ако това се беше случило в страна, където сняг не са виждали и температурите целогодишно не падат под 20 градуса.
  • 5 Живялсъмтам

    56 3 Отговор
    Нито температурите, нито снега им е в повече на московчани!
    Нито пък е "бедствие"!

    Единственото е че са ринали повече сняг!
    Да, ама са го изринали !!!
  • 6 Маркуча

    53 4 Отговор
    Много ми е интересно какво би станало у нас в европейска България, ако трябваше да изчистим и изнесем 1800000 куб м сняг. До март месец може и да стане и то ако полувината поне се стопи... в "бедна" Русия са го направили за едно денонощие!
  • 7 бай Тодор

    44 3 Отговор
    Имам познати, които са от Москва и са ми казвали че там обичайната температура през нощта зимно време е от -20 до -30 градуса. Парното отопление им е превъзходно и вътре са по къси ръкави.
  • 8 Комуниста

    53 6 Отговор
    Много красив град вървиш по площада гледаш бели хора красиви рускини чисто ред дисциплина изобщо класа.
  • 9 От Канада

    23 1 Отговор
    Мили необработени захарчета,на -12 си търся банския....Сладури неземни....
  • 10 Гост

    28 2 Отговор
    Нищо лично срещу журналистите но ........Този който е качил статията с това гръмко заглавие за АД и мноооо зле са руснаците видишли, да беше изгледал клипчетата в нета.Господа и дами журналисти пишете реално бе, сега има инфо на всеки сайт и клипове, не е като еееееееедно време. Моля не преувиличавайте трагедията на братушките, те са се оправили за денонощие, пишете за епропейска БГ каква сме стъкмистика за всичко.

    Коментиран от #11

  • 11 един там

    26 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Е нали пропагандата трябва да върви. Нискочулите с0р0с0идчета с две клетки мозък в главата ще прочетат само заглавието(те друго и не четат) и ще започнат да се радват, че в Русия и Москва е ад. Те от къде да знаят, че -20-30 и сняг 50 см/ 1м са нещо съвсем нормално там и не е ад, а обичайно зимно време.
    Ад може да е в еврогейска Бълхария, където при 10 см сняг се блокират проходи, затварят участъци и предвижването става трудно последвано от десетки катастрофи и загинали. При малко по-голям сняг страната се парализира и се обявява бедствено положение.
  • 12 Кики

    27 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Тяхните деца играят на снега, а нашите стоят пред компютъра и затлъстяват... също като американските! Абе, защо от статията се разбира, че Общината щяла да им изчисти снега по тротоарите, покривите и дворовете, а тук може да те глобят, ако не си изчистил?

    Коментиран от #15

  • 13 кукуруку

    15 1 Отговор
    Там снега го извозват, пък тук го трупат на планини и чакат пролетта да разтопи купищата буци лед, които се получават.
  • 14 Хитлер

    11 3 Отговор
    Такъв сняг ни спря да превземем Москва!:)
  • 15 Жоро

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Кики":

    Там са още на ЖЕК и всяко жилище си плаща,за това им "чистят"тротоарите и покривите.Покривите едва ли.
  • 16 Гост

    6 10 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Не приказвай, а тръгвай за там! Приятно прекарване! И забрави обратният път!

    Коментиран от #17

  • 17 Kcaniba

    9 4 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Благодаря за съвета.
    Стой си в люлинската панелка и хейтвай но макс! ;)
  • 18 Гъдев

    2 1 Отговор
    Болиме кура.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Голяма страна дебели стени

    1 1 Отговор
    през 2000 година спяхме на минус 16 при отворено малко прозорче в стая на Български блок ..само 4 ребра чугунени топлеха стаята.ходехме без шапки след къпане..
  • 21 гост

    4 1 Отговор
    Какъв ад какво чудо, живял съм в Москва, на -16 си е направо лято :) Там на -16 е като при -2-3 тук
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 LexusGS350Varna

    0 2 Отговор
    Не е необичайно нито ад - но и не е всяка зима за Москва обилен снеговалеж и в продължение на месец да държи всяка нощ минус 20 в Москва! Москва в европейската част на руската диктатура и е най-топло в Москва спрямо останалата част. Младите кореняк московчани не са свикнали на минус 25 както тези от Перм - да не пишем за Якутск - където е минус 55 от 1 декември до 1 март.
  • 24 Руснака

    1 0 Отговор
    Ма манете ги тия селяци бе, ад било. Тия от факти един път не са стъпили в Русия да им види крака и душата какво е истинска зима. Приказно е!
  • 25 Руснака

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Ми рай е ми)
    Няма ли да ви е по- яко и тука да е такова вместо да гледате тия гадни панелки
  • 26 jullliann72

    0 0 Отговор
    Московския Февруарий обикновено си го бива.Февруари 2014г бях в градчето Черноголовка на 40км от Москва.Нощта падна до –34 по Целзий.Минус 16 е направо НИЩО.Лабораторна температура.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания