6 Февруари, 2018 15:17 1 345 9

Балканите да разрешат териториалните си спорове

  • балканите-
  • жан-клод юнкер-
  • ес

Юнкер призна, че е възможно Сърбия и Черна гора да влязат в ЕС до 2025 г.

Балканските държави могат да започнат присъединяването си към ЕС през 2025 г., но само ако разрешат граничните си спорове. Това заяви председателят на ЕК Жан – Клод Юнкер, цитиран от France 24.

Юнкер подчерта, че това е само „ориентировъчна дата“ за Сърбия и Черна гора. През миналата седмица излязоха информации, че в ЕС е взето решение двете страни да бъдат приети до 2025 г. В същото време има все повече информации за ускоряване на процеса за приемане на страните от Западните Балкани.

„Няма как да приемем страните от Западните Балкани без те да са разрешили своите гранични конфликти. Няма как да заявим, че ще решим всички въпроси малко след приемането. Това няма да стане, докато аз съм тук“, заяви Юнкер.

В Европа вече има опасения, че Балканите са поставени под руско влияние. За това има и желание за бърза интеграция. Все пак ЕС настоява за решаване на териториалните спорове.

В същото време Македония и Гърция все още не могат да решат спора с македонското име.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    9 3 Отговор
    Тоя ЕС само за богоизбрани идиоти ли е? Тоя тиквеник за какво се мисли? Да ви с... на тоя прогнил от корупция ЕС.
  • 2 ДО КОТО СЪ ОБЕДЕНИМ

    6 3 Отговор
    ПОЧНАЙМИ ДА СЪ ДЕЛИМ, НА НАШИ ВАШИ, НИЕ ТУК А ВИЕ ТАМ. СЪЮЗ ЛИ СМЕ ИЛИ БЪРДАК ГОЛЯМ.
  • 3 четящия

    8 3 Отговор
    Юнкере Юнкерееее голяма грешка правите че не четете нашата история -Няма, няма съюз в който сме били ние и да не се разпаднал Юнкере няма разпадали сме и империи ще разпаднем и ЕС и НАТО стой та гледай ?! Той ще говори 2025 год ха ха че то дотогава не се знае дали и ЕС ще го има четете ни бре четете ни и се учете !!!!

    Коментиран от #4

  • 4 куку руку ку

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "четящия":

    Съюзи разпадаме, империи затриваме! Кой е следващият на реда, моля? Не се блъскайте има място за всички!
  • 5 Румяна Костова

    5 3 Отговор
    Новите Балкански територии им трябват в ЕС за буферна зона между емигрантите и белите държави.Там ще спретнат лагери за новите емигранти.В Сърбия вече има настанени значителен брой.Ние,на Балканите ще бъдем някакъв второ качество ЕС.Със значително по-ниски заплати и с мюсюлмански циганлък.
  • 6 ПЕНСИОНЕРА

    4 1 Отговор
    Ние сме задният двор на еФропа, и тук ще дойдат все повече пенсионери. А аз съм пенсионер , чакам богатата вдовица от Gермания.

    Коментиран от #8

  • 7 Radev

    6 1 Отговор
    Стана като в ссср прием по политически причини
  • 8 ТЯ ЗА КАКВО ЩЕ ИДВА?

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "ПЕНСИОНЕРА":

    ДА му пали свещ, кади или подмина ?
  • 9 Г.З.

    2 0 Отговор
    Да се отмени Ньойския ,Берлинския договор.Когато бяхте в ред създавахте договори.Сега денжърски ни заявявате оправяйте се сами.