7 Февруари, 2018 11:22 9 146 4

6.4 по Рихтер помляха Източен Тайван (СНИМКИ)

  • рихтер-
  • земетресение-
  • тайван-
  • хуалян

Спасителните екипи продължават за издирват хора, които може да са затрупани под рухнали сгради

6.4 по Рихтер помляха Източен Тайван (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Шестима души са загинали, а 256 са ранени, някои от тях тежко, при земетресението с магнитуд 6,4 по Рихтер в източната част на Тайван, потвърди премиерът на страната Уилям Лай, цитиран от Reuters.

Спасителните екипи продължават за издирват хора, които може да са затрупани под рухнали сгради след силното земетресение.

Двама от загинали са хотелски служители от град Хуалян, където се срути 11-етажният хотел "Маршал". 116 гости са евакуирани от сградата.

Срутил се е и 12-етажен жилищен блок. Негови обитатели са спасени от пожарникари, съобщи държавната Централна информационна агенция. Най-малко 702 жилища са без електричество.
Районът е ударен от редица вторични трусове, но не е издадено предупреждение за цунами.

6.4 по Рихтер помляха Източен Тайван (СНИМКИ)

6.4 по Рихтер помляха Източен Тайван (СНИМКИ)

Правителството спешно поправя пострадала от труса автомагистрала. Президентът Цай Инг-вен лично благодари на спасителните екипи за бързата намеса.

Още четири сгради бяха разтърсени при земетресението, включително два хотела и една военна болница. Два моста в града са понесли щети и са неизползваеми. Тайвански медии съобщиха, че хотел "Бютифул лайф" се е разлюлял при труса.6.4 по Рихтер помляха Източен Тайван (СНИМКИ)

6.4 по Рихтер помляха Източен Тайван (СНИМКИ)

Хуалян е популярна туристическа дестинация на източното крайбрежие на Тайван. Населението на града е около 100 000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кико

    25 3 Отговор
    А кога някой ще каже публично защо 80% от народа в България е болен от грип и на какво се дължи това чудо?

    Коментиран от #2

  • 2 Мълдър

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "Кико":

    сигурно е от самолетите, които ни пръскат ежедневно или може да са виновни марсианците.... истината е някъде там.... :)))))
  • 3 гост

    8 0 Отговор
    Пак добре е оцелял хотелът понеже ако бе рухнал то повечето хора вътре щяха да са жертви.
  • 4 Пеньо

    10 1 Отговор
    "Помляха" и "6 загинали" не се връзват заедно! Там се справят добре, но ако нас ни удари с 6,4 господ да ни е на помощ!