Тема: Украйна

8 Февруари, 2018 16:56 6 257 31

Киев никога няма да посмее да атакува Донбас

  • украйна-
  • киев-
  • донбас-
  • война

Украинската армия не може да си осигури необходимото бойно превъзходство срещу сепаратистите

Киев никога няма да посмее да атакува Донбас - 1
Снимки: БТА/АР

На 3 февруари в медийното пространство се появиха документи, които разкриваха планове на Киев да нападне Донбас. Масло в огъня наля Едуард Басурин - заместник-командващ на донецката армия, който потвърди автентичността им за планиране на активни настъпателни действия.

Руският анализатор Константин Шчемелинин обаче твърди в изданието Сегодня.ру точно обратното.

Още новини от Украйна

Според него в документите се сочат следните сили на ДЛНР: войници – 31 хил. души, танкове – 608 броя, бойни бронирани машини – 2010 броя, артилерийски системи – 437 броя, РСЗО – 240 броя.

Киев разполага на Луганското направление със 17 хил. войници, до 250 танка, до 700 бойни бронирани машини и до 120 системи РСЗО. На Донецкото направление са съсредоточени 21 хил. войници, до 300 танка, до 850 бойни бронирани машини, до 180 РСЗО. Общо срещу двете самообявили се републики ще тръгнат 38 хил войници, 550 танка, 2550 бойни бронирани машини и 300 РСЗО.

Шчемелинин съпоставя двете групировки и получава интересни резултати: 1. Пехота: 38 хил. души на Киев срещу 31 хил. на ДЛНР; 2. танкове: 550 броя на Киев срещу 608 на ДЛНР; 3. Бойни бронирани машини: 2550 броя на Киев срещу 2010 на ДЛНР; 4. РСЗО: 300 броя на Киев срещу 240 броя на ДЛНР.

Киев никога няма да посмее да атакува Донбас

Оценявайки двете групировки, следва да се признае тяхното приблизително равенство по численост и бойна мощ. За настъпление е необходимо солидно числено превъзходство, в направленията на основните удари то трябва да е примерно 3:1 срещу дълбоко ешелонирана отбрана, да има и готови резерви, защото настъпващите винаги понасят по-големи загуби.

Оповестените документи са фалшиви, те нямат нито дати, нито подписи, категоричен е експертът. По думите му всички планове за завземане на Донбас са просто "празни приказки".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо.

    56 10 Отговор
    Киев стана за смях-с две думи--50 годишни чичковци миньори ги направиха къдрави-факт.
  • 2 гост

    13 50 Отговор
    интересно е дали това въоръжение е било там и по какви причини толкова много,и като количество е било там по-рано или е придобито като дар от Путлер и Москва по-късно...

    Коментиран от #3

  • 3 Румен

    41 4 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Еми да ти кажа-" На територията на Донбас през 2014 г. има 24 действащи общовойскови поделения. Вида войски е разностранен,от мотострелкови полк до инжинерни войски и сухопътни подразделения.Още по времето на Майдана през февруари 2014 година,голяма част от вишето военно ръководство на войсковите части отказват да подкрепят преврата в Киев,а тези които поддържат новата власт им е предоставена възможност да напуснат войнските части.Отделно на територията на Донбас има 4 не големи завода за производство на муниции и ремонт на тежка сухопътна военна техника". По принцип,индустрията на Украйна е била съсредоточена на изток,поради много причини-полезни изкопаеми,човешки и професионални ресурси и т.н. Та не си задавай тези въпроси-това е извесно още от времето на първият Майдан в Киев.

    Коментиран от #4, #8

  • 4 Диди

    6 35 Отговор

    До коментар #3 от "Румен":

    Според теб,Путин не е доставял никакво оръжие на сепаратистите в Украйна?

    Коментиран от #5

  • 5 Румен

    38 5 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Дали РФ е доставяла оръжие в Донбас ние сме твърде малки за да знаем. Това е работа на цели държавни служби. Само показвам реалито и нищо не искам да доказвам-още повече да влизам в полемка с теб.

    Коментиран от #6

  • 6 Наблюдател

    10 52 Отговор

    До коментар #5 от "Румен":

    Типичен отговор на руски трол. Например целия маршрут на установката Бук дошла от Русия и свалила малайзийския Боинг с 298 души на борда се знае. Да неби путинските "отпускари" да излизат в отпуск с танкове и ГРАД-ове. За денонощните обстрели, които руските отрепки правеха и правят с усстаноките ГРАД са нужни цели влакови композиции снаряди. Всичко това идва от руската кочина, а обратно отиват камиони с ГРУЗ 200.

    Коментиран от #15

  • 7 Диди

    7 42 Отговор
    Путин доставя оръжие на сепаратистите.Той продължава да дестабилизира Украйна.Естественно Украйна не може сама да воюва срещу Русия,но с интернационална помощ да има контрол на границите си с агресивна Русия.

    Коментиран от #9

  • 8 Kcaniba

    26 1 Отговор

    До коментар #3 от "Румен":

    Факт!!!
    Да не говорим за висшистите и инжинерите в бившата УССР - 90 % са с какви фамилии???
    Да, именно - руски!!!
  • 9 Бай хой

    30 5 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    И колко точно пушки и патрони може да пренесе лично Путин. Съзнаваш ли колко си смешна и жалка без лично мнение а ръсеща нпо лозунги.
    И нищо не споменаваш за модерното оборудване предоставено от администрацията на обама при опълченците.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Наблюдател

    4 29 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    Путин нищо не носи лично и сам а прави комбинация с Медведев. Двете джуджета пренасят муниции и оръжие с конска каруца, в която се е впрегнати Лавров и се преструва но кон. Сега разбра ли,?
  • 11 Диди

    2 19 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    Ето колегата ме изпревари и ти отговори.Ха ха ха,голям смях.
    Х.йо я да вземеш и ми отговориш на въпросът.
    ПУТИН ДОСТАВЯЛ ЛИ Е ОРЪЖИЕ НА СЕПАРАТИСТИТЕ В ИЗТОЧНА УКРАЙНА?

    Коментиран от #13

  • 12 Бай хой

    19 3 Отговор
    Когато едно жалко същество плюе по заслужили личности спечелили доверието на милиони и милиарди, тези личности стават още по достойни и велики а жалкаря става още по жалък и буди отвращение.

    Коментиран от #14

  • 13 Бай хой

    23 2 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    Диюитричке ма, ми чи путин е президент на Русия и всяко нежово действие се протоколира. Естествено това не е известно на нпо активистите.
    Та вземи и покажи точно в кой протокол е описано пренасянето на оръжие.
    А всички видяхме как воени системи предоставени от сащ се намират при опълченците.
    Я кажи как сащ предоставят оръжия на всякакви опозиционери а други да нямат това право.

    Коментиран от #18

  • 14 Наблюдател

    3 27 Отговор

    До коментар #12 от "Бай хой":

    Ти не само обиждаш жените, но ако са по-слаби от теб със сигурност ги малтретираш. И се гордееш с това. По всяка вероятност си импотент, който мрази жените и всичко нормално на света. Но за сметка на това боготвори диктатори като Путин и им завижда, че могат да правят мръсотии по цял свят. Безнаказано. Засега!
  • 15 Ммм

    18 4 Отговор

    До коментар #6 от "Наблюдател":

    Ти няма ли да престанеш гаден американски трол на твоите господари от САЩ нещо не им се получава в сирия и украйна ама от безмозъчни американски тролове

    Коментиран от #17

  • 16 Диди

    2 25 Отговор
    След анексирането на Крим,Украйна се бореше и продължава да се бори за територията си.Путин винаги е отричал да се е месил в Източна Украйна.Има доказателства за това,че Кремъл е разпалвал боевете на украиноруската граница,както и доставяне на оръжие.Възоснова на тези доказанелства,Европейският Съюз налага санкции на Русия.

    Коментиран от #19, #26

  • 17 Наблюдател

    4 12 Отговор

    До коментар #15 от "Ммм":

    Ммм Малкия Мук от Москва ли означава?
  • 18 Диди

    2 22 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    А фирмата Алмаз Антай казва ли ти нещо? А защо паричките на тази фирма от години са замразени?И разбира се...какво общо има Путъо с тази фирма?

    Коментиран от #20, #22

  • 19 Бай хой

    19 3 Отговор

    До коментар #16 от "Диди":

    Ма димитричке ма ква украйна ква територия? Та тя е на по малко години от теб. Кога се пръкна кога взе да спори за територии. Рисия я създаде тази държава. Факт. И те веднага плюят по създателите си и като юда се съюзяват с далечни нашественици зада забият нож в гърба на създателя си. Но който нож вади от нож умира. Също като теб. Плюеш по миналото си и си виснала при богати чичковци. Ми ще получиш трохички но никога няма да станеш пълноправен човек. Както третират и милата ни Родина.
  • 20 Бай хой

    19 2 Отговор

    До коментар #18 от "Диди":

    Фирмата Алмаз Антей е държавна фирма. И е собственост на тази държава на която е президент Владимир Владимирович. Това е общото. Тази фирма произвежда и с400 така че активите няма как да ги замразят след като търгуват с цял звят. Та терористите от сащ наистина искат да убият конкуренцията но това няма нищо общо нито с демокрацията нито с цивилизацията.
    Да видм с кой ник ще се изплющите от трол лабораторията.

    Коментиран от #23

  • 21 тост

    2 23 Отговор
    Почнаха да пълнят памперсите рашките. Всеки знае какво следва след изпитанията на балистични ракети. Такива с ядрен атом.
  • 22 Гост

    22 2 Отговор

    До коментар #18 от "Диди":

    Диде, иди направи някоя салатка, сготви нещо за ядене, погледай някой сериал, и не се занимавай с мъжки работи! Няма нужда да разсмиваш хората! Не си Мария Кюри, няна и да станеш! Лека нощ!

    Коментиран от #24

  • 23 Диди

    1 20 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    Прекалено много си позволявааш да пишеш за мен,не знаеш нищо за мен.Само едно запомни.Не събирам трохи,за да се нахраня,не спя с чичковци,за да се нахраня. Все едно аз да ти пиша,че дъщеря ти си е легнала с чичковци,за да работи в Германия.Не я познавам и нямам право да вземам отношение спрямо нея.
    Европейският съд призна въпросната фирма,за тази,доставила оръжие на сепаратистите.Парите й са замръзени.Да не се задълбочавам в това да пиша,че украйноруската граница е дълга и възможността Путин да доставя оръжие е лесна.

    Коментиран от #27

  • 24 Диди

    2 18 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Кажи на жева си.Не досаждай с елементарности.Скучен си.
  • 25 народ

    21 2 Отговор
    Киев никога не може да превземе Донбас!
    И знаете ли защо?
    Защото това е армия от фашизирани страхливци пияници и празноглавци.Те нямат боен дух,макар че,американците ги въоръжават и поддържат всячески.40 милиона Украина срещу 7 милиона Донбас.
    ЛНР и ДНР макар и да са по-малко и по-слабо въоръжени имат боен дух и отбраняват родните си места.И ако не бяха спрени,отдавна щяха да превземат Киев.Така че,тая работа не става само с пари и оръжие!
  • 26 Kcaniba

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "Диди":

    Да започнат да се борят за хората а не за територии!!!
    Хора се цепят ат тях, а териториите са просто населявани.
    С това средневековно мислене никакъв шанс!!!
    Имаха 25 гадини да създадат най богатата и развитата изтомноевропеюска държава!!
    25 години!!!
    Имаха ресурсите, ечиндустриятя, човешки ресурси, учирища и университети построени от лошите маскали!!!
    От толконя крадене , пиене и мързел са по бедни от Молдова и от Армения!!!!
  • 27 Бай хой

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "Диди":

    Леле леле леле колко сме злобни и обидчиви. Ми от истината боли, много. Не се сравнявай с някой който е пристигнал някъде и се образова. Някой който след година ще завърши второ университетско образование в един от най старите университети в Германия и същевременно работи в университет и има собствен миниатюрен бизнес за да се издържа. И има достойнството да не проси нпо субсидии разпространявайки лъжи изопачена история и събития.
  • 28 Пеньо

    1 12 Отговор
    Малкият орк не само е затрупал източна Украйна с оръжие, но има и хиляди "инструктори" и "добровалци", които само така се наричат, а всъщност са командировани от руската армия! Най-обикновена агресия!

    Коментиран от #29

  • 29 Бай хой

    10 1 Отговор

    До коментар #28 от "Пеньо":

    Пенкооо, вечер като си лягаш проверявай под леглото, че оня малкия току виж е доставил там нещо.
    Откъде тая параноя и злоба бе чуек? Излез навън, погледай слънцето. Никакви диктатори не ти пречат и вредят.
  • 30 Смехуран

    2 7 Отговор
    Чичковци и миньори с 1000 танка и почти 3000 БТР.
    Били произведени в Донецк и Луганс. За едно такова производство, имате ли представа колко кооперирани доставки има ?
    Смях от публиката. Но глупендерите вярват.
  • 31 mediator37

    0 0 Отговор
    В статистиката не влизат "руските трактори, които мирно си оряха".
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания