Last news in Fakti

9 Февруари, 2018 07:20 1 500 16

Не е имало руска намеса за Brexit

  • русия-
  • референдум-
  • великобритания

Специална комисия с разследване по темата

YouTube не е открила доказателства за руска намеса в британския референдум за излизане от ЕС, съобщи ТАСС.

Специална комисия заседава във Вашингтон, като при различни доказателства по темата. Директорът на комисията Джъунилар Даунс обяви, че не са били открити доказателства за руска намеса по време на референдума.

От Фейсбук, Туитър и Гугъл е била поискана информация за руска финансова активност по време на предизборната кампания по референдума. Не са получени данни за подобна активност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе

    17 2 Отговор
    Ааааа не така-че утре Путин ще се ядоса и ще върне Великобритания в Е.С...
  • 2 Kcaniba

    20 2 Отговор
    Снощи валя.
    Подозирам руска намеса!
  • 3 соросоидни кърлежи

    16 3 Отговор
    И най интересното има идиоти, които вярват в това руско намесване- 1.назначиха Тръмп и 2.отскубнаха Британия от Европа. Европейци и американци вярват на всичко което им кажат, само да е свързано с Русия . А преди това в Ирак имаше хим.оръжие и на това повярваха. Важно е да се увеличи бюджета за армията, а без реални заплахи трудно ще се съгласят да отпуснат средства и тогава се появяват ФАЛШИВИ НОВИНИ , а в САЩ са майстори в това отношение-ФАКТ.
  • 4 Нато

    14 1 Отговор
    Въпрос към Путин:
    Може ли Русия да влезе в НАТО
    Путин: Може, но само веднъж и много набързо
  • 5 джендъризация

    11 2 Отговор
    Навсякъде по света, където се случва нещо извън интересите на либералната соросоидна клика има руска намеса! Не само намеса - хибридна война! И трябва да се бомбардира! Незабавно!
  • 6 Заблуден Брекзитър

    5 7 Отговор
    1. съобщи ТАСС
    2. YouTube не е открила доказателства
    ..................................................................
  • 7 ЯУЩ

    8 0 Отговор
    А стига бе?
  • 8 Пеньо

    7 2 Отговор
    YouTube...Вашингтон... и накрая "съобщи ТАСС". Това някаква смешка ли е? А къде са британските служби?

    Коментиран от #9

  • 9 Заблуден Брекзитър

    3 7 Отговор

    До коментар #8 от "Пеньо":

    E, ти очакваш ТАСС британските служби ли да цитира?!... :) Британските служби изнесоха своя доклад и той беше категоричен, че има руска намеса, ама ТАСС, по стара съветска традиция, такива неща не съобщава - по-скоро ще цитира някой шаман или баячка на боб, стига думите им да потвърждават официалната теза на Кремъл... Иначе, "статията" наистина звучи като виц, но така звучат повечето информации от държавните руски (дез)информационни агенции - всичко им е в стила на нашите Блиц и ПИК. Също така, YouTube не са открили (нищо чудно), но Фейсбук, Туитър и Гугъл май са, а?....

    Коментиран от #10

  • 10 Kcaniba

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Заблуден Брекзитър":

    Ми тя и краварскатв ракетв криво лети , и не избраха кпавапчетата клинтън... ми то утре няма да изберат фрау меркел, ще падне астероид - все сък стара традеция ле ще се оправдаваме???
    Ме зя това че си такъв пйлен тещасгнек, с увереност Русия е виновна!!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Заблуден Брекзитър

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    Най-обичам да ми се обясняват фундаменталните истини от хора, които една дума не могат да напишат правилно...
  • 12 Джентълменът русофил

    2 2 Отговор
    До "Заблуден ибрикчия"
    Ти направи ли си труда да провериш преди да пишеш глупостите. Освен ТАСС има и много британски медии тиражиращи тази новина.

    Коментиран от #13, #14, #15

  • 13 Azazel

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "Джентълменът русофил":

    Кога някой някъде е твърдял, че руската пропаганда е използвала Ю Тюб, бе путинофил (упс, русофил) смотан?! Когато Фейсбук излязаха с ясни цифри - колко милиони са платени от руски държавни организации за реклама във Фейсбук на фалшиви новини и пропаганда в полза на Тръмп - ТАСС писа ли за това?!?! Туитър също показаха точни цифри за броя фалшиви профили за разпространение на дезинформация, поддържани от руските служби. Британските служби представиха ясни доказателства за руската намеса в кампанията за Брекзит. И, тук, изведнъж заключение: "Не е имало руска намеса за Brexit", основаваща се на информация, че в Ю Тюб нямало такава... Типичнoто руско изопачаване на факти, в стила на вица: Нашият генерален секретар на ЦК на КПСС другарят Брежнев завоюва почетното второ място, докато неговият съперник, президента на Съединените Американски Щати - Рейгън, за голямо съжаление успя да се класира едва предпоследен." (в състезание... между двамата....).
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Заблуден Брекзитър

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Джентълменът русофил":

    Каква новина виждаш, ушанке? Една социална медия отрича пред парламентарна комисия, че е била използвана за манипулиране на обществеността в една държава и това е доказателство? Нали знаеш, че всички престъпници в затвора също твърдят, че са невинни? Но, ако те вълнуват британските медии - следя ги ежедневно и там "новината" е написана по съвсем друг начин: "YouTube: we've found no evidence of Russian interference in Brexit vote but the company would carry out a more comprehensive investigation." (The Guardian) и "YouTube: “We looked at all advertisements with any connection to Russia and we found no evidence of our services being used to interfere in the Brexit referendum and we are happy to co-operate with any further efforts.”" (The Mirror), което е много по-различно от гръмкото: Публикувано във факти.бг: Не е имало руска намеса за Brexit.....
  • 16 Рубладжийче

    2 3 Отговор
    Не е имало единствено по YouTube, иначе навсякъде другаде имаше. А и заглавието е едно такова мазно и хибридно......
Новини по държави: