Last news in Fakti

9 Февруари, 2018 09:29 4 776 24

Кой снабдява терористите с ракетни системи

  • терористи-
  • су-25-
  • сирия

България е възможен канал за оръжие

България е част от каналите за снабдяване с оръжие на бунтовнически групи в Сирия, съобщи РИА Новости.

Медията излезе със специален материал, проследяващ как в страната са били вкарани преносими зенитноракетни комплекси ПЗРК. С такъв беше свален руския изтребител Су-25 над Сирия.

Смята се, че още с началото на военните действия съветски ПЗРК са били на въоръжение в сирийските правителствени сили, като част от тях са били откраднати от терористите.

Най-често терористите използвали руски ракетни системи като „Игла“ и „Стрела“. С тях те са свалили 3 вертолета Ми-8, 2 изтребителя МиГ-21 и МиГ-23, изтребител Су-22 и учебен L-39.

Припомня се, че след падането на режима на Моамар Кадафи, от либийската армия бяха разграбени около 20 000 противоракетни системи, част от които може да са попаднали у бунтовниците. Припомня се и пожара в украинските заводи в Калиновка, чиято цел може да е било разграбване на оръжия и изпращането им в Сирия.

Американците не биха оставили системи „Стингър“ на бунтовниците, защото така би избухнал международен скандал, като за това купуват оръжие от Източна Европа за тях.

Има сложен канал и за доставки на оръжие от Китай. Те се доставяли в Судан, след което се прекупували в Катар и се доставяли в Сирия. Идеята на Китай винаги е била да се създават нови пазари, без значение на политическите режими в тях.

В арсенала на терористите могат да се намерят още севернокорейски ракетни системи HT-16PGJ.

Под подозрение за военнотехническо сътрудничество с терористите не веднъж е попадала България. В нейните „Вазовски машиностроителни заводи” в Сопот по лиценз се произвеждат ПЗРК „Стрела-2М", „Стрела-3" и „Игла-1".

Преди време арабски медии съобщиха, че в рамките на тайно споразумение, САЩ доставят противоракетни системи за кюрдските бойци в Сирия. Вашингтон отрича твърденията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    33 15 Отговор
    Където има боко, кампиро, шакорадови магнати , има и яко корупционни схеми - България, Косово, Usраина!!
    Вче американски виуаети...

    Коментиран от #6

  • 2 гювщюмщямгялгюлгюмгйгй

    30 11 Отговор
    ОТ КВО МИСЛИТЕ ЗАБОГАТЯХА ДВЕТЕ БЪЛГАРСКИ НЕЗЕМНИ СВИНЕ. ...ТИКВАТА И ДРУГАТА СВИНЯ С АПАРТАМЕНТ В ДУБАЙ.
  • 3 БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА

    21 26 Отговор
    Не се хващайте нито на руския фейк, нито на глупостите на форумните джендъри. Изясни се, че самолетът е свален със зенитно оръдие ЗУ-23-2, а не с ракета. Бози за тролажа са това!

    Коментиран от #24

  • 4 жщг

    16 26 Отговор
    Те руснаците си им ги шиткат тия железа а след това "кой ми с.а в гащичките"
  • 5 Дедо Грую

    18 13 Отговор
    Ха, наЩе, тъпи полютици опраха пешкира от алчност и скудоумие. Маши на фащ. Да не ривът и духат после обгорелите си, крадливи лапички.
  • 6 отговор

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Че нямате съвест, това не е тайна за никого. Пишете глупости, каквито ви изнасят, давате воля на злобата и нетърпението си отново да яхнете властта, за да лъжете, мажете и защитавате терористи и престъпници. Заради такива като вас хората масово напускат родното си място и са готови да работят като роби само да не са в България. Изкуствено и грозно накалявате напрежение, което, помнете ми думата, рано или късно ще се обърне срещу вас. Не се мислете за недосегаеми, Господ забавя, но не забравя! Истината рано или късно излиза наяве!
  • 7 дръндръндрън

    11 13 Отговор
    Риа новости = една жена каза. айде чупката.
  • 8 БАЙ КОНУР

    14 16 Отговор
    Нека антибългарската кампания започне сега !

    Самолета е свален със зенитно оръдие Зу -в нета даже има видео с момента на изстрелите.
    Съветско производство.
    Обаче това ни най малко не смущава РИА Новости и Росен Стойчев.
    Да ,в Сирия има и българско оръжие също ,а и боеприпаси -стотици тонове. Бъргапия е изнасяла за Сирия още от Живково време.
    Дори да беше свален саворета с бълг. оръжие това нищо не означава.Там оръжието чисто си свеня притежателя ,даже групировките търгуват и разменят по между си ,изобщо не може да се проследи .

    Коментиран от #13

  • 9 Пеньо

    11 16 Отговор
    Поредната дезинформация от Кремъл. Няма никакви данни СУ-25 да е свален от ПЗРК! Отново е намесено името на България за радост на всички безродници!
  • 10 Хахабрррдррръубря

    6 10 Отговор
    В останалите бивши соц също се съобщава че те снабдяват камиларите. хибр. рус. работи здраво
  • 11 Стефан

    16 5 Отговор
    Анево, Петолъчката, Челопеч; от началото на войната в Сирия българските оръжейни заводи изведнъж от състояние на будна икономическа кома преминаха към търсене на работна ръка и работа на три смени. Изводите всеки може да си ги направи сам.
  • 12 АРСЕНАЛ

    20 4 Отговор
    Откакто започна войната в Сирия военните ни заводи, които бяха пред закриване, нямаха поръчки, работа и освободиха една камара работници, а в един момент поръчките заваляха до толкова, че преминаха на 3-сменен режим на работа и не могат да насмогнат с производството. Износ за Израел, СА и Турция. Всеки може да се сети къде отива нашето оръжие, което не е на въоръжение и не се ползва от армиите на изброените държави. И това не е партенка или лъжа, а самата истина. Имам роднини, които работят в Арсенал и са на високо ниво в йерархията на завода и са наясно къде се изнася и с кого има сключени договори.

    Коментиран от #16

  • 13 Kcaniba

    7 17 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ КОНУР":

    Русофилите са антибългари проклятието на България! ВРЕМЕ Е да бъдат експулсирани в Сибир!Те са истинската опасност за България!!!

    Коментиран от #19

  • 14 Тръмп

    6 13 Отговор
    Русофилите са БСП,ДПС,Патриотите и Президента!:)Това са Едрите русофили,а има скрити по-дребни!:):):)
  • 15 РПГ

    15 5 Отговор
    Абе, клошари, забравихте ли, че Тръмп , че дори и Меркел бяха русофили? Освен това братушките ни се падат роднини, колкото и да отричат този факт разни платени плазмодии. Но българския клошар на всичко е способен, дори да наръга брат си и баща си!
  • 16 БАЙ КОНУР

    4 5 Отговор

    До коментар #12 от "АРСЕНАЛ":

    НЕ разбирам какво те възмущава.
    Не го купуват изброените от теб държави ,а го купува САЩ. Купува годишно за над 1 милиард долара.
    Да ,знаем къде отива. В сирийската опозиция ,преди това и за кюрдите. Но те воюват с ИД.
    А бъргарската икономика живна .
    Тези сделки са полезни за България .
    Но след като така те възмущават ,може пък да си руснак.
  • 17 Руските свине

    6 10 Отговор
    отново окалват и сатанизират България, а русофилите-управляващи си мълчат като бити задници!
  • 18 Петриотт

    10 3 Отговор
    Еееее , наши ракети у терористите. Срамммммм и позоррррррррррр.
    Сега освен папироси и ......... пак ни хванаха на местопрестъплението. Тюххххххххххх
  • 19 Кcaniba

    12 4 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    бандеровците сте най полезните за България сигур!!!
    И краварите само ползи носят - фосфор, атом,радиация, ТЕЦ Марица-постоянноувеличаване на цените на тока ....
  • 20 Vasik Atanasova

    0 3 Отговор
    ей нали се радвахте че руснаците са ви братя
    казах ви преди 2 години
    не ни имат за нищо
    ето сега ни обвиняват че ние снабдяваме терористите с оръжие
    и това го казват пред цял свят
    отворети си очите
  • 21 Vasik Atanasova

    0 3 Отговор
    утре може и да дойдат руските самолети тука
    да обстрелват двете бази уж
    казах ви
    не са с нас руснаците
    дори ни мразят
    жена ми е рускиня
    заради газта ни намразиха
  • 22 Vasik Atanasova

    0 2 Отговор
    изкараха ни сега че ние видиш ли сме им свалили руския самолет
  • 23 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    нали бяха американски бе?руските сми като писаха че американците подпомогнали терористите ,тук се квича от радост.сега се оказа че била руска система ,но била евентуално от българия???!!!!и пак радостно квичене!!!!!значи ако е китаиска или севернокореиска няма проблем ако е руска или сръбска също,но нетрябва да е българска ,щото тук пишат съветски патриоти загрижени за това да сме в калта постоянно.другари, оръжието се създава за да се убива ,така че там където има воини производителите на такова го продават.няма значение дали са от русия,сащ или китаи.българия е много малък фрагмент в този бизнес и за да храни народа в карлово ,казанлък сопот и региона трябва да си продава оръжието.
  • 24 Патето Яки

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА":

    Американците не произвеждат ЗУ 23 та от къде ще дойдат ЗУ 23 ?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания