Last news in Fakti

9 Февруари, 2018 13:51 1 474 0

Египет на лов за терористи

  • абдел фатах ас сиси-
  • египет-
  • синай

Кайро започна очаквана антитерористична операция в Синай

Египет на лов за терористи - 1
Снимки: БТА/АР

Египет започна операция за борба с терористични и престъпни организации на полуостров Синай, в някои райони на делтата на река Нил и в Западната пустиня, предадe Reuters, цитирайки говорител на армията.

Армията и полицията са обявили максимална степен на тревога в тези райони.

Президентът Абдел Фатах ас Сиси е дал срок от три месеца за смазване на ислямисткия бунт, който продължава от години.

"Силите за сигурност започнаха тази сутрин да прилагат всеобхватния план за конфронтация с терористичните и престъпни елементи и организации", заяви говорител на армията в изявление, предавано по телевизията. Той добави, че операцията ще включва оперативни и учебни маневри, целящи да засилят контрола на страната над граничните пунктове със съседни държави. Населението се призовава да сътрудничи изцяло на силите за сигурност.

Египет на лов за терористи

Египетските сили за сигурност се борят от години с бунт на "Ислямска държава" в провинция Северен Синай, отнел живота на стотици войници и полицаи. През последната година екстремистите започнаха да нападат и цивилни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА