18 Февруари, 2018 00:01 5 974 8

Младежът, който ще прати Меркел в пенсия?

  • меркел-
  • германия-
  • голяма коалиция-
  • кевин кюнерт

Кевин Кюнерт, 29 годишният шеф на Juso - младежката организация на социалдемократите, обикаля с привърженици, най-често с влак, из Германия, за да мобилизира противниците срещу голямата коалиция

Един нисичък младеж с маратонки и раница може да обърне нагласите в ГСДП и тя да гласува #NoGroKo! И така да прати Меркел в пенсия!

Това коментира в профила си във Фейсбук политологът Иво Инджов.

Кевин Кюнерт, 29 годишният шеф на Juso - младежката организация на социалдемократите, обикаля с привърженици, най-често с влак, из Германия, за да мобилизира противниците срещу голямата коалиция преди вътрешнопартийния референдум.

При това среща все по-големи симпатии в партийните среди, както и сред левите симпатизанти. Откакто е започнала кампанията #TritteinsagNein!" (Стани член, но кажи Не!), в ГСДП са се влели над 25 000 нови членове.

Дали потокът ще прерасне в истинско прогресивно движение в партията, по подобие на Momentum, което бетонира позициите на Корбин в Лейбъристката партия във Великобритания, е още рано да се каже.

Но едно е ясно - младите социалдемократите начело с Кюнерт са единствената надежда за спасение на Столетницата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    7 9 Отговор
    В началото на март членовете на Социалдемократите ще гласуват ,,за,или не,,за голяма коалиция.Ако резултатите бъдат отрицателни,то има друга партия,която иска да управлава с коалицията.Партията се казва FDP(Свободна Демократична Партия).Те участваха преди 4 месеца в сформирането на голямата коалиция,но напуснаха,недоволни.Така че,Меркел никой не може да я мръдне от поста й,а социалдемократите се изложиха доста и паднаха до 18%.Социалдемократите загубиха доверието на хората.Аз лично се надявам,те да не са в коалицията а да се върнат в опозицията,но те ,,изнудиха ,,Меркел,с 6 министерски поста.Така че младият социалдемократ колкото и да убеждава да гласуват с ,,не,,,то той няма шанс,защото повечето членове на социалдемократите ше гласуват с,,да,,.Това значи че ще управляват с коалицията.
  • 2 Бесен

    41 5 Отговор
    На всеки, който прати баба Шмеркелица в пенсия и възстанови малко нормалността в Германия казвам БРАВО И УСПЕХ!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Диди

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "???":

    Социалдемократите искат,бежанците които са в Германия да имат правото да си извикат семействата да дойдат при тях.Коалицията обаче ,,замрази,,законът който позволаваше това.От септември ще могат семействата на бежанците да дойдат(до 1000човека на месец).Но коалицията(Меркел и Зеехофер)искат ограничения на бежанците.Аз лично не искам социалдемократите да управляват с коалицията.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 соросоидни кърлежи

    14 2 Отговор
    освен Алтернатива за Германия ,не виждам кой друг може да изчисти все още подредена държава от имигранти терористи -алахакбаровци...
  • 7 Иван

    2 9 Отговор
    Проследете спонсорите му и право в Кремъл ще отидете.
  • 8 БОЙКУ ДЖЕНДЪР

    7 0 Отговор
    АКБАР И БРАТЧЕТО МУ ДЕЛЯН !
Новини по държави: