Last news in Fakti

14 Февруари, 2018 19:33 1 149 1

Рокади в Белия дом

  • тръмп-
  • белия дом-
  • администрация-
  • пост-
  • кели
Рокади в Белия дом - 1
Снимки: АР/БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп все още не е взел окончателно решение по отношение на това дали да уволни шефа на администрацията на Белия дом Джон Кели, но е започнал да обсъжда други кандидатури за въпросния пост, съобщи телевизионният канал CNN. Вероятността за смяна на шефа на администрацията се увеличи след като стана ясно, че Кели е знаел за упражняваното домашно насилие от страна на Робърт Портър, който преди седмица напусна поста секретар на апарата на Белия дом във връзка с тази информация. Тогава две от бившите му съпруги заявиха, че той е упражнявал насилие върху тях.

По информация на CNN, Кели не е предлагал в прав текст на Тръмп да напусне поста, но е заявил на президента на САЩ, че е готов да го направи, ако Тръмп вече няма нужда от неговите услуги.

Във връзка със скандала около Портър Тръмп е започнал да обсъжда със своите съветници и приближени кой може да заеме поста на Кели. Сред спряганите имена са тези на директора на Националния икономически съвет към Белия дом Гари Кон и директора на административно бюджетното управление на Белия дом Мик Малвъни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi

    2 0 Отговор
    Много психо болен човек