Last news in Fakti

15 Февруари, 2018 07:52 1 976 3

Почина най-дълго управляващия премиер на Холандия

  • холандия-
  • премиер-
  • люберс

Най-дълго управлявалият премиер на Холандия – Руд Люберс, почина на 78-годишна възраст в дома си в Ротердам. Новината дойде от холандското правителство. Причината за кончината му не се съобщава.

Люберс оглавяваше правителството от 1982 г. до 1994 г. като представител на консерваторите. Той ще остане в историята на Холандия като премиерът, който успя да изведе страната от икономическа криза, като успя да убеди профсъюзите да се откажат от част от исканията си и да съкрати социалните помощи. Той работи и успя да допринесе много за създаването на Европейския съюз.

Другият важен пост, който Люберс зае след като беше министър-председател е на върховен комисар на ООН по въпросите на бежанците. Той застана начело на организацията през 2001 г., но не успя да завърши мандата си, тъй като през 2005-а беше обвинен от пет жени в сексуален тормоз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а стига бе....

    2 3 Отговор
    Чакайте бре-това не е демократично--нали така казвате и за Путин..а сега излиза че и тоя управлявал колкото Путин..
  • 2 Макето

    3 0 Отговор
    Баце Боце ке го бие!
  • 3 Ммм

    2 0 Отговор
    "Чуден" човек с двойнствен развратен живот !