15 Февруари, 2018 15:36 1 952 13

Германия постави условия за Сърбия в ЕС

  • германия-
  • ес-
  • сърбия

Зигмар Габриел настоява за признаването на Косово

„Ако Сърбия иска членство в ЕС, ще трябва да признае независимостта на Косово.“ Това заяви германският външен министър Зигмар Габриел, цитиран от „Дойче Веле“.

Габриел говори по време на пресконференция с премиера на Косово Рамуш Харадинай.

„Основните условия за Сърбия са приемането на върховенството на закона и признаването на независимостта на Косово. Тези условия ще трябва да бъдат спазени“, заяви Габриел.

Според наскоро публикувана стратегия на ЕС, Сърбия трябва да получи членство в ЕС до 2025 г. На този етап сръбските власти се опитват да избегнат признаването на Косово.

Вече се появиха призиви, за това Белград и Прищина да си поделят Косово. Те дойдоха от сръбския министър на отбраната Александър Вулин.

Косовските власти отхвърлиха подобна възможност. Косово има признанието на САЩ и повечето държави от ЕС. Сърбия обаче отказва да даде признание. Белград има подкрепата на Русия. В момента продължават да се водят преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валентин

    18 13 Отговор
    Ще трябва, ама няма да признае.
    Те сърбите и сега са си добре.
    И ще стават все по- добре, а западняците не могат без Сърбия. Щото иначе сърбите отиват при руснаците и германците газ ще пикаят.

    Коментиран от #3

  • 2 Пеньо

    9 13 Отговор
    Това не е условие на Германия, а правило за приемане в ЕС - уредени взаимоотношения със съседите!

    Коментиран от #6, #12

  • 3 onq s konq

    10 13 Отговор

    До коментар #1 от "Валентин":

    Сърбите не само че не са добре а ЗЛЕ,НО ЩЕ СТАВАТ И ОЩЕ ПО-ЗЛЕ,при това без реална перспектива за развитие,което ОБЕЗВЕРЯВА НАРОДА.И това не е мое заключение,,А ДУМИ НА ИЗТЪКНАТИ ТЕХНИ РЪКОВОДИТЕЛИ,публикувани официално.И Сърбия не "ЩЕ", а ВИНАГИ СИ Е БИЛА "ПРИ РУСНАЦИТЕ" но това явно изобщо не я топли ИКОНОМИЧЕСКИ!
  • 4 Vola

    20 3 Отговор
    Айде бе..., а Украйна трябва да признае Донецката и Луганската републики, нали?... Или пък там - не?... А Испания и Каталуния?... Чакай, че се обърках...:)
  • 5 Русенец

    12 5 Отговор
    Сърбите няма да клекнат на Германия, както не се клекнали по време на Хитлериската окупация ! Не всичко в света е ЕС и Сърбия има своите възможности и извън ЕС, още повече, че са на стратегическо място и пречат за осъществяване на интересите на САЩ за изграждане на газов терминал в Черна гора и заливане на ЕС с американски шистов газ.
  • 6 Истината

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пеньо":

    Пеньо, това си е чист ултиматум!
    За какво им е на Сърбите да са под "чехъл"?!
    Искат май да им закрият цялата индустрия и да чакат после на някакво сопсидиране от измамни еврофондове и да им определят минимална заплата?!
  • 7 Иванчо

    16 3 Отговор
    Сърбите не да дупедавци като нас. Те си отстояват позициите и рано или късно ще си постигнат тяхното, защото ЕС действително има нужда от тях. Ще се спазарят по взаимен интерес. Докато ние сме си пу*ки и квото ни кажат, само кимаме и се съгласяваме.
  • 8 Баце

    5 2 Отговор
    Е започва се със условията а те са мноооооооооооого.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Баце

    4 2 Отговор
    Ама каква мазна физиономия има , а ?
  • 11 Барчо

    6 1 Отговор
    Щом отсега поставят политически условия и искат сърбите нагъзени работата е ясна. Голема грешка. Това е болното и място и едва ли ще се съгласят.
  • 12 западно лицемерие

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пеньо":

    Прав си, не е условие на Германия а на господарите им от САЩ, АМА НЯМА ДА МИНЕ НОМЕРА.
  • 13 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    Ще признаят, винаги ще се намери формулата на предателство и предатели, така ще напишат текста все едно четеш истамбулска конвенция за защита на жени и деца,но и на последен кретен е ясно каква е целта на соросоидни лизачи , а именно да разрешим примерно на мъже-педафили да влизат в женски тоалетни при деца,защото те са ВЕЧЕ трети пол..и това ще стане...ББ каза няма мърдане...