19 Февруари, 2018 07:33 1 671 2

Рокади на върха в ХДС

  • германия-
  • правителство-
  • избори-
  • оставка-
  • хдс
Рокади на върха в ХДС - 1
Снимка: АР/БТА

Петер Таубер подаде оставка от поста генерален секретар на германския Християндемократически съюз (ХДС). Той изтъква за решението си здравословни причини. Той не участва в преговорите по създаването на коалиционно правителство. Ходът на Таубер се тълкува като даване на възможност за избиране на нов генерален секретар на ХДС на конгреса на партията, който трябва да се проведе на 26 февруари.

Оставката идва в момент, когато Ангела Меркел в качеството си на канцлер и лидер на партията прави опити за разпределение на най-важните постове в кабинета между отделните фракции в ХДС. Много от нейните съпартийци не са доволни, че Министерството на финансите беше отстъпено на Германската социалдемократическа партия (ГСДП).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zkgzkgzlhxlgxlhxlvxlhxlh

    1 1 Отговор
    ДЪЩЕРЯТА НА ХИТЛЕР ОТ ЕПРУВЕТКА ...СЕ ГЪРЧИ. ....МАЙ ЧЕ Е ПЪТНИК

    Коментиран от #2

  • 2 Диди

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "zkgzkgzlhxlgxlhxlvxlhxlh":

    Не се гърчи,няма опасност да загуби поста си.Таубер наистина има проблеми със здравето.На негово място ще сложат Анегрет Крамп Карренбауер.