21 Февруари, 2018 12:53 1 694 4

Гутериш е „дълбоко обезпокоен“ за Сирия

  • сирия-
  • източна гута-
  • антониу гутериш-
  • оон-
  • жертви-
  • цивилни-
  • обезпокоен

Деца стават жертви на войната в Сирия

Гутериш е „дълбоко обезпокоен“ за Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш е „дълбоко обезпокоен“ от случващото се в сирийския анклав Източна Гута, където за две денонощия бяха убити най-малко 250 души, сред които и много деца, съобщи „Ал Арабия“.

Гутериш посочи, че Източна Гута е била обявена за зона за деескалация от Русия, Иран и Турция и припомни, че всички страни трябва да поемат „своите ангажименти в тази насока“. Близо 400 000 души са обект на бомбардировки и удари в размирния район.

Сирия е в гражданска война от 2011 година насам. Режимът на Башар Асад активизира бойните си действия срещу бунтовниците в размирния регион през последните дни. Активисти посочиха, че много цивилни са станали жертва на ударите.

Шест болници в анклава бяха бомбардирани през последните две денонощия, от които три са извън строя, а две функционират частично, посочи регионалният координатор на службата по хуманитарните въпроси на ООН за Сирия. В намиращия се близо до Дамаск район загинаха 106 цивилни само за един ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi

    17 1 Отговор
    Кой??? започна тази война КОЙ ??? А ООН защо още съществува, кога ще се разтурва тази корумпирана организация.

    Коментиран от #2

  • 2 Гошо

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "georgi":

    ООН е организация на англомасонския Елит,който е заинтересован от дестабилизация в Сирия и региона и от започването на Трета Световна война и редуциране на човешката популация с над 80 процента.Те не са неутрална организация.Дефактно те подпомагат косвено ИДИЛ и истинските причини за размириците в страната,и са просто инструмент за свалянето на законното правителство в Сирия.Под предлога за хуманитарна помощ и кръвопролития ще влязат в страната и тя ще престане да съществува като самостаоятелна държава със самостоятелно управление.След частичното им изтегляне ,хаосът и жертвите в Сирия ще бъде продължен.Ще се насочи вълна от бойци и джихадисти към границите на РФ.Ще опитат да дестабилизират Русия по същия начин.Подпалят ли чергата на Русия,физическото тяло ще се започне гореща фаза на Трета Световна война.Поради огромния натиск на САЩ, Европа,ООН ,НАТО по същия циничен начин когато руски воийски елиминират джихадисти на собствената си територия Запада-Коалиция ще гледа и ще класифицира всяка руска намеса като агресия и нарушаване на човешките права.След този натиск и обкръжаването на Русия по цялата дъга Норвегия,Приднестровие,Балтика,Каспие и хаоса в Средния изток е възможен внезапен мълнееносен удфар от страна на РФ по цели на НАТО в Европа,Британия,САЩ ,Израел,Турция и т.н.
  • 3 Гошо

    7 1 Отговор
    То е ясно че когато редовна Сирийска армия извършва бойни десйтвия те ще се класифицират като геноцид и неприемливо,а когато С сирийска опозиция и главорезите на ИДИЛ избиват сирийски граждани ще се мълчи от страна на ООН или ще се ползва като предтекст за влизането в страната от САЩ ,създателите на ИДИЛ и моля ви се да образуват"зони за деескалация" а истинскат им цел е дртуга.Пои лицемерни и безкрупулни същества от Чейни и компания рядко са се раждали на Тази Земя.
  • 4 Митю

    4 0 Отговор
    Много правилно са му поставили кавичките!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания