24 Февруари, 2018 11:17 2 407 21

САЩ готвят нови санкции срещу Русия

  • русия-
  • санкции-
  • сащ

Министерството ще съобрази действията си с разследването на спецпрокурора Робърт Мълър

Министерството на финансите на САЩ обсъжда с ФБР нови санкции срещу Русия, предадоха информационните агенции. Новината беше огласена от финансовия министър Стивън Мнучин, който допълни, че подробностите ще станат известни през близките седмици.

Новите санкции са ответна мярка за руската намеса в американските президентски избори.

Министерството ще съобрази действията си с разследването на спецпрокурора Робърт Мълър по руската афера.

Пожелали анонимност служители заявяват, че е създадена работна група, която да следи за евентуална намеса в изборите за Конгрес тази година и се работи по въвеждане на санкции в отговор на действията на Москва през кампанията за президентските избори през 2016 година.

Според друг високопоставен служител правителствата по света са предупредени, че могат да попаднат под ударите на санкции, ако извършват значителни транзакции за закупуване на руско оръжие. Това включва и Турция, която публично обяви, че ще закупи от Русия ракетните системи С-400.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да го духа сащ

    37 10 Отговор
    те и без тва друго не могат... камо ли да уплашат Русия :D
  • 2 Юпи

    27 8 Отговор
    Значи ще купуват от Франция, Белорусия Казахстан Индия и др.но не и от САЩ.

    Коментиран от #11

  • 3 Няма

    44 10 Отговор
    САЩ тормозят целия останал свят. Защо? Разделят брат от брата. Обричат на мизерия милиони. Хора страдат от това. От къде е тая агресия и злоба?

    Коментиран от #4

  • 4 ФАКТ

    35 4 Отговор

    До коментар #3 от "Няма":

    Ген на престъпници и робовладелци--факт....
  • 5 за матряла

    15 4 Отговор
    Журналистиката не се прави със слухове! А когато въз основа на слухове се пише, това не е журналистика! Не може да се основава на нещо с фрази от рода на "според запознати", "според анализатори", "според анонимен източник" и т.н. дори източника на информация да е пожелал анонимност, трябва да се цитира медията, която разпространява тази информация! Например, New York Times или който и да е източник, ако нямаш свой журналист, който да е бил непосредствено на място и е взел интервю! И тогава трябва да се цитира името на журналиста! Иначе това е не информация, а хвърляне в медийното пространство материали с недоказан произход, което е наказуемо по закон!

    Коментиран от #18

  • 6 1739

    20 5 Отговор
    От големия стрес, след новината,Путин престана да консумира сладки изделия...
  • 7 Антон

    22 5 Отговор
    А в какво се изразява тази руска намеса?
    Постоянно за нея говорят но никий не казва какво точно са направили руснаците?
    Някой запознат ще ми каже ли?

    Коментиран от #21

  • 8 amigos

    14 3 Отговор
    Това е същността на хищника-чакала!За тях това е нормално и много хора не могат да разберат,че на тази политика се гради същността на Америка!И не трябва от чакала да се очаква почтеност и честност!
    За тях това е бизнес и нищо лично!!!
  • 9 Русофил

    23 7 Отговор
    САЩ и ЕС не разбират, че в крайна сметка е глупаво да плашиш със санкции и изолация народ , който яде от ножа, при -25 се къпе в изрязана в леда дупка в реката, при -40 отива на работа пеша , защото автобуса е замръзнал, при +30 копае в градината на вилата, при +120 се пари в банятя и крещи – давай още, защото след това отива да се гмурне в ледената вода на езерото, Да плашиш руснаците с технологическо превъзходство и в същото време от руските изобретенията се ползва целия свят – също е глупаво. Това са руснаците, запомнете го! И е невъзможно да бъдат победени!
  • 10 Прометей

    11 6 Отговор
    СТАРХИДИЯ МУ.......и на мен и на руснаците и на МИЛИАРДИТЕ читави люде по света.....
    Дотегнахте на всички с едни и същи козяшки бурлески, дано поне сте “грантовани“ подобаващо, защото да се излагаш за жълти стотинки не си струва...
    Ако решите, че поста ми не отговаря на високия ви наритет може и да го ........“затрийте“......

    Коментиран от #15

  • 11 Българина

    22 4 Отговор

    До коментар #2 от "Юпи":

    Интресно че когато свалят правителства по цял свят и директно влизат на чужди територии санкции няма! Мо же би зящото 800 военни бази са за това да правиш безчинства а армията да държи правителствата за гушата мекият натиск е цру чрез изнудване.
  • 12 Дърводелец

    17 3 Отговор
    От бялата къща са недоволни, че комшиите имат смелостта да купуват оръжие от не техен източник! Даже в думите "публично заяви", се улавя нотка на критика, като че ли комшиите и руснаците са виновни в нещо! Да, виновни са! Защото имат "наглостта" да не се подчиняват на "правилата на играта" на бялата къща! Още повече, че вече де-факто започнаха да си плащат заобикаляйки долара! А това е пряка опасност за финансовата система на бялата къща, защото по такъв начин се намалява "необходимостта от хартийките с всевиждащото око", които хартийки нямат абсолютно никакво покритие, освен наложената доброЗорна необходимост, като разчети в долари (да сте чували един барел суров петрол да струва едиколкоси евро или йени, или кувейтски динари?). Федералният резерв не е федерален, защото е в частни ръце, т.е. не зависи от бялата къща, а бялата къща зависи от федералния резерв (последно Кенеди се опита да промени това, убиха даже убиеца му, за да се избегне каквато и да е информация за поръчителите). Опасността за федералния резерв е, че и други могат да да последват примера на Русия и Турция, като Китай, който също заобикаля "всевиждащото око", затова всеки, който казва, че царят е гол, е подложен на черен пиар, на санкциии и всичко което излиза от тази бяла къща на снимката по-горе..
  • 13 Търговец

    18 1 Отговор
    Краварите са бесни от безсилие. Сриват се икономически под натиска на Китай и реват срещу Русия.
  • 14 ВЛКСМ

    12 0 Отговор
    Европа са против и са губещи от санкциите,но ЕС намериха,,вратичка,,и тя е Беларус,за тях няма санкции..и Путин си взима каквото му трябва.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Kcaniba

    9 0 Отговор
    фащ с един куршум - два заека !
    Прецакват конкуренцията от европа преди всичко, и уж"наказват" Русия.
    Все едно Русия е некъв халулиган, а супермена фащ публно го дърпа за ухото.
  • 17 Румяна Костова

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Орфей":

    Не зная къде сте прихванал гръцкия,но по-добре не се излагайте.А и жал ми е за кучето Ви,което предлагате на други да Ви го опикаят.Тук пишем на български.
  • 18 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "за матряла":

    Така е,но не го взимайте толкова насериозно!Част от статиите се пишат според мен ей така,за да ни гледат сеира.Да се замеряме със шаблонните изтъркани фрази.И да повдигаме рейтинга.Аз лично се забавлявам тук и разпускам.
  • 19 Аппппъ

    9 0 Отговор
    САЩ щели да санкционират Русия.Интересно с какво и как!? Русия има всичко и износ има Нефт, Газ, Дървесина, Машиностроене и т.н. Необятна страна Не им Пука.
  • 20 Путин

    10 1 Отговор
    Преместих си го в другия крачол!
  • 21 гого

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Антон":

    Щом е имало намеса - избора на Тръмп е нелегитимен-да отменят изборите! Сега нелигитимен президент санкционира...