26 Февруари, 2018 10:22 5 658 45

Ердоган: САЩ са предатели!

  • реджеп ердоган-
  • сащ-
  • предатели-
  • сирия-
  • кюрди-
  • турция-
  • гюлен

Американците подкрепят Гюлен, посочи президентът

Ердоган: САЩ са предатели! - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган захапа Съединените американски щати, наричайки ги „предатели“, съобщи „Хюриет дейли нюз“. В Анкара държавният глава посочи, че Турция „никога не е предавала своите съюзници“.

Ердоган посочи, че американците са предатели заради подкрепата си към Отряда за народна самоотбрана (YPG) в Сирия, който Турция разглежда като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия.

„Ние няма да покажем уважение към тези, които ни предават. Те са пропътували 11 000 километра и плащат заплатите на YPG“, заяви Ердоган. Той каза също така, че САЩ стоят зад гюленистката организация „Фето“ на проповедника Фетхуллах Гюлен, който живее в Пенсилвания.

Турският лидер посочи, че страната му няма да спре борбата срещу „Фето“ и последователите на Гюлен. След опита за военен преврат през 2016 година турските власти предприеха масови чистки на всички нива в държавата. Анкара обвини Гюлен в организирането на опита за военен метеж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Газ пикае

    36 51 Отговор
    Недей така султане недей да плюеш по батко !!Нали знаеш че един ден пак ще сажаляваш за думите.твоят комшия Садам и той така рипаше и виш какво стана ,така че по яваш със Батко.Защото батко бие лошо.

    Коментиран от #43, #44

  • 3 Садам

    30 8 Отговор
    Сега ли разбра.До скоро.
  • 4 Садам

    9 10 Отговор
    Сега ли разбра.До скоро.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ПЕЕВ

    26 31 Отговор
    8 МИЛЧРДА ДОЛАРА ПОЛУЧАВА ТУРЦИЯ ОТ САЩ НА ГОДИНА БЕЗВЪЗМЕЗДНО. НЕ ХАПИ РЪКАТА КОЯТО ТЕ ХРАНИ.

    Коментиран от #14

  • 8 стоян георгиев

    18 20 Отговор
    ердоган има доста интересна тактика.отива в сащ или западна европа и обяснява кви боклуци са как са го предали как били гадни,лоши и т.н. после отива при местния бизнес и моли за нови инвестиции и да не му се сърдят кво е казал!!!!

    Коментиран от #11

  • 9 гост

    20 20 Отговор
    тоя съвсем изперка ...лае като бясно псе . не са решили не са го ефтаназирали ...

    Коментиран от #36

  • 10 До наивният блян

    37 3 Отговор

    До коментар #1 от "Детски блян":

    Абе човек, сорос се опитва да го прави вече десетина години, ама не става! То не бяха опити за оранжеви революции, арабски пролети, опити за преврат, ама не можаха! Продължават с черен пиар и информационни затъмнения, ама пак нещо не се получава! Човека излиза и казва на предателя предател! Някой от ръководството на страната ни да има такива таша.и? Или ни устройва това, че ни вземат природните богатства, срещу които ни плащат щедрият 1%?

    Коментиран от #40

  • 11 Хасан

    18 6 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Стояне,все пак браво на човека..все пак политика едно а бизнес друго....дава апетитни търгове и проекти на западни фирми и в същото време критикува политиците им..

    Коментиран от #13

  • 12 Кcaniba

    7 20 Отговор
    Ахахаха!!!
    Вижте приятелчето им Сада Хусейн, Осама бинЛаден - какво им се случи....

    Коментиран от #20

  • 13 стоян георгиев

    12 18 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    политиката и бизнеса са едно и също нещо хансанчо.поне за нормалните страни .няма как мерцедес да отиде някъде където меркел не ходи,щото мерцедес разчита меркел да му гарантира вземанията .изключенията дето рискуват в последствие фалират.справка инвестиралите западняци в ссср през студената воина или сега при национализацията на путин.така върви работата и в турция.излиза макрон или тръмп и след съобщение в три думи по телевизията мача за икономиката на ердоган приключва,както стана в русия.думите са: ние смятаме турция за ненадеждна.прочетат ли го ще видиш проекти и чудесии.ситуацията обаче се движи натам.сега просто запада се подготвя .анализаторите му пресмятат вариантите кво как ще стане и започват екстрите.те вече почнаха.финансова подкрепа за кюрдите в сирия е такава.отказа от съдеиствие срещу гюлен е също такава ,сега ще почнат и икономическите рестрикции,квито са евтиното финансиране,нови технологии...турците си мислите че вратата по която хвърля камъни султана вечно ще стои отворена :)))!!!лошото е че за тва ще плати обикновения турчин ,другото лошо е че тои като теб въобще не вижда що му се случва тва и ще продължи да бъде неадекватен,обвиняваики запада за своите грешки.нали ви чета постовете тук на турците как ердоган щял да ги научи лошите колониалисти и капиталисти.

    Коментиран от #15, #22

  • 14 Пей си пеев

    19 4 Отговор

    До коментар #7 от "ПЕЕВ":

    Що за глупости пишеш? Какви безвъзмездни милиарди? Ти да си виждал запада да харчи без да мисли? Безплатно сирене има само в мишеловката! Това са пари изхарчени за да се свали властта! Както си признаха, оранжевата революция в Украйна им е струвала 5 милиарда!
    Ето ти пример с това, което направиха с Либия:
    https://anonybulgaria.wordpress.com/2013/09/02/какво-научих-за-либия-и-муамар-кадафи/
    Т.е. те виждат в себе си правото да сменят правителства навсякъде, където "не слушат"! Те пренебрежително и унизително се отнасят с всички гои! Надявам се да разбираш за какво говоря! Пускат информационната си машина, която те убеждава, че черното е бяло и обратно! И такива "славейчета", като някои по форумите им пригласят..

    Коментиран от #16

  • 15 Хасан

    18 4 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Стояне прав си....но забраввш че западата олихархия избира Меркел...Запада има инвестиции в ”демократични ” страни като Иран,Саудицка Арабия...в страни където има експлоатация на детски труд като Тайван,Виетнам....така че Запада винаги има две лица...

    Коментиран от #17

  • 16 Хасан

    24 3 Отговор

    До коментар #14 от "Пей си пеев":

    Нали...мислят че Запада ей така дава пари на някого...едно време Брежнев идваше в БГ ,целуваше Живков по устата и даваше без пари нефт...но на Запад нещата не са така...Западната култура е култура на лихеарството и експоатацията,на робството и расизма
  • 17 стоян георгиев

    8 10 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    запада има не две а 100 или 1000 лица.турция да не би да няма ?турция ако забрави на какво дължи просперитета си и продължи да търси 10001 лице на запада ще го открие,както го е откривала в последните 300 години нееднократно.ердоган подтиква турците да го търсят,да видим кво ще намерят!

    Коментиран от #18, #25

  • 18 Хасан

    16 5 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Нали ти казвам ..Маркс беше прав..рано или късно капиталите се сблъскват....турските капиталисти се сблъскаха с западните за нови пазари и суровини....Сащ иска демокрация само за района на Кобани в Сирия ,където са 80%от залежите на петрол...и УПГ кюрдските терористи са 40 разбойника пазачи на пещерата на съкровището
  • 19 Хасан

    14 6 Отговор
    Ако Турция успее да измете оттам всякакви френски колониални остатъци,английски имперски боклуци и американски неоколиални бази ще е добре..
  • 20 Дърводелец

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Кcaniba":

    Ама ти не знаеш ли, че и двамата, за които си писал са хора на цереуто?
    Просто първият се превърна в бита карта, след като го използваха с войната срещу Иран, а вторият си живурка някаде по Хаваите!
    Или си от тия, които повярваха, че осата е убит в някаква пещера, както обявиха големците от бялата къща, седнали пред телевизора! Ти сигурно и на 11/9 повярва.. питай някой строителен инженер, дали е възможно да се срутят небостъргачите от врязалите се в тях самолети! Даже в тубата се вижда как се взривяват динамитите в основата на сградите! Но това е друга тема!

    Коментиран от #30

  • 21 Дедо

    5 5 Отговор
    Да видим сега кои останаха!
    Врагове на Турция вече не са само папуасите от Нова Гвинея,индианците по Амазонка,бушмените от Африка и ескимосите!
  • 22 Батювуту

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Стоенеееее, бях ти казал да не се обаждаш по теми, от които не разбираш! Ако всичко беше толкова елементарно, като твоето мозъче, мислиш ли, че дони и макрон досега да не са произнесли въжделените и мечтани от теб три "вълшебни" думи?
    P.s въпроса ми "мислиш ли" е комплимент..
  • 23 Папуас

    8 1 Отговор
    В учебниците по география в Папуа Нова Гвинея пише, че в средата на Балканския полуостров живее хитро, свидливо и крадливо племе.
    Лошото е, че не се шегувам, действително така пише!
  • 24 Бах и м

    12 2 Отговор
    Ами прав е човекът, този фето щеше да бъде куклата на хамерите. Но удари на камък, и сега чистка и олеле майко . Най послебтурция се оскубна от лапите на ХАМЕРИКА. Винаги така действат западните държави, бедните държави си остават бедни , подписват се неизгодни договори и задлъжняват вечно. Така е ако имаш подставени политици( продажни) .

    Коментиран от #28

  • 25 Дърводелец

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Не знам на какво се дължи просперитета на Турция, но това което виждам по командировките там, искам да кажа, че много работят! Дори си мисля, че това е една от причините, защо част от българските турци се върнаха от там по време на"голямата екскурзия"..
  • 26 Константинопол

    4 10 Отговор
    Ето това е феса !!Храни куче да те лае.

    Коментиран от #27

  • 27 Хасан

    9 3 Отговор

    До коментар #26 от "Константинопол":

    Ти пък освен злоба нищо не можеш да измислиш..
  • 28 Хасан

    17 3 Отговор

    До коментар #24 от "Бах и м":

    Преди имаше колониализъм ...и западните държави директно си взимаха каквото си поискат...но излезе това с демокрацията и човешките права...тогава Запада просто сложи един диктатор или шейх и пак си взима това което си иска....ако не слушка ”пролет”...така беше и с Турция ,но удариха на камък....и сега най големия им страх е ако и други страни го последват

    Коментиран от #32

  • 29 Арабин

    7 4 Отговор
    За нас е добре Ердо да ни обедини Другите са авантюристи и експлотатори .
    Не искаме друга килтура да нибсе бърка в живота ни.

    Коментиран от #31

  • 30 Kcaniba

    11 0 Отговор

    До коментар #20 от "Дърводелец":

    За това и говорим.
    Импе.ията на злото - фащ!!!
  • 31 Янис

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Арабин":

    Това верно на арабски си писал!
    Не се притеснявай!Никой няма да ти вземе камилата!
  • 32 Янис

    2 4 Отговор

    До коментар #28 от "Хасан":

    Този "демократичен модел" при нас го приложиха след 9 септември 1944г.!
  • 33 Aham

    5 6 Отговор
    Едно е Русия да те напляска, друго е Западът барабар със САЩ да те плющят. Турците винаги са имали западната благословия досега, но това се променя с такива като Ердоган. И него го разбирам, националист е, но уроците по история не ги е чел май..

    Коментиран от #34, #37

  • 34 Осман

    10 2 Отговор

    До коментар #33 от "Aham":

    А бе не знам , запада как ги наказва оръжейните договори с Германия си вървят с пълна сила почват и модернизацията на немските танкове.Вие може да си лаете колкото си искате кервана си върви

    Коментиран от #35

  • 35 Aham

    1 6 Отговор

    До коментар #34 от "Осман":

    Вървят ама, нещо хич не стигат.. Османчо, фактите са важни, а не твоите фантазии, желания и мечти.
  • 36 поп Андрей

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Бе те решиха, ама не успяха...............
  • 37 Адам

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Aham":

    Ахаме, за благословията на запада, нещо сериозно бъркаш Турция с исраел!
  • 38 Slavic Vibes

    4 0 Отговор
    Ето, истината най-накрая се говори! Турците се пробудиха! Ето истината, защо се опитаха да направрят военния преврат в Турция и да махнат Ердоган. Да му запушат устата. Искам човекът да говори още, слуша ми се. Нека да им изкара всичко наяве. А който плюе по Турция и Русия е не-българин. Понеже откакто влезнахме в ЕС, станахме по-бедни, по-завистливи, и корпорациите взеха всичко. Доколкото си спомням, ДСК Банка беше държавна, а сега е ОТП Унгария, Своге си беше наше, в което влизат вафли Морени, шоколади Своге и шоколадчетата ни Млечен Път, а бонбоните Сезони, така любимите ми, като малък ги обожавах, сега нямат пълнеж, а сух прах, от който ми се драфйа, аи всичко това сега е американско, Монделез САЩ, и мога да изброявам до утре. Всичко ни изкупиха, Виваком е чужд, Теленор, Мтел, БТВ, Нова, и прочее. Просто ми се повръща вече.

    Коментиран от #39, #42

  • 39 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Slavic Vibes":

    Въпроса не е дали чужд или местен производител ,а проблема е че западните производители се мислят недосегаеми..на Запад може да съдиш един производител за някакъв боклук ,но тука не можеш...
  • 40 Владо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "До наивният блян":

    Грешка 0,5%.Толкоз много новия бати не дава.Цял пеоцент.Ще обеднее.
  • 41 свят

    0 0 Отговор
    След ВСВ Европа е поделена от победителите .Истината е , че не могат да поделят Истанбул ,затова Турция все още е цяла .Силните винаги са прави, историята го доказва .
  • 42 истината

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Slavic Vibes":

    А защо като преди не използуваш Българския ИНТЕРНЕТ??
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: