Last news in Fakti

26 Февруари, 2018 12:19 7 590 95

Червени барети ще помагат на турската армия в Сирия

  • барети-
  • турция-
  • сирия-
  • армия-
  • помощ-
  • кюрди-
  • маслинова клонка-
  • ястреби-
  • африн

Елитни командоси ще помагат на Турция срещу ПКК

Червени барети ще помагат на турската армия в Сирия - 1
Снимка: Турски въоръжени сили (TSK)

Кюрдски и арабски бойци ще се присъединят към турската армия в операция „Маслинова клонка“ в северната част на Сирия, съобщи „Хюриет дейли нюз“, цитирайки командир Хасан Абдуллах Кули.

Кюрдската бригада, известна като „ястребите“, е част от Свободната сирийска армия, която е противопоставя на режима на Башар Асад. Сирия е в гражданска война от 2011 година насам. Близо 600 бойци ще се присъединят към турските въоръжени сили.

400 от тях са кюрди от Азаз, а другите 200 са арабски бойци, по-известни като „червените барети“. Бойците от тази бригада ще се присъединят към турската армия днес. „С божията воля ще освободим нашите хора от ПКК в Африн“, заяви командирът на елитните войници.

„Черните барети“ от дивизията „Хамза “на Свободната сирийска армия също ще подкрепят турската армия, която щурмува северната част на Сирия на 20 януари тази година, за да прочисти региона на Африн от бойците на Отряда за народна самоотбрана. Анкара гледа на групировката като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия.

Турската армия, подкрепяна от сирийските бунтовници, се насочи към град Африн. Кюрдите от Отряда за народна самоотбрана пък получават подкрепа от проправителствени сили на Башар Асад, което повишава риска от директна конфронтация между турската армия и режима в Дамаск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хасан

    47 52 Отговор
    Ей това е..докато руската и американската армии предпочитат да бомбардират градове и изобщо не се съобразяват с цивилни жертви,то турската армия директно влиза в улични боеве..стрийт файтер!!!по бавно е ,по рисковано ,но без жертви сред цивилните

    Коментиран от #3, #6, #32

  • 3 стоян георгиев

    32 39 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    къде в арфин има градове бе лъжко?влизали в стритфаит в селата а?смяххх!!!!тва като тая статия за червените барети на кюрдите тето се бият против кюрдите в турска полза.смяххх!

    Коментиран от #7, #78

  • 4 Осман

    41 29 Отговор
    Е Африн да не е поляна бе дедо стояне , как да няма градове отвори картата и виж . Пкк да не би да са само кюрди , пълно е със всякаква паплач ама края им се вижда

    Коментиран от #8, #81

  • 5 ОБЕКТИВЕн

    45 26 Отговор
    ЕВАЛА НА. бай ЕРДО . ТОВА Е НАЙ ДОБРИЯТ ПОЛИТИК. И ЛИДЕР.
    ПРОСТО ХОРАТА ГО ПОДКРЕПЯТ. ВЕЧЕ НИКОЙ. НЕ МОЖЕ ДА ГО СПРЕ, ТОВА Е НАЙ ВАЖНОТО ДА ИМАШ ПОДКРЕПАТА НА МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ. ЕВАЛА БАТЕ АШКОЛСУН, ЗАВИСТЛИВИТЕ ПРОСТО ЩЕ ПУКНАТ ОТ ЯД.
  • 6 Хитърци

    31 34 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Ами усетихте че със вашия аскер нищо не става.Зора кво ли не прави не червени ама и сини каски ще вземете !Хасане видя ли че не е толкова лесно да се воюва със тези !!!

    Коментиран от #9, #63

  • 7 Хасан

    39 18 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Готвят се за Африн...командоси,елитни части,барети....а могат просто отдалеч да бомбардират като руснаци,французи или американци..
  • 8 стоян георгиев

    33 30 Отговор

    До коментар #4 от "Осман":

    аз много добре знам кво е.има два града с големината на петрич,другото е села.интересно кви стриит битки води турската армия в тия села.иначе края не му се вижда то е ясно.за месец и половина турците се мотат на 10 км от турската граница ,а вече организираха срещу себе си иран и асад.затова са и тия писаници за червени барети ,за избити 2000 кюрди терористи и т.н.края няма да му се види и след превземането на анклава османе,но ти си много глупав за да го разбереш.тва че си глупав не го пиша да те обидя ,просто го констатирам,предвид глупостите дето пишеш и дето им вярваш.тва че си турчин османе не е причина и необходимост да си тъп,но явно ти и хасан искате да го затвърдите като взаимовръзка.

    Коментиран от #10, #12, #45

  • 9 Хасан

    32 23 Отговор

    До коментар #6 от "Хитърци":

    Това е турска армия...просто целта му е без цивилни жертви...и затова има подкрепата на местното население...виж Сащ ..в Афганистан о Ирак носа си не могат да покажат извън базите ..а вече са 20 г там
  • 10 Хасан

    30 26 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Стояне, не ти жиздържаха нервите...същото е в западните стратегични центрове..губят близкия изток и беснеят...след 100г народите в Близкия изток с подкрепата на турците сами ще си коват съдбата си..

    Коментиран от #11

  • 11 стоян георгиев

    19 21 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    нервите ми нямат нищо общо хасанчо.просто пишете глупости .тва са обективни факти.я ми обясни кви стриитбитки се водят в селата на арфин?разкажи ми за големите селски улици по които се водят тия битки.смяххх!!!!и не виждам запада да е загубил нещо някъде.докато изтока не произвежда нищо извън петрол и ла..а запада няма как да загуби квото и да е .дори мюсулманите да имате по 1000 деца средно!

    Коментиран от #14, #16

  • 12 Осман

    30 18 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Дедо стояне мина 1 месец нали така , пожелавам ти да си жив и здрав и след 1 месец пак искам да разсъждаваш тука , но ако са го изчистили целия район до 15 април искам да напишеш тука че си най големия главоч от драскащите а ако не успеят аз спирам да коментирам и ще имаш само плюсове от мен и ще те призная за най големия капацитет 10км на 140км планински терен как ти се струва побира ли ти го пенсионерския мозък това нещо за какво става въпрос от всяко село излизат тунели до някой хълм , водят партизанска война крият са зад цивилните ползват ги като щит . Май си забравил да си изпиеш гинко билобата и ти е спряло оросяването на мисловния апарат

    Коментиран от #85

  • 13 Янис

    18 22 Отговор
    Май султан-фюрера я закъса!
    Щом на помощ идват и бандеровците!

    Коментиран от #15, #18, #30

  • 14 Осман

    27 13 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Изтока не произвежда нищо така ли смях смях смях . Погледни си гащите на задника сигурно са китайски или турски за другото да не говорим или викаш този изток не се брои

    Коментиран от #86

  • 15 Осман

    25 18 Отговор

    До коментар #13 от "Янис":

    Янис как си с паричките днес ? Събираш ли че датата на вноската наближава , ако не внесеш навреме нали се сещаш какво ще се случи някой друг остров , без това друго вече не ви остана

    Коментиран от #19

  • 16 Хасан

    25 13 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Ама гледай турски канали..за окопите,бункерите които са направени там ..как използват цивилни като жив щит...минират старци ...и не е ли по добре тоя район да бъде контролиран от натовска армия отколкото тер.организация???

    Коментиран от #42, #87

  • 17 Пеньо

    23 18 Отговор
    Кюрди на помощ на турската армия! Това да не е някакъв нов мокър блян на султана!!!

    Коментиран от #20

  • 18 Хасан

    18 20 Отговор

    До коментар #13 от "Янис":

    Янис ,дай островите с добро...да не получиш маслинова клонка

    Коментиран от #21

  • 19 Янис

    21 18 Отговор

    До коментар #15 от "Осман":

    Не се притеснявай!Винаги може да се разчита на баба Меркел!
    Вие си гледайте там безпилотния танк!
    След опита с безмозъчен диктатор може и той да ви се получи!

    Коментиран от #33

  • 20 Хасан

    19 12 Отговор

    До коментар #17 от "Пеньо":

    Дай да ти обясня...партизанските чети бяха българи подкрепени от руснаци....избитите царски офицери също бяха българи ,но подкрепяни от Германия.....същото е при кюрдите....има кюрди подкрепени от Русия ,от Сащ или от Турция...всеки нарича другите двама терористи

    Коментиран от #23

  • 21 Янис

    15 15 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Тя тая клонка излезе закърнял филиз!

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Янис

    16 11 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Нали и аз това обяснявам!Има турци които се кланят на султана, има и други,които за разлика от първите и имат мозък в главите ,и са повече, и се чудят как да се отърват от него!

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хасан

    13 9 Отговор

    До коментар #23 от "Янис":

    Има избори....всеки отива и гласува...но външната политика си остава една и съща

    Коментиран от #26

  • 26 Янис

    10 6 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Политика да,ама не война!
  • 27 Аз Варна

    14 8 Отговор
    Айде стига заигравки.В този статия само Хасан и Осман ли коментират?Ами получиха си минутката слава,стига вече,че омръзнаха на хората.Трябва да въведете някакъв лимит на постовете.
  • 28 Да да

    14 10 Отговор
    Ами аскера го закъса то се вижда от километри ,затова търсят такива та да свършат по бързо така беше казал султана преди месец и малко.,ние бързо ще свършим,това му бяха думите сега вижда че нещо не се получава и търси други варианти за да излезне от положение иначе ще стане за смях.
  • 29 Аз Варна

    9 5 Отговор
    Те и млади момчета за „джендърмерията” набират.
  • 30 До янис

    11 11 Отговор

    До коментар #13 от "Янис":

    Бъркаш ги двата щата, янис..
    Даже бъркаш понятията кой кой е в Сирия!
    Ама това си е нормално и естествено!
    То тия работи с таш..и стават, не с полички и пюскюлчета по обувчиците.. представям си строевата подготовка на армията ви.. като гейпарад..

    Коментиран от #31

  • 31 Янис

    8 7 Отговор

    До коментар #30 от "До янис":

    Благодаря че ме изкара от заблудата!Не съобразих че Ердоган в Сирия го посрещат като султан-освободител!А относно гей-парада аскера със светлосините шинели-рокли и белите каски ще се впише идеално!
  • 32 vasik atanasova

    12 12 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    отвиват като ястреби
    ще се върнат като пилци
    аслан гиби гити
    съчан гиби гелди

    там е един карашик кой кого убива не се знае

    Коментиран от #34

  • 33 Осман

    11 7 Отговор

    До коментар #19 от "Янис":

    А бе не знам , ама този безпилотния танк май ще ви влезне някъде, щом още него сънувате ама да знаеш не е кошмар а е истина и ти само ще седиш и гледаш понеже няма как да си го купиш пара йок ;) нали така

    Коментиран от #35, #41

  • 34 Осман

    17 13 Отговор

    До коментар #32 от "vasik atanasova":

    Василке всичко се знае ти не бери грижа за Турция виж какво става тук един сняг 20см. цялата държава блокирана , ама пък за сметка на това кака Гинка си купи ЧЕЗ и я боли фара пък ти си надъхвай срещу турците , прост народ слаба държава
  • 35 Янис

    8 11 Отговор

    До коментар #33 от "Осман":

    Само с пари не става ,трябва и акъл!
    Със 146 милиарда вътрешен дълг ,безработица 12% и блокиран туризъм скоро може да сте на червено!

    Коментиран от #36, #40

  • 36 Осман

    13 9 Отговор

    До коментар #35 от "Янис":

    А вие със 300млрд.€ външен дълг и с население от 10млн. и то най-мързеливите в Европа , май сте доста по зле :) , а и да ти напомня пак вноскта наближава събирай еврата че иначе земите ти заминават парче по парче

    Коментиран от #37

  • 37 Янис

    6 10 Отговор

    До коментар #36 от "Осман":

    Нашите 300 милиарда са външен дълг и по традиция ще ни ги опростят а за тия 146 милиарда дето Ердоган ги дължи на турците ще пият по една студена вода!

    Коментиран от #38

  • 38 Реалист

    9 2 Отговор

    До коментар #37 от "Янис":

    За 100 острова ще ви ги опрости:)
  • 39 Синан

    12 4 Отговор
    Щом се отнася до кюрдите, щом се имат за големи войни, великите сили като Сащ и Русия и др. да се драпнат да останат на фронта само Турция и кюрдите да видим кой кого..като се има в предвид че Турция използва много малка част от армията и потенцяла си във Африн.
  • 40 Реалист

    10 1 Отговор

    До коментар #35 от "Янис":

    Само с пари става пич:) Щом господаря на емпериализма ходи при арабите за едни 309 $ милиарда да си играе на саби:)Деня е винаги на силния сиреч който има пара:) Проучи първо за да получи Гърция за заем от Европа какви гаранции е дала,и ще разбереш какво си загубил преди да си взел:) пич.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Синан

    8 5 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Ако никой не се меси във Турско-кюрдския конфликт, само турци и кюрди да бъдат на бойното поле, Турция много одавна щеше да реши този конфликт и сега нямаше да има кюрди или по - точно пкк.

    Коментиран от #44

  • 43 Янис

    5 4 Отговор

    До коментар #41 от "Синан":

    Вярно е!Не е нужно да ги стигаме!
    Добре че е Ердоган да ги връща назад!
  • 44 Янис

    2 6 Отговор

    До коментар #42 от "Синан":

    От 1920г. насам никой не им се бърка и "решението" е налице!

    Коментиран от #46

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Реалист

    10 5 Отговор

    До коментар #44 от "Янис":

    Кой ти каза че не се меси :) ти май световна история не си чел:)До Лозанския договор са се били начело с Британската империя като видели че няма да успеят след това продължават с финансиране на кюрдски възстания в Анадола после с арменски терористични организации,и сега накрая пак кюрдски терористи поддържат финансово и логистично.Не са спирали миг Европа за да разделят Турция но това е велика и горда нация пич:)Накрая ние турците ще я разделим Европа:)

    Коментиран от #47

  • 47 Янис

    3 5 Отговор

    До коментар #46 от "Реалист":

    Как не съм се сетил че и арменците са кюрди!Асад да не би и той да е?

    Коментиран от #48, #57

  • 48 Реалист

    7 5 Отговор

    До коментар #47 от "Янис":

    Само мерзавци разбират от тероризъм питай твоите капути Ципрас и Каменос:)

    Коментиран от #51

  • 49 Най-после

    5 5 Отговор
    Ердоган официално се обедини с терористите. Знаехме и преди ама го увърташе.

    Коментиран от #58

  • 50 Всеки път

    5 6 Отговор
    пъткгато Ердоган направи поредната глупост се започва адски вой и хвалби на корем. След една седмица воят намалява, след две се разбира, че това е поредния му гаф.
    Няма лошо. Всичките му патрони са халосни, горда нацио.
    Като ви подпукахме край "Орлово гнездо" взехте за два часа пътя до Истанбул. Сигурно от гордост.

    Коментиран от #52

  • 51 Янис

    2 4 Отговор

    До коментар #48 от "Реалист":

    Ти какъв човек си бе?Има хора които пишат тук с които сме на различни мнения и въпреки всичко бих седнал с тях на една маса на по ракия да обсъждам световната политика!Половината ми випуск са български турци.По-голямата част са в Турция и то за съжаление като икономически емигранти.Когато те споделят че положението не е добре напълно им вярвам!И Никой от тях не мечтае да разделя и завладява Европа!Просто искат нормален живот са себе си и децата си!

    Коментиран от #53

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Реалист

    3 4 Отговор

    До коментар #51 от "Янис":

    Аз съм реалист:) пич:)

    Коментиран от #54

  • 54 Янис

    4 3 Отговор

    До коментар #53 от "Реалист":

    Не знам,с тия "усмивки",дето ги редиш си ми като напушен!Сигурно вечер сънуваш как завладяваш Европа и се испускаш от кеф!

    Коментиран от #55, #56

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59

    2 2 Отговор
    как сте бе хора,взехте ли си лекарствата

    Коментиран от #66

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Да бе

    2 3 Отговор

    До коментар #52 от "Реалист":

    Мечтай си ,те мечтите са безплатни!!Те Европа и Мечката това чакат да се юрнете към Гърция пак тогава ще видите това което никога досега несте виждали!!Такава изненада има за вас пуйкистан че ще ви държи влага вечно.

    Коментиран от #62

  • 62 Реалист

    4 1 Отговор

    До коментар #61 от "Да бе":

    Мечката точно това чака че и те искат достъп до Средиземно море,за това е хванал Ердо за ръката с С400,а Меркел я страх че руснака ще излезе на средиземно море:)че оттам се стига до много места с подводници.

    Коментиран от #68

  • 63 ХИТЪР ПЕТЪР

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "Хитърци":

    Човече цял свят видя, че турския аскер не струва и пукната пара ,че се пънат и на гърци италианци и др. Гърците ще ги насерат , затова читаците се пъчат само с някакви умрели кораби.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ХИТЪР ПЕТЪР

    1 6 Отговор

    До коментар #52 от "Реалист":

    Човече цял свят видя, че турския аскер не струва и пукната пара ,че се пънат и на гърци италианци и др. Гърците ще ги насерат , затова читаците се пъчат само с някакви умрели кораби.

    Коментиран от #67, #79

  • 66 Реалист

    2 2 Отговор

    До коментар #59 от " ":

    Чакам 8 часа.
  • 67 Реалист

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "ХИТЪР ПЕТЪР":

    Петре Петре Гърците поне ще се опънат ама ти какво ще правиш:)

    Коментиран от #70, #71

  • 68 Янис

    1 2 Отговор

    До коментар #62 от "Реалист":

    Я ,реалиста бил и социалист-утопист!Да живее новия СССР и новата Турска съветска социалистическа република!Така ще завладяваш Европа значи!
    Ама Путин не е ли и той "гяурин"?

    Коментиран от #74

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ХИТЪР ПЕТЪР

    2 4 Отговор

    До коментар #67 от "Реалист":

    Гърците няма да ви се опъват, а ще ви прегазят ,опъват ви се една шепа корави бойци, загубите но турците са поне десет пъти повече от кюрдските ,няма как да бъде скрито от турската пропаганда.мюсюлите трябва да се благодарят на Боко, че с Радев нямаше да случат на голям приятел.

    Коментиран от #72, #75

  • 72 Хасан

    4 2 Отговор

    До коментар #71 от "ХИТЪР ПЕТЪР":

    И какво щеше да прави Радев???да хвърчи на балон ли??
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Осман

    3 2 Отговор

    До коментар #75 от "Реалист":

    Хахаха братле успокой се малко че газ пикаят колегите , дай им глътка въздух много лошо си ги подкарал

    Коментиран от #77, #82

  • 77 Реалист

    3 0 Отговор

    До коментар #76 от "Осман":

    Колкото повече газ толкова по-добре кардеш,да имат стимул малко:)
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Иван

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Осман":

    Нищо не се вижда.40 години в самата Турция се мъчат с ПКК само и само да не дадат свобода на кюрдите.Поне 2000 села са унищожени,десетки хиляди са избити,жертвите на турците са поне 5000.Изхарчени са над 300 милиарда долара.И резултат никакъв.
    Сега с някакви 200 барети араби щели да си подсилят армията турците и да решат кюрдския въпрос.
    Пропагандата на Ердоган залъгва простите турци,все пак избори идат.

    Коментиран от #84

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Хюриет нюз

    1 2 Отговор
    Демек турска агенция.
    И кой ще им повярва? На турските агенции никой не обръща внимание, защото много лъжат. Цитирайте някоя световна агенция може и да повярваме. Да не би турците затова толкова се натискат да се хвалят понеже на практика са едни некадърници?
  • 84 Yavuz

    3 1 Отговор

    До коментар #81 от "Иван":

    В продължение на 40 години в Северна Сирия и Северен Ирак са обучавани терористи и са прехвърляни в Турция,отделно военни свързани с ФЕТО умишлено провеждали не ефективни операции.След неуспешният опит за преврат нещата се промениха. Само миналата година са ликвидирани над 6 хил.терористи,така набезите на ПКК са сведени до минимум.5 хил.тира с оръжия защо мислиш са дадени на PYD-PKK от САЩ.
  • 85 стоян георгиев

    0 6 Отговор

    До коментар #12 от "Осман":

    кое ще прочистят за месец бе османе?африн?сега чети хубаво ако африн турция го почисти от кюрди в бъдещите 100 години аз спирам също да пиша когато стане по- рано.тва че ще превземат региона нищо няма да промени към добро за турция.нищо!!!!турция реално има контрол уж над източната си част,но в огромни региони реално турската държава вече не съществува.тва че турците ще превземат военно този регион само ще ги вкара в още по-големи ла..а и само пълен глупак може да си мисли че воината е решение на ситуацията .нали прочете,добре само пъелн глупак!!!!турция се забърква в лаи.а дето десетки години няма да може да отмие,а ти ми говориш за месец.паси си оФцете и не се разправяи с басове и т.н. щуротии!!!
  • 86 стоян георгиев

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "Осман":

    говоря за интелектуален продукт.да шиете гащи и да сглабяте коли под западен лиценз не е показателно,щото всичко ви идва наготово и запада ви ползва като биороботи.я ми разкажи колко мюсулмани годишно вземат нобелова награда по нещо?колко?сигурно за цялата история на въпросната награда няма ни един мюсулманин дето да я взел извън да речем литературата,а тия дето са я взели за литература като орхан памук или ружди нещат да чуят за мюсулманския свят.само ще ти дам една лека ретроспекция.израел е 8 млн.,а мюсулманите в региона сте над милиард и израел ви бие с десетките си нобелови лауряти в химия,медицина,физика и т.н. и т.н.и тва е не щото сте природно тъпи,понеже евреите са с вашите гени и кръв,а щото познанието го нямате за ценност.

    Коментиран от #88, #90

  • 87 стоян георгиев

    1 6 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    хасане ти братле си трол.нали прочете трол.лъжеш та се пукаш и вече няма да съм толерантен в постовете си към теб щото ясно се вижда че си умишлено злонамерен лъжец.лъжеш за всичко и като лъжеш няма как да го подминавам.били се турците в градовете по улиците да спсяват мирното население.егати и безсрамната лъжа!сега като те хванах че там няма градове или че има два малки,но турската армия още не ги е достигнала се оказа че си гледал бункерите.ами нормално е да имат бункери и окопи бе лъжко.тва са военни укрепления всяка армия ги прави и никъде кюрдите не са използвали жив щит нали прочете никаде,а ти си лъжец.може да ме опровергаеш с видеоматериал,но такива няма да намериш.реално турците бомбандират граждански обекти и са убили над 300 цивилни,а напред пускат башибузука си ,които не е редовна армия.добре че кюрдите предварително изтеглят населението от нападнатите региони та да не ги колят тия носители на демокрацията.и не лъжи за стритбитки и т.н. щуротии.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 ivan4o

    4 2 Отговор
    мно прост народ, работата не е бързо да приключиш с военната операция а да седиш колкото се може повече . нали трябва да точи и Турция подземните богатства. иначе до сега да са забравили за операциятя. американците 7ма година там вече Асад е още жив. ако не беше петрола 2012 всичко щеше да приключи. и другия път мислете като пишете коминтаре. официално сащ на ден точат петрол за 15 милиона долара без пари срещу някви си оражейни доставки а не официално колко ли са източили за теа 6 7 годинки
  • 90 Осман

    2 2 Отговор

    До коментар #86 от "стоян георгиев":

    Азиз Санджар нещо говори ли ти , заблуден дядка си и така ще си заминеш от този свят да знаеш вземи и се поинтересувай малко преди да драскаш простотиите си

    Коментиран от #92

  • 91 Добре,

    1 2 Отговор
    Че турците си имат телеграфни агенции да ги ободряват "колко добре върви операцията"
    Еми си пишат, после сами си се радват на лъжите.
    Ха - хааааааааааа-ха!
    Вчера прочетох, че били "прочистили 600 села от "терористи"
    Абе посмалете малко!
    Къде в тая ивица от 20 км дето я прочистване 600 села??
    Турска му работа.
  • 92 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #90 от "Осман":

    говори ми много.турско американски химик.що станал американец тоя бе?тоя ли е мюсулманин станал нобелов лаорят в мюсулманска среда????смях!!!и може да попрочетеш кво мисли за ердоган тоя дето си го дал.и кво мисли за такива като теб също!може да прочетеш за брат му митхат един от наи-върлите противници на ердоган и такива като теб.фен на кюрдите и техен представител в турския парламент.та двамата турци с нобелови награди нещат да ви видят и чуят вас ердогановите фенчета.що ли?

    Коментиран от #93

  • 93 Осман

    2 1 Отговор

    До коментар #92 от "стоян георгиев":

    Ти драскаш че няма сега излезна че има :) , а с Ердоган се разбират прекрасно май и в това си пак в пълна заблуда

    Коментиран от #94

  • 94 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #93 от "Осман":

    с ердоган се разбират прекрасно особено след като подкрепя орхан памук ,а първия му братовчет е .иначе браво има един мюсулманин работещ в екип от християни сред нобелистите.тои е продукт на страна дето сега турците обявихте за предателска към турция.децата му и жена му също са част от тази страна,тои също е американски гражданин.та казано общо дори изключението потвърждава правилото.та от двамата турски нобелисти и двамата живеят в сащ!!!!при предателите:)!интересно коя страна ще изберат ако турция и сащ влязот в сериозен конфликт?
  • 95 Истина

    1 0 Отговор
    Еничари ,родоотстъпници!Кюрди срещу кюрди!Американците използват негри за пушечно месо!И нашите управници са еничари!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания