Last news in Fakti

26 Февруари, 2018 15:40 1 508 3

САЩ отказаха виза на продуцент, номиниран за Оскар

  • продуцент-
  • оскар-
  • сирия-
  • сащ-
  • виза-
  • карим абид-
  • церемония

Сирийският продуцент няма да присъства на церемонията в Лос Анджелис

САЩ отказаха виза на продуцент, номиниран за Оскар - 1
Снимка: БТА/ AP

Номиниран за Оскар филмов продуцент получи отказ да стъпи на американска земя, за да присъства на церемонията по връчване на престижните статуетки, съобщи „Индипендънт“.

Сириецът Карим Абид е част от екипа, създал лентата „Последният човек в Алепо“ - документален филм за ужаса на сирийската война. Филмът разказва за работата на „Белите каски“ - група доброволци, които помагат на цивилни да избягат от смъртта.

Карим Абид обаче е получил отказ от американските власти, които не искат да му издадат виза. Американското законодателство дава право на президента да откаже на определени хора да влязат в страната, ако сметне, че те са „вредни“ за интересите на Щатите.

Академията за киниматографично изкуство изрази „солидарност“ с продуцента, който няма да присъства на церемонията. 90-ата церемония по връчване на наградите Оскар ще се проведе на 4 март в Лос Анджелис.

„В продължение на деветдесет години Оскарите отразяват постиженията в областта на филмовото изкуство – независимо от своите етнически и религиозни различия“, се казва в позицията на академията. Тръмп аргументира забраната за влизане в страната на граждани от Сирия с необходимостта да се защити американската сигурност. Президентът беше разкритикуван заради рестрикциите, наложени на няколко мюсюлмански страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Враг на Народа на САЩ

    14 3 Отговор
    Демокрацията в действие )))

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Враг на Народа на САЩ":

    Да, психясали американчета избиват дузини деца и възрастни-няма проблем, нищо няма да правим. Но продуцент от Сирия, върху която САЩ са изсипали хиляди тонове бомби, не може да влезе в страната, опасно е. Защо? Да не започне да приказва какво правят американците в страната му? Този президент съсипва страна, базирана на емиграцията, жена му е такава, а той иска да забранява вноса на качествен материал. Вижда се локално как са го закъсали вече.
  • 3 надъхан

    0 1 Отговор
    хайде да се обеденим цял свят да смъкнем САЩ да капитулира и след това да им ебем жените и да им гаврим мъжете майкаим да еба те от това се плашат като за последно човешките същества да излеят дивотията си и животинските нагони върху този изчерпан мазен народ