Last news in Fakti

26 Февруари, 2018 16:50 4 740 20

Макрон размаха пръст на Ердоган

  • турция-
  • еманюел макрон-
  • сирия

Френският президент иска Турция да се съобрази с примирието в Сирия

Макрон размаха пръст на Ердоган - 1
Снимка: БТА/АP

Френският президент Еманюел Макрон заяви на турския президент Реджеп Ердоган, че примирието в Сирия важи и за региона Африн, съобщи France 24.

Турция провежда военна акция в региона. Тя е насочена срещу терористични групи и кюрдските сили в региона. По-рано днес страната изпрати нови части в региона с идеята за нова битка със силите в региона.

По-рано Съветът за сигурност на ООН одобри въвеждането на 30-дневно примирие в в Сирия. Решението беше породено от бомбардировките в Източна Гута.

От кабинета на Макрон обявиха, че той е призовал и турските сили да се съобразят с примирието. Според него допълнително напрежение може да направи невъзможно намирането на финално решение за региона.

Макрон е заявил пред Ердоган, че е разтревожен от последните инциденти във водите край Кипър. В района турски кораби блокираха достъпа на сондажни кораби на различни компании.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Салам Алеко

    21 8 Отговор
    Да бе, полека да не спре лудия, че да си прегрупирате боклуците! Оставете го да трепе! Мислете като приключи трепането, как да утрепете него!

    Коментиран от #11

  • 2 Хасан

    31 20 Отговор
    Макрон май се прави на ”мъж”

    Коментиран от #20

  • 3 Второ заглавие

    40 8 Отговор
    Ердоган размаха среден пръст на Макрон
  • 4 Спагет

    30 5 Отговор
    Тоя макарон какво се прави на ударен? Яд го е че остана безгласна буква по Сирия, която беше дадена на Франция след първата световна война ли? Или за това, че Ердоган му лази по нервите в Африка? Отива в бивши поробени от франция страни като Алжир, Мали и Мавритания! Беше в Чад! И хората дори в Африка започнаха да разбират разликата между колониално-робското отношение на французите и турските инвестиции там!
  • 5 Може ли въпрос?

    29 5 Отговор
    Обезпокоен ли е макрон от това, че една организация, която е призната официално за терористична, има офис в Париж?
    Само питам за един комшия..
  • 6 Боздоган

    20 8 Отговор
    А ЕРДОГАН КОЙ ПРЪСТ МУ Е ПОКАЗАЛ. .? Сигурно някой междинен.
  • 7 БАЙ КУРТИ

    10 18 Отговор
    Дайму една свинска глава на амуджата той обича домус
  • 8 Арабин

    10 3 Отговор
    Тези тарикати пласират продукцията си точно по такива места. Явно намаляват клиентите им , и аман заман спрете да пласираме още оръжия.
  • 9 Осман

    15 8 Отговор
    Макарончо да си гледа бабето там , че мароканците и те отдавна не са вилняли имат още доста да си връщат на петльовците
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Реалист

    7 8 Отговор

    До коментар #1 от "Салам Алеко":

    Саламе извън темата (извинявам се на публиката за спама):не каза само как си прочел тези книги от капалъто;?
  • 12 Салам Алеко

    4 6 Отговор
    Когато човек иска, всичко се прочита!

    Коментиран от #13

  • 13 Реалист

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Салам Алеко":

    И аз искам на иврит ама не мога да навържа нещо,ти как го умееш само с искане:)

    Коментиран от #16

  • 14 Синан

    12 6 Отговор
    Турция каза на Франция да спре да я поучава във връзка с военната ѝ кампания в Сирия, където Анкара провежда ожесточена офанзива срещу сирийските кюрди. "Франция не може да ни дава уроци по този въпрос", изтъкна Чавушоглу пред журналисти, като думите му бяха излъчени по турските телевизии. "Ние не сме Франция, която окупира Африка", изтъкна още турският първи дипломат, препращайки към колониалното минало на Франция. - това говори много! Смисъл, че Турция не я е страх от Франция.
  • 15 стоян георгиев

    4 4 Отговор
    турция продължава да губи съюзниците си като политика по бетонирането на ердоган като едноличен и несменяем диктатор.лекотата на турците с която приемат ердогановата политика по скарване с всичките им съюзници и партньори обаче е по-смаиваща и от деиствията на султана.

    Коментиран от #17

  • 16 Салам Алеко

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "Реалист":

    Караш ме да пиша неприятни неща! Има работи които реално е невъзможно да разбереш! Защото колкото и да ти се струва нереално, реално еволюционно аз и ти имаме една разлика от около 10 000 години! Както иврит не става с искам, така и тази разлика не можеш да я преодолееш само с искам!
  • 17 Салам Алеко

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Фифа Стояне иска да забрани играта с глава поне докато футболистите не са на 16 г. Откри ли са че ударите водят до оглупяване? Ако ти думкаш главата от 4 годишен, по 5 пъти на ден, съзнаваш ли в зряла възраст, какви последствия може да има това за мозъка ти? Така че , сега разбираш защо с такава лекота го поемат толкова смайващо!
  • 18 Slavic Vibes

    3 3 Отговор
    Кой беше Макрон? Същия тоя, който има жена, която е 75 годишна ли? Айде по-леко да размахва пръста към Ердоган, че да не стане 6 милиона турци да навлязат и да превземат и Франция набързичко. Макрон -- доброто кученце на Запада.
  • 19 Янис

    1 5 Отговор
    Аз не мога да разбера какво прави турската разведка!Такива верни фенове на Ердоган не му останаха и в Турция!Веднага пишещите тук в негова възхвала да бъдат назначени на високи постове в Ердо-Ленинската партия!Да оглавят и поведат клонката!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: