1 Март, 2018 01:20 1 420 0

Дутерте може да пусне властта предсрочно

  • родриго дутерте-
  • президент-
  • филипини

Той няма намерение да се кандидатира за втори мандат

Президентът на Филипините Родриго Дутерте не смята да се кандидатира за нов мандат, като дори може да остави поста предсрочно. Информацията идва от неговия бивш прессекретар Хари Роке, цитиран от РИА Новости.

„Президентът вече е казвал, че иска да остави поста, колкото се може по-рано. Той ще е президент до 2022 г. и нито минута повече. Той може да напусне и по-рано, ако бъдат направени промени в конституцията“, заяви Роке.

Той добави, че Дутерте не смята да следва примера на китайския лидер Си Цзинпин, който ще се опита да наложи безмандатност на президентския пост.

Дутерте вече е заявявал, че не иска да бъде президент за постоянно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА