Last news in Fakti

1 Март, 2018 15:34 1 490 2

Берлин: Няма доказателства за хакерска атака от Русия

  • германия-
  • русия-
  • хакери

Депутати разкритикуваха правителството на канцлера Меркел, че не ги е уведомило за случая

Берлин: Няма доказателства за хакерска атака от Русия - 1
Снимки: БТА/АР

Германският министър на икономиката Бригите Циприс заяви, че до момента няма индикации зад кибератаката срещу германски компютърни мрежи, за която правителството съобщи вчера, да стои Русия, предаде Reuters.

Циприс каза пред журналисти, че "би било проблематично", ако се установи, че Москва е извършила атаката, както твърдят германски медии. "Към момента обаче такова нещо не се обсъжда. На този етап не можем да кажем нищо", добави тя.

Вчера германските власти обявиха, че висши служители по сигурността разследват изолирана атака, която е била овладяна. Те не потвърдиха медийни съобщения, че кибернападението е засегнало министерствата на външните работи и на отбраната.

Парламентаристи разкритикуваха правителството на канцлера Ангела Меркел, че не ги е уведомило за атаката.

Берлин: Няма доказателства за хакерска атака от Русия

По-късно парламентарна комисия по дигиталните въпроси ще има спешна среща, за да проучи информацията и да поиска подробности от разследването на кибератаката, станало публично известно едва вчера.

"Ако правителството е знаело за това още през декември, фактът, че депутатите, натоварени да упражняват надзор над дигиталните въпроси научиха от медиите, е направо скандален", заяви пред телевизия ZDF Анке Домшайт-Берг от партия "Левите".

Берлин: Няма доказателства за хакерска атака от Русия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 медиавист

    12 0 Отговор
    Бе, те да кажат, че сетрати е мурва. Пък ти после доказвай, че нямаш сестра.

    Пък и на зомбитата на т.нар. "медии" на т.нар."международна общност", доказателства не им трябват. Само трябва да им се повтори лъжата 1000 пъти.
  • 2 goni

    0 0 Отговор
    Ле-ле-ле! "Лика прилика, като два стръка иглика!" Който не вярва да погледне пак снимката!:) Който не се сеща за коя снимка иде реч, хич му не требе, коя и да е снимка да гледа!:) Ако, тия двамата се онодат Светът бял ден нема да види!:) Само не казваите че не могат! Могат, могат!
Новини по държави: