2 Март, 2018 07:30 8 428 64

Противоракетният щит на САЩ е чадър с дупки

  • чадър с дупки-
  • щит-
  • сащ-
  • русия-
  • ракета-
  • отбрана-
  • сергей шойгу-
  • оръжие

Руският министър заяви, че Русия има уникално и модерно оръжие

Противоракетният щит на САЩ е чадър с дупки - 1
Снимка: БТА/ AP

Новото оръжие, за което спомена руският президент Владимир Путин, превръща противоракетната отбрана на Съединените американски щати в „чадър с дупки“. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от агенция ТАСС.

Военният министър посочи, че в Русия е създадено модерно, изпреварващо с години и дори десетилетия времето си оръжие. „Оръжие, което може да преодолява съществуващите и бъдещи системи за противоракетна отбрана. Това, което се създава в Полша и Румъния, в Аляска, а се очаква да бъде създадено и в Южна Корея и Япония, този „чадър“ за противоракетна отбрана, се оказва „с дупки“, заяви Шойгу.

Не знам за какво им е този „чадър“, който струва толкова пари, каза министърът, визирайки амбицията на САЩ да предпази натовските си съюзници с щит, спирайки евентуална руска агресия. Шойгу каза също, че страните от НАТО се опитват да въвлекат Русия в нова оръжейна надпревара, но новите руски ядрени оръжия може да помогнат да се избегне този сценарий.

Руският президент Владимир Путин заяви, че въоръжените сили на страната са разработили свръхзвукова ракета, която е неуязвима за прихващане от вражеските системи. Той посочи също, че армията разполага с подводен дрон, който може да потопи и самолетоносачи. Новата ракета има неограничен обхват на действие и е способна да пробие всяка една противоракетна система по думите на Путин.

От Пентагона призоваха американските граждани да бъдат спокойни. Американското министерство на отбраната посочи, че не е изненадано от твърденията на Владимир Путин и въоръжените сили са готови да отбраняват Щатите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 спец наза

    24 100 Отговор
    Руснаците твърдят и че имат изтребители пето поколение но това на практика не е така !
  • 2 mediator37

    37 7 Отговор
    Мерят си чурките, натягат ситуацията и си продават тенекиите.
  • 3 Агент69

    13 51 Отговор
    Е да ама понякога дупките се тесни!

    Коментиран от #61

  • 4 Факт

    57 3 Отговор
    Не ги знам ракетите на руснаците-ама досега няма нито една държава в света която да има 100% щит и той да е непробиваем-факт. Дали от земята и въздуха ще бъде изстреляна или от водата и под водата--никой не гарантира че няма да има попадения...
  • 5 Айдееее

    73 19 Отговор
    Удриии чичо Вова--удриии, та после да мирне този безумен краварник.
  • 6 пикла с малки цицки

    19 56 Отговор
    Ако това е истина защо руснаците рИваха като уралска мечка срещу щитовете ?
  • 7 ivan4o

    11 30 Отговор
    да не живеем у 1945а бре кой нормален човек би изтрелял такава ракета. тва сичкото е театър

    Коментиран от #9, #10, #22

  • 8 georgi

    32 1 Отговор
    Колко народ умира от глад, от жажда по Света и колко проблеми има човечеството, но след като парите диктуват и простият народ си трае, така ще е, играе им се на войни за трупане на още и още парички на изродите на власт.
  • 9 Гост1212

    56 5 Отговор

    До коментар #7 от "ivan4o":

    Защото когато съседът ти има "щит", който си мисли, че е непробиваем.... започва да си мисли и че може да атакува даже-има "щит" и няма страх, че ще му върнат агресията. завъртиш ли се по тази спирала "Аз съм велик, аз съм защитен!"-почваш да мислиш глупости! пример Хитлер и ВСВ, САЩ и настоящето...
  • 10 Kcaniba

    38 12 Отговор

    До коментар #7 от "ivan4o":

    Предполагам че Шойгу? Няколко руски дейсьващи генерала а и мамият Президент не биха твърдяли нещо подобно ако не е така.
    Русия и фащ още от миналият вик работиха по тези програми.
    Е, Русия успя.
    Сега фащ са на ход.

    Коментиран от #16

  • 11 ivan4o

    4 23 Отговор
    ей 1212. то ако щяха да гърмят , ще ше да е през 1960. за тва вари се информирай малко. вече не се използват ракети . а се пускат агенти и се гърмят атомни централи, както стана у Чернобил ... капиш
  • 12 поручик ржевски

    11 43 Отговор
    Хипер звуковите оръжия са приказки за наивници ири за предизборно ободряване на електората! По принцип ракетите се унищожават в първата им фаза на летеж до пет секунди след запуска им ! Може би Вовата да и измислил такива ракети които да кръжат над Москва с хиер звукова скорост и когато той реши да ги насочи към нас! Но ефекта е постигнат ! Електората е мотивиран !

    Коментиран от #14, #27, #64

  • 13 Ксaniba

    38 7 Отговор
    Баш изненадани си бяха.
    Два часа търсиха опорните точки и са нямали мнение по въпроса - ни СиЕнЕн, ни Дойче Веле ни блумбърг - все свободни и чесни медии...
  • 14 Kcaniba

    36 6 Отговор

    До коментар #12 от "поручик ржевски":

    Инфото и визуализациите ги има в нета.
    Володя ке викаш на тейко си.
    Фантастиката стана реалност.
    По принцип за да я свалиш, трабва да имаш нещо като маскиран ракетоносец до стартовата площадка, или ракета в два пъти по бърза.
    Т.е. ако тази е 20 маха, твоята 30 маха и т.н.
    Пямперси!!
  • 15 Дано е истина

    38 9 Отговор
    Надявам се това твърдение да е истина. Всъщност предпочитам руснаците да доминират,не са толкова безкрупулни и алчни като селяните зад океана. Няма как да не влагат в оръжие, това ги спасява и създава някакъв баланс. Надявам се да е истина, най вече заради приложението в космическите технологии. Руснаците винаги са прилагали военните технологии за мирни цели. И освен това са водещи в космическите технологии. Апропо,нали знаете кой е първият човек в космоса? А знаете ли кой е ръководител на програмата -ще ви дам жокер,този който прави безценната "катюша" изиграла голяма роля за защитата на страната от нацистите. А пък знаете ли кой е ръководител на американската космическа програма през студената война-пак ще ви дам жокер, не е каубой ;)
    И последно, а знаете ли когато каубоите безцеремонно пускат забележете-две атомни бомби над Япония, разработени от сънародници на рък. на космическата им програма, какво правят руснаците?
    Първата атомна електроцентрала в света; )

    Коментиран от #50

  • 16 Kcaniba

    12 52 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    Русия е успяла, Колкото е успяла да направи кола ,или дори бръснарко ножче! Просто поредната тирада пропаганда !В това Русия е номер 1!

    Коментиран от #18, #21

  • 17 Пеньо

    10 30 Отговор
    Орк с ядрена сопа! Отблъскващо!
  • 18 Пфффф

    33 13 Отговор

    До коментар #16 от "Kcaniba":

    Русия и по голяма от сащ,с по голяма история и с по голямо бъдеще. Сащ наистина ще стане за пример, как можеш да умреш в боклуците си. Русия може да смаже сащ като гнида. втората световна едва са се оправили с Япония, добре че германците са им проектирали бомбите
  • 19 Наблюдател

    12 50 Отговор
    В последните дни на Третия райх и Хитлер е вярвал, че "Оръжието на възмездието", ще донесе победа над враговете. Сега виждаме, че и с Путин се повтаря същото. Но каквото стана с Хитлер, това ще се случи и с путин.
  • 20 Чадър с дупки

    12 19 Отговор
    Значи най-после тези ще се успокоят, ще спрат да вият и щезпочнат да си хранят народа си. Ай, че ни болят ушите.

    Коментиран от #25

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Наблюдател

    5 26 Отговор

    До коментар #7 от "ivan4o":

    Публикувано във факти.бг: кой нормален човек би изтрелял такава ракета. тва сичкото е театър

    Да не би да мислиш, че путин е нормален?
  • 23 El comandante

    10 1 Отговор
    Имаме цигани чадържий да герп да им ги праща о дане севръщат никогаааа!!!!
  • 24 ivan4o

    19 4 Отговор
    наблюдател Хитлерчо беше у 1945а точно когато те първа откриха Радара. а сеа сме 2018а. още като тръгнат самолетоносачите към руско ,ще бъдат потопени! хахахаахахахах

    Коментиран от #29

  • 25 Гост

    15 5 Отговор

    До коментар #20 от "Чадър с дупки":

    Ми ,учените им са уважавани от държавата ("героите на нашето време",а не "феодални старчета" ) за инженерите им работа има, лекарите им не бягат неистово като нашите,а пък щом хиената дянков ходи да чете лекции, значи и преподавателите им не вземат 300$ заплата. Как мислите?
  • 26 Гацо

    18 4 Отговор
    Краварите лъжат, че тая джаджа работи и може да ги опази от нещо и им взима кинтите. Стар метод да съберат пари. Дразнят малко МЕЧКА докато изръмжи, а после почват да продават разни шайба дето не работят
  • 27 Като гост

    18 2 Отговор

    До коментар #12 от "поручик ржевски":

    Ти си голям фантазьор! Как ще успеят да я унищожат пет секунди след запуска? Да не би да имат установка в съседство?

    Коментиран от #28

  • 28 ГОСТ

    17 2 Отговор

    До коментар #27 от "Като гост":

    КОЛКОТО Е ПО ТЯСНА ДУПКАТА, ТОЛКОВА ЗА НЯКОЙ ЩЕ Е ПО-БОЛЕЗНЕНО
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Филка Рускова

    8 13 Отговор
    Чест за всеки русофил е да загине от руска ракета! Мачкай Вова!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Константинопол

    17 2 Отговор
    Много ясно ,така да им се каже на фащ та после да не се оправдават !!Какво правят техните ракети навсякъде по Европа.заграждат ги но тешко им на тези държави тука включвам и България .Та ако се случи ,а то ще се случи във това съм убеден всички ще сърбаме попарата .Вижте само във колко страни Фащ имат бази.Румъния ,Турция,Полша ,Литва,Латвия,Норвегия,Швеция,аскоео и Финландия .Говорим във Европа ,за другите континенти си е отделно.и какво мислите че Русия ще стои със кръстени ръце !!Тежко и горко на хората чакани нещо ужасно !Направо не е за мислене !
  • 33 ivan4o

    11 4 Отговор
    колко контейнера с памперси изхабиха американците тогава само да знаеш. пхахапахахапахаха
  • 34 НАТО ВЕЦ

    17 3 Отговор
    За мен има един обективен критерий, че обявеното от ВВП е факт и че Шойгу и прав.
    Помислете върху това, че Русия охотно реши да продава на всички желаещи С400. Дълго не можех да си обясня това действие. Сега всичко си идва по местата.
    Дори "Авангард" да е "измислица", системата "Кинжал" е достатъчна, за да отвори "дупки" във всеки "чадър".
    Другото, което ми стана ясно от обръщението на ВВП е, че пак сме от страната на булката.
    Тъпаците на запад е крайно време да си отпушат ушите и да си седнат на трибуквието, а не да тласкат света към унищожение.
    Който има глава на раменете, разбра "намека". За останалите, ... коментар е излишен.

    Коментиран от #38

  • 35 Наблюдател

    6 11 Отговор

    До коментар #31 от "ivan4o":

    На адреса, който си публикувал няма никаква сензационна информация. Приличаш ми на Стафан, който редовно задръства форума с подобни препратки. В реална бойна обстановка самолет ще бъде унищожен на 50 мили от кораба.А памперсите, за които говориш е любима тема за русофилите, но не забравяйте, че руснаците не използват памперси а български русофили, защото им излизат без пари.

    Коментиран от #58

  • 36 ivan4o

    6 4 Отговор
    мно ми е интересно, аке сащ и Русия воюват България чия страна ще подкрепи. за кая страна ще се бие

    Коментиран от #39

  • 37 Гост

    13 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: От Пентагона призоваха американските граждани да бъдат спокойни. Американското министерство на отбраната посочи, че не е изненадано от твърденията на Владимир Путин и въоръжените сили са готови да отбраняват Щатите.
    ---По простата причина че никой не се и кани да ги напада .Те са агресорите.Американският народ с нищо не е виновен на алчните акули от уолстриид за които като няма война няма и тлъсти печалби.Времето на такъв тип империя отминава.Земята трябва да стане демилитизирана зона и погледите да се отправят към завладяване на космоса.
  • 38 Наблюдател

    5 15 Отговор

    До коментар #34 от "НАТО ВЕЦ":

    Путин обяснява на електората защо не живее добре и защо в бъдеще няма да живее добре. Но в замяна на лошия си живот ще се гордее, че има оръжия, които всяват страх у врага и могат да унищожат цялата планета. А на руските лакеи по свата дава възможност за свободни съчинения на тема "Кат Русия няма втора.."

    Коментиран от #48

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ivan4o

    5 1 Отговор
    наблюдател, че кой е казал , че ще е като всв. просто подкрепа военен контингент нещо от сорта .бре бухал
  • 41 Марко

    12 4 Отговор
    Време е Путин да даде хипер звукови ракети на Ким и гледайте какво ще стане с америка....

    Коментиран от #46, #49

  • 42 Morgoth

    5 7 Отговор
    Русия направила свръхзвукови ракети - ОК, като ги влече да правят. Могат да минат през ПВО-то на САЩ - ОК, те и някои от предишните можеха. Путин казал, че имат ракета с ядрен двигател - лъжа, или е излъгал или по-вероятно някой по линията е превел грешно от ядрена глава на ядрен двигател.
    До тук всичко е ОК, но изказване, че ще пробият щита на САЩ не е никак ОК, защото едно е когато САЩ и СК дрънка с оръжия, съвсем друго когато това започне да се случва с Русия. До сега поне не бяха си позволявали да си отправят директни заплахи един на друг.
  • 43 axa

    11 3 Отговор
    когато от двете ти страни на къщата се заселят цигани ,ти си купуваш голямо куче ,монтираш сот ,купуваш си пушка и тн,
  • 44 ИЯТ

    5 13 Отговор
    Путин все повече заприличва на Хитлер - мераци и апломб! Като знаем примерите за чудеса страхотните Волги, Москвичи и Запорожци - нещо не им хващам вяра. Както казват руснаците: Мечтать не вредно!

    Коментиран от #47

  • 45 123;)

    4 11 Отговор
    Погледнете физиономиите на пилотната снимка...страх и безпомощност...комунистически нещастници!
  • 46 123;)

    4 6 Отговор

    До коментар #41 от "Марко":

    Ти,освен компютърна анимация,какво друго знаеш или си виждал?Цялата мощ на Путин е виртуална...видяхме как ги избиват като пилета в курник!!!
  • 47 Мечтател

    6 2 Отговор

    До коментар #44 от "ИЯТ":

    Руснаци нямат израз-Мечтать не вредно.
    Правилно е да се каже- Хотять не вредно!
    С продължение -Вредно не хотеть!
    Ама едва ли мозъка ти разбира за какво иде реч.
  • 48 НАТО ВЕЦ

    10 1 Отговор

    До коментар #38 от "Наблюдател":

    Ако въобще си гледал обръщението на ВВП, значи твърдо си проспал първата част. Това не е необяснимо, понеже и присъстващите в залата на 50% го "проспаха". В него обаче доста ясно беше очертана социалната и икономическа политика на Русия за следващите 10г. ВВП ясно каза, че благодарение на достиженията във военната облас на невисока цена, Русия е с освободен ресурс, който бива насочван в изброените в обръщението приоритетни области. Крайно време е да си извадите главите от диференциала на господарите и да слушате внимателно. С мантри се "хранят" само дебили.
  • 49 НАТО ВЕЦ

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Марко":

    Сложех ти един минус, защото дори не бива да си помисляш за възможността това оръжие да бъде използвано във реални военни действия.
  • 50 Morgoth

    5 5 Отговор

    До коментар #15 от "Дано е истина":

    45 години бяхме доминирани от руснаците, докато Запада беше доминиран от САЩ. Видя се кой е по-добре да те доминира, но може би ти не си живял по това време и сега се хващаш на пропагандата на БСП.
    Относно Русия и космоса, наскоро трябваше да припомням на един русофоб успехите на Русия, но сега трябва да приземявам един русофил.
    Първият американски сателит излиза в орбита с ЦЕЛИ 3 месеца закъснение след руския. Първият американски космонавт излита ЦЕЛИ 23 дена след Гагарин. От там нататък СССР се задоволява с ролята на втори и с Луната с планетите от Слънчевата система и със совалките. Успехите на СССР са от 50-те години. Между другото модела по който сега строят термоядрен реактор е руски и той също датира от 50-те, но това не променя факта, че руснаците отделят пари за наука основно, ако тя има военно приложение и при тях се живее много по-зле.

    Коментиран от #54, #55, #56

  • 51 Пешо

    3 4 Отговор
    Старата техника в нови "коробки".Добре дошли в страната на лъжата и при това идват избори на 18.03. лъжем
    "болше" !
  • 52 Мужик

    4 9 Отговор
    "Русия има уникално и модерно оръжие...., но в анимационен филм"...
  • 53 амгендър

    2 6 Отговор
    Чадъра ми има мн тясна дупка, за туй не ме страх от големи руски ракети!!!
  • 54 Гост

    11 2 Отговор

    До коментар #50 от "Morgoth":

    Не съм русофил. Но ненавиждам липсата на възпитание,морал и чест. Тези качества определено липсват зад океана и биват налагани. Всъщност съм франкофон ;), идеята за ЕС много ми допада, защото това е бил,е,и ще бъде цивилизования свят. В тази връзка, смятам че би било много по изгодно за ЕС да има добри дипломатически и търговски отношения с Русия. Този процес вървеше доста стабилно при Саркози и Меркел (срещите им с Путин 2010),надявам се и сега да бъде подновен (такива индикации има), особено след брекзит, който според мен е добър за ЕС. Пак ще повторя,че за разлика от сащ,Русия има и история. Космическата програма на Сащ е изнесена от немския инженер /учен Вернер Фон Браун по време на студената война. Пак ще повторя,че специалистите в Русия са на много много по добро положение от нашите (които са останали, аз не съм в бг.) и науката им се финансира във всички сектори (е разбира се с приоритет, който няма как да бъде оставен). Медицината им е на много добрао ниво,особено офталмологията. Доколкото знам лекарите им не бягат като луди от държавата си,нито инженерите,нито пък учените им. Е,разбира се има такива, но това не е повсеместно.
  • 55 Пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Morgoth":

    Абсолютно вярно е твърдението, бил съм с всичките видове, но като червенокоските няма други, супер страстни жени са. Дори преди две години си разкарах брюнетката и си взех червенокоска, само мога да потвърдя казаното, до сега нямам отказ за секс-,,боли ме глава, сега не ми е до това, ала бала, и тем подобни глупости''

    Вървели мъж и жена един до друг в зоопарка и минали много близо до клетката на орангутана. Той се пресегнал, сграбчил жената и я прекарал между решетките в клетката си. След това я надупил и започнал да я е*е. Жената се обърнала към мъжа си и започнала да вика
    - Помооощ скъпи тоя маймун ме е*е, а мъжът и отговорил
    - А сега му кажи на него, че те боли главата.

    Коментиран от #57

  • 56 космонаФт

    10 1 Отговор

    До коментар #50 от "Morgoth":

    Помнят първите, така е и в спорта, няма значение втория с колко малко е бил след първия! А сега първите стъпили на Луната, се возят на стоп до МКС с руски ракети.
  • 57 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Пешо":

    Ха вица е добър,но на съпруга ако му е пукало е трябвало да извади едно огнестрелно оръжие- ново поколение и да застреля наглото животно ;)
  • 58 тото

    11 2 Отговор

    До коментар #35 от "Наблюдател":

    Прелитат толкова близо и даже нямаха въоръжение, но оръжейните системи на кораба бяха блокирани и това беше целта...можеха да стрелят само с М16. Продължението беше в Констанца-първите молби за напускане са били 28. Може като цяло да произвеждат лъжи и дезинформация, но тогава беше истина.Хич не съм русофил!

    Коментиран от #60

  • 59 ушанкария

    3 9 Отговор
    Кремълски смешници, та нали тоя филм го гледахме 45 години! И тогава беше същата истерична пропаганда, все бяхте непобедими с най-великото оръжие, а накрая просто фалирахте. Такива сте и сега! Никой няма да воюва с вас, вие сами си воювате със себе си и се самоунищожавате периодично. Най-богата земя, но с най-мизерния живот, с непрестанни революции и разпади - това сте, увредени и неспособни да живеете нормално.
  • 60 русия е джудже

    1 6 Отговор

    До коментар #58 от "тото":

    Грам идея си нямаш за какво пишеш.Чул си недочул нещо и повтаряш червените мантри.Също така в армеиканската армия опция "оставка" няма ,така че още тука идишаш.
  • 61 ПЕШО

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Агент69":

    Всяка тясна дупка става широка.Ха-хааааааааааа
  • 62 ПЕШО

    3 0 Отговор
    Всяка тясна дупка става широка.Ха-хааааааааааа
  • 63 соросоидни кърлежи

    2 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: От Пентагона призоваха американските граждани да бъдат спокойни. Това вече голяма тъпотия. Без паника ,само искаме още 1трилион за ракети...
  • 64 Путин

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "поручик ржевски":

    Кои ракети бе куку, балистичните ли се унищожават първите 5 секунди?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания