2 Март, 2018 11:16 6 429 9

САЩ: Предложението на Русия е виц

  • сащ-
  • сирия-
  • русия

Кремъл настоява за хуманитарни коридори за евакуация в Източна Гута

От САЩ определиха предложението на Русия за създаването на коридори за евакуация в Източна Гута като „виц“, съобщи „Ройтерс“

Коментарът беше направен от Държавния департамент на САЩ. Руската идея е чрез хуманитарни коридори за евакуация, да бъдат евакуирани цивилните жители в сирийския град.

„Трябва да бъдем ясни, че руската идея за създаването на хуманитарни коридори за евакуация, е виц“, заяви говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт.

Според нея цивилните се страхуват да използват тези коридори. Причината е, че могат да бъдат нападнати или да бъдат принудени да приемат военна служба. В района има наситено присъствие на правителствени сили.

През последните седмици правителствените сили подлагат Източна Гута на тежки бомбардировки. От там твърдят, че в града се укриват бунтовници, някои от които членуват в терористични групи.

В ООН приеха споразумение за 5-часово примирие в района във всеки ден. То обаче не се спазва точно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 El comandante

    34 11 Отговор
    Гризкате ли дръвцето кравариии? Гри каите гризкаите дръвчета ще има за всички от сърце със богатир ВЛАДИМИР на гробовете ви ще тропнем ний хорце
  • 3 goni

    19 4 Отговор
    Това да принудиш някого да поеме военна служба на сила е изключително опасно! И честно казано направо глупаво! Как да си сигурен срещу кого ще обърне оръжието си този човек?!

    Коментиран от #4

  • 4 gony

    2 17 Отговор

    До коментар #3 от "goni":

    Сменяй си редовно памперсите. Къде ще идеш като знаеш че семейството ти е заложник на твоята лоялност бе, умен с каскет.
  • 5 Барчо

    12 3 Отговор
    Този кошер оси трябва да бъде смазан и не трябва да се дава никакви прозорци там или каквото и да било време да се опомнят и сменят тактиката. Не бива да се дава възможност да се разбягат и отново да се окомпелктоват. Така там няма да има край. За съжаление в този огън ще бъдат убити и цивилни, но така няма да има много бъдещи жертви, които със сигурност ще надвишават със стотици сегашните. Войната е и аритметика. Трябва да се прави избор между числа много пъти. Да се сравни дали 10 невинни убити няма да предотвратят 1 000 евентуални невинни убити в бъдеще време. На такъв който реже глави не виждам как ще му се противопоставяш като нищо не правиш или се правиш, че правиш нещо.
  • 6 Диди

    2 18 Отговор
    Преди дни по немската телевизия имаше репортаж за коридорите,казаха,че хората се страхували да напуснат градът,защото на излизане правителствените войски ги причаквали.

    Коментиран от #9

  • 7 koпа

    1 10 Отговор
    Сащ и Русия са едни от последните държави ,на който може да се довериш.
  • 8 Ахмед Борисов

    26 3 Отговор
    Как ще искат САЩ хуманитарни коридори, та нали терористите и американските им инструктори се крият зад гърба на цивилните! На тях жените и децата им трябват на терен, като жив щит!
  • 9 Бай хой

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    А казаха ли ви по телевизията че точно главорезите от опозицията обстрелваха коридорите с миномети за да не се изнесе щита им? Мсй са пропуснали.