3 Март, 2018 11:15 1 871 3

Без втори референдум за Брекзит

  • великобритания-
  • мей-
  • брекзит
Без втори референдум за Брекзит - 1
Снимка: АР/БТА

Втори референдум за Брекзит няма да има, заяви британският премиер Тереза Мей. Според нея повторно гласуване ще окаже негативно влияние върху доверието на обществото в политиците. В интервю за германското издание Die Welt тя заяви, че Великобритания ще напусна Европейския Съюз на 19 март 2019 г.

В същото време редица проучвания показват, че все по-малко британци подкрепят Брекзит. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер дадоха ясни сигнали, че ако страната иска да остане в Съюза е добре дошла.

Референдумът за оставането на Великобритания в ЕС се проведе през юни 2016 г. 52% от гласувалите беше „за” излизането от Съюза, а 48% - „против”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горд Българин

    8 1 Отговор
    А бе да се махат най накрая тези велики британци макар, че не виждам, какво им е било великото. На времето може и да са били, но днес са нищо,а продължават да живеят с мисълта, че са все още империя и всички с нещо са им задължени. Е време им е вече Европа да им покаже, че тези отдавна не са империя и никой няма да се съобразява с техните прищявки и интереси. Да се махат от ЕС и да се свършва вече с тях. Да си стоят на мъгливия остров никой не го интересува. Но като напуснат ЕС да им се отнеме достъпът и до свободните европейски пазари и да си изнасят продукцията където искат, но не и в Европа. ЕС без Великобритания може. Чудно ми е обаче, ако Северна Ирландия, Шотландия и Уелс решат да останат в ЕС, какво ще остане от великата Британия?
  • 2 Корбин

    2 0 Отговор
    Тереза Мей се крепи на магия. Идват на власт лейбъристите на Корбин и Кралството остава в митническия съюз, тоест брекзит само на думи.
  • 3 патриотъ

    1 0 Отговор
    Англия скоро ще се разпадне на 4 държави и това е естествено,защото политиката им ги води натам с големи крачки!Съзнанието им,че са някаква империя,ще ги погуби напълно.Те са само един придатък на САЩ и нищо повече.Колкото по-бързо се махнат от Европейския съюз,толкова по-добре,защото го дърпат към дъното и защитават интересите на американците,а не на европейците.И трябва да им се прекрати достъпа до европейските пазари преди всичко!