Last news in Fakti

3 Март, 2018 14:11 1 967 2

Тайван с по-висок бюджет за военни действия

  • тайван-
  • бюджет-
  • сигурност
Тайван с по-висок бюджет за военни действия - 1
Снимка: Факти.бг

Тайван възнамерява да увеличи военния си бюджет, за да може да има повече възможности за осигуряване на мир и стабилност в региона. „Във връзка с днешните предизвикателства, пред които е изправен регионът, Тайван ще увеличи разходите си за отбрана, за да може да помогне на другите азиатски държави да защитят мира”, каза премиерът на страната Уилям Лай по време на източноазиатски форум посветен на мира, който се проведе в Тайпе.

Не се уточнява за каква сума става въпрос. В същото време Тайван е готов да положи всички необходими усилия за прилагането на наложените от Съвета за сигурност на ООН санкции на Северна Корея.

Миналата година и президентът на Тайван – Цай Ин-уен, също говори за увеличаване бюджета на отбраната. Тя заяви, че всяка година военните разходи ще нарастват с 2%. Цай Ин-уен добави, че „трябва да сме по-подготвени пред лицето на растящата заплаха в сферите на киберсигурността и шпионажа”. През октомври 2017 г. администрацията на Тайван предостави проектобюджет за 2018 г., в който сумата за Министерството на отбраната възлизаше на 10.7 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да се вземе предвид че

    2 4 Отговор
    Увеличават военните разходи за да купуват скапаните скъпи краварски оръжия, нали затова кравабойс пак бяха в Тайван да ги "надъхват" за въоръжаване и да се зъбят на Китай.

    Коментиран от #2

  • 2 Да да

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "да се вземе предвид че":

    Бъркаш се! Ще купуват от качествените руски оръжия. Взели са и двата прототипа,чакат да почне производтсво през 2025-а