5 Март, 2018 18:49 1 799 3

Премиер под ударите на закона

  • израел-
  • нир хефец-
  • бенямин нетаняху-
  • шломо филбер

Още един близък сътрудник на Бенямин Нетаняху се съгласи да свидетелства срещу него в разследването за корупция

Премиер под ударите на закона - 1
Снимки: БТА/АР

Израелският премиер Бенямин Нетаняху понесе тежък удар, след като още един негов близък сътрудник се съгласи да свидетелства срещу него в едно от разследванията за корупция срещу премиера в замяна на по-лека присъда, предаде Reuters.

Разкритието за постигнатото споразумение между следователите и бившия говорител на семейство Нетаняху Нир Хефец идва броени часове преди днешната среща между израелския премиер и президента на САЩ Доналд Тръмп във Вашингтон.

Хефец бе арестуван преди две седмици по подозрение, че е помогнал за приемане на медийни регулации, донесли стотици милиони долари на израелската телекомуникационна компания Безек, в замяна на благоприятно отразяване на Нетаняху и семейството му в популярния информационен сайт на компанията.

Премиер под ударите на закона

Мъжът беше освободен вчера.

В същото разследване вече се е съгласил да свидетелства за обвинението и бившият генерален директор на министерството на комуникациите Шломо Филбер, който е бил сред най-доверените хора на Нетаняху.

Премиер под ударите на закона

В друго разследване Нетаняху е заподозрян, че е приел луксозни подаръци от богати бизнесмени на обща стойност близо 300 000 долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Пешо

    2 0 Отговор
    Далавера в итраил ? Никогаш.
  • 2 Све

    4 1 Отговор
    Израел е символ на корупцията
    Само България е по-зле

    Коментиран от #3

  • 3 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Све":

    ти пак ли изока бе?символ на корупцията ама вкара няколко премиери в затвора.тоя го напъват за огромната цифра от 300 бона.толкова другаря ти путин не се навежда да ги вземе що не си струват усилието.в израел на митницата има една мъдра поговорка.тя гласи:не се прави на умен тук всички сме евреи!та тва по въпроса с корупцията там.