5 Март, 2018 19:43 22 352 30

Стивън Хокинг: Знам какво се е случило преди Големия взрив

  • стивън хокинг-
  • големия взрив

Професорът отново спомена за опасностите, пред които човечеството се изправя с развитието на изкуствения интелект

Стивън Хокинг: Знам какво се е случило преди Големия взрив - 1
Снимка: Shutterstock

Световноизвестният британски учен Стивън Хокинг твърди, че знае какво се е случило преди Големия взрив и зараждането на Вселената, пише в. Daily Mirror.

В интервю пред National Geographic той заяви, че преди Големия взрив е нямало нищо. Хокинг смята, че при Големия взрив, който се е състоял преди 13,8 милиарда години, е възникнало и времето.Преди това явление нищо не е било в съответствие с нашите представи за съществуване. Имало е някакво "въображаемо време", което няма нищо общо с това, на което сме били свидетели след Големия взрив.

Професор Хокинг отново спомена за опасностите, пред които човечеството се изправя с развитието на изкуствения интелект и нуждата от намирането на нова планета за продължаването на човешкия вид.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сенко

    63 13 Отговор
    И ние знаем. Родила се е Лили Иванова!!!!!

    Коментиран от #6

  • 2 бла бла

    25 18 Отговор
    Преди големия взрив е имало ГОЛЯМ АЛАХ АКБАР :))) Тия с тоя взрив направо са съдраха . Имало е един изцяло водороден свят.Под натиска на гравитацията водорода се компресирал и създал звездите и всичко друго .След като са се превръщали в свръхнови атомите на водорода са се сливали и так са създали останалите тежки елементи ;)

    Коментиран от #11

  • 3 НАТО ВЕЦ

    9 8 Отговор
    Преди "Големият взрив" е било "Голямото трупане на взривни вещества".
    Публикувано във факти.бг: Преди това явление нищо не е било в съответствие с нашите представи за съществуване. Имало е някакво "въображаемо време", което няма нищо общо с това, на което сме били свидетели след Големия взрив.
    След него, нищо не е било в съответствие с представите на съществувалите преди това. "Възникнало" е някакво "въображаемо за тях време".
  • 4 Хохи

    32 8 Отговор
    Ще се СМАЧКАМ от СМЯХ!!!
    БООООЖЕЕЕЕ, БООООЖЕЕЕЕ, ПОМОГНИ НА ТИЯ хорица ГОРКИТЕ ДА СПРЪТ ДА ДРЪНКАТ ГЛУПОСТИ
  • 5 Morgoth

    22 9 Отговор
    Не виждам нищо ново в теорията за Големият взрив. Теория която издиша и е готова да се пръсне по шевовете, но я държи липсата на по-адекватна, която да я измести. Вече са наблюдавани обекти които са извън хоризонта на събитията на хипотетичният Голям взрив и обясненията за това са чиста стъкмистика, а с развитието на техниката може да започнем да наблюдаваме и още по-далечни обекти.
    А с "новата планета" Хокинг твърде много се влияе от американските мечти за заселване на Марс - нещо което изглежда почти невъзможно. Много по-вероятно е да заселим пространството между планетите с огромни летящи градове, които могат да се местят при нужда и които поддържат собствена гравитация базирана на центробежните сили.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 телеманчо

    12 5 Отговор

    До коментар #5 от "Morgoth":

    Гледай сериала "Теория за Големия взрив".

    Коментиран от #8, #14

  • 8 НАТО ВЕЦ

    12 6 Отговор

    До коментар #7 от "телеманчо":

    Не гледай сериали ми учи физика и математика. Ще разбереш, че съвременната наука "обяснява" нещата след хилядни от секундата, след "Големият взрив", но не дава никаква представа за точка 0-ла и събития отвъд хоризонта и.

    Коментиран от #9

  • 9 телеманчо

    10 6 Отговор

    До коментар #8 от "НАТО ВЕЦ":

    Я не ми казвай какво да уча ами вземи и си подостри чувството за сарказъм!

    Коментиран от #10

  • 10 НАТО ВЕЦ

    7 5 Отговор

    До коментар #9 от "телеманчо":

    Извинявай, че не гледам инфантилни сериали.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Психотерапевт

    17 3 Отговор
    Тоя вече напълно изтрещя
  • 13 Плюкс

    12 7 Отговор
    Знае,че нищо не знае тоя болен човечец,да не би да е живял тогава или му се е присънило нещо.
  • 14 Morgoth

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "телеманчо":

    Гледал съм няколко от сериите - не е лош :)
  • 15 onq s konq

    11 18 Отговор
    Що ли тука никой не споменава ГОСПОД като Създател на вселената?АМИ ЗАЩОТО СТЕ АНТИХРИСТИ...всички и до един.Аре марш в Русия-ама не в Москва,а в Сибир!
  • 16 Rds

    15 9 Отговор
    Един луд сакат се подиграва с целия разумен свят мъка мъка
  • 17 Гост

    8 11 Отговор
    Стивън Хокинг е голям учен, може би най истинският британски такъв предвид оригиналните му предложения. Харесвам го защото е поредният,който намира пробиви в теориите на Айнщайн (след Хабъл и бързите неутрино,които все още не ги признават).За времева-пространствената сингулярност той говори въз основа черните дупки като пример отдавна,а той наистина е специалист там.Относно хоризонта на събитията, той казва че черните дупки имат коса и не са толкова черни,имайки предвид че все пак излъчват и че хоризонта на събитията не е такъв какъвто е представян. вече мисля е прието от научната общност. Големият взрив също така е единствената теория със солидни доказателства -физични (шум и разширяване на вселената ) и математически. Мисля че Хокинг има нещо на ум,след като го казва особено след документирането на гравитационни вълни на скоро. Доколкото си спомням (отдавна не съм чел ),именно той говореше за тях като последната неизвестна. И да,казваше че досега могат да обяснят математически събитията след големият взрив милисекунди след него. Дано има нова теория след откритието за гравитационните вълни
  • 18 Stefko88

    4 4 Отговор
    И а знам пред да достигне до големия взрив татко му.....някой го е ритнал в топките.
  • 19 Като домакин

    8 0 Отговор
    Непосредствено преди Големият взрив е била Голямата детонация!
  • 20 Vagabonti

    9 2 Отговор
    Винаги съм отричал "Големия взрив". Мащабите са прекалено големи за да го наречем взрив. Това, което се е случило е част от живота. Материята се "ражда", расте, развива се, точно като нас. Никой не може да каже дали не сме част от нещо, което се повтаря в огромни мащаби. Дали вселената е частица материя в огромтата мултивселена...? Където няма взривове, а познатите ни от природата процеси, само че сме толкова малки и нямаме никакво време да го потвърдим.

    Коментиран от #29

  • 21 чичо Пешо

    7 0 Отговор
    големия взрив предполага начало, а щом нещо има начало, има и край. Оттук насетне идва моята теория, трябв ада взема на я патентовам - че всичко, което ни се случва, се е случвало безброй пъти и ще се случва завинаги, на определи периоди. Във вселената нама нищо случайно. Малко ми куца въпросът с безкрайността й...просто човешкия мозък няма капацитета да я проумее, може би ако съм жив и здрав и от чичо стана дядо ще съм изчистил и тоз момент и току виж съм основла ново течение.

    Коментиран от #24

  • 22 Асклепий

    3 2 Отговор
    ....където удари господ - медицината е безпомощна .
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Lurdes

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "чичо Пешо":

    Бих се радвала да видя още такива подобни коментари.Но едно поне знам:докато сме живи(доколкото има смърт),няма да разберем със сигурност.Сред толкова много хупотези,нито една не е доказана.
  • 25 Що ли то

    1 0 Отговор
    Таз е неадекватен преди големия взрив космосът е бил като смачкан а след големия взрив е започнал да се разширява
  • 26 Дядо

    5 0 Отговор
    Аз също знам какво се е случило ,но няма да кажа на никого !
  • 27 Извънземното

    2 0 Отговор
    Проумейте го , че преди това бях аз !!

    Коментиран от #28

  • 28 Мммда

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Извънземното":

    Сигурно за да забъркаш взривната смес
  • 29 Nicky

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Vagabonti":

    Към Vagabonti- Не знам дали сам имаш идея колко много си прав !
  • 30 времето ще покаже

    0 0 Отговор
    човечеството може да се запази и тук на тази планета но ако има обща цел за опазване на човечеството. дали ще има друг опит се не знае.
Новини по държави: