7 Март, 2018 10:28 1 267 8

Сеул няма да намалява санкциите срещу Пхенян

  • северна корея-
  • южна корея-
  • санкции-
  • сащ-
  • президент-
  • мун дже-ин

Северна Корея е готова да смекчи тона

Сеул няма да намалява санкциите срещу Пхенян - 1
Снимка: БТА/ AP

Южнокорейският президент Мун Дже-ин не планира да намали санкциите срещу Северна Корея, за да има среща на високо равнище между Пхенян и Сеул, предаде „Ройтерс“, цитирайки южнокорейската новинарска агенция „Йонхап“.

По отношение на предложението на Пхенян да разговаря със САЩ за захвърляне на ядрените оръжия на Корейския полуостров Мун каза, че още е рано за оптимизъм. Все още има много въпроси, по които имаме различия, посочи президентът.

Мун се срещна в президентския дворец с ръководители на парламентарно представени партии, след като негови пратеници бяха в Северна Корея и казаха, че лидерът Ким Чен-ун е готов да наложи мораториум върху ядрените и ракетните си опити, ако Съединените щати преговарят с него.

Северна Корея е готова да смекчи тона и да се откаже от ядрения си арсенал, но в замяна иска гарантиране на националната сигурност. Напрежението на Корейския полуостров се повиши след ядрените и ракетни изпитания на режима в Пхенян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хроно граф

    8 5 Отговор
    "Напрежението на Корейския полуостров се повиши след ядрените и ракетни изпитания на режима в Пхенян". "Ядрените и ракетни изпитания на режима в Пхенян" пък се появиха в резултат на извършеният от американците геноцид в СК, при който убиват 20% от населението и разрушават всички населени места и язовирите даже. Пълно унищожение.
    Както и в резултат на редовните военни учения на сащ с япония и юк край бреговете на СК. Също и в резултат на разположеното преди това американско ядрено оръжие в юк, въпреки договорът подписан от сащ за неразпостранение на ядрено оръжие

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Да да

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "хроно граф":

    Само си виж минусите и се замисли какви глупости си писал! С.Корея другата зима няма да я има! Свърши им мандата и няма вече меки санкции от меки и черни китки!

    Коментиран от #5

  • 3 тихомир

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "хроно граф":

    За какво американско ядрено оръжие в Ю.Корея говориш ?
    такова няма. Няма и в Япония.

    Придържай се към реалността .

    Коментиран от #4

  • 4 хроно граф

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "тихомир":

    8 (осем) ядрени бомби има в американските бази в ЮК. За такова ядрено оръжие говоря. Информацията се появи преди няколко дена. Да не беше и в този сайт.

    Коментиран от #6

  • 5 хроно граф

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Да да":

    Няма да се очудя, ако минусите стигнат 80%.

    А, на теб сигурно любимото ти предаване е "Семейни войни". Познах ли!? Ама, честно!
  • 6 тихомир

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "хроно граф":

    Провери си источниците - не е имало, няма и няма да има

    Сигурен съм в това

    https://news.bg/world/nikakvi-yadreni-orazhiya-v-yuzhna-koreya-kategorichen-prezidentat.html

    Коментиран от #7

  • 7 хроно граф

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "тихомир":

    Може да се тълкува - Сеул няма да разполага, щото сащ са разположили вече. Не пише, че сащ не са разположили. Тия са майстори на манипулациите. Особено, за по-прости хора.

    Коментиран от #8

  • 8 ихуахо

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "хроно граф":

    Ти си абсолютен лаладжия.Колко рубли взимаш за всеки пост ?
Новини по държави: