Last news in Fakti

7 Март, 2018 14:57 19 307 38

САЩ и Русия може да започнат глобален конфликт в Сирия

  • сащ-
  • сирия-
  • русия

Страната може да се разпадне още тази година

Сирия може да се разпадне още тази година. Това пише в руският вестник „Независимая газета“.

Подчертава се, че руската армия и нейните съюзници не са способни да обезпечат териториалната цялост на Сирия, където все още има опасност от гражданска война. Вече има опасения от задаващ се нов конфликт.

От едната страна в него ще са сирийските правителствени сили, Русия, Иран и отчасти Турция. Срещу тях ще се изправи коалицията от араби и кюрди, подкрепяни от САЩ.

САЩ и Русия се борят за газовите находища, но най-вече за укрепването на близкоизточния регион на военни действия. Той обхваща още Арабския полуостров и други региони. В същото време Сирия се явява ключов коридор за транзит на горива до Европа.

Смята се, че САЩ са подготвили финанси за създаване на алтернативна власт в регионите на сепаратистите и укрепване на военни групи. Вашингтон няма намерение да предава на президента Башар Асад териториите, които са под контрола на умерената опозиция.

Според военният експерт Едуард Радюков конфликтът може да прерасне в глобален, противопоставящ военните машини на САЩ и Русия. Смята се, че в момента американската страна подсигурява териториите на бунтовническите сила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 несведущ

    166 22 Отговор
    Доколкото знам Русия е в Сирия по молба на правителството на суверенната държава. В качеството си на какви са там сащ, от гледна точка на международното право, освен в обичайното си - международен терорист номер 1 за втората половина на двайсти век и първата трета на 21в.

    Тука, ако има някой сведущ, да ми обяси. Ше го замола. Ама ноу. Ноу ноу.

    Коментиран от #5, #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Kcaniba

    29 136 Отговор
    Повече от ясно е, че където се намешат руснаците,следва разруха!
  • 4 Кcaniba

    96 22 Отговор
    Сороснята може да се нааака тоя път.
    Когато започва боя, либерастите най квичат на умрело!!!
    Ще има руска агресия в задния двор на фащ!!!!
  • 5 Прометей

    62 14 Отговор

    До коментар #1 от "несведущ":

    ПРАВ си на......1000%, но естествено въпросите ти са........глас в пустиня.......и моментално са те “оценили“..."политкоректно“ ......
    В стил.....“всяка КРИВА, която е успоредна на....краварската е....ПРАВА!?!?

    Коментиран от #18

  • 6 Kcaniba

    17 97 Отговор
    Дано разумът надделее в главите на диктаторите Асад и вовката,че попиляването на вагнеровци преди месец, ще им изглежда като детска игра!До два,три дни няма да има и помен от руските бази и въобще от всичко свързано с режима на Асад и вовката!Повярвайте !

    Коментиран от #9, #16, #22, #26

  • 7 Зидаря

    28 8 Отговор
    Ще има Западна Сирия и Източна Сирия.............През 90-те се събаряха стени а сега е на мода да се вдигат стени...........но нищо поне ще има работа за нас зидарите.........

    Коментиран от #10

  • 8 Вили

    16 75 Отговор
    Украйна ли покани Русия да окупира Крим.

    Коментиран от #11, #13

  • 9 Кcaniba

    24 16 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Трола нажидомасонските диктатори спами ли спами!!!
    Малко са ви инструкторите останали навечно в Донецк еирпорт, Ракка, Палмира, сега ще има и Гита!!!
  • 10 Вангелис

    26 2 Отговор

    До коментар #7 от "Зидаря":

    Сирия още не е паднала, а с това почва ТСВ - ще имате много работа. Който оцелее.
  • 11 Кcaniba

    29 9 Отговор

    До коментар #8 от "Вили":

    УССР окупира Кеим 1954!!!
    Някой питал ли е мнението на окупираните!!???
  • 12 пешо

    13 33 Отговор
    Нека световният лидер Китай се намеси и отреди какво да стане. Или искат джуджетата Русия и САЩ да се избият??
  • 13 регулировчик

    66 12 Отговор

    До коментар #8 от "Вили":

    Не - кървавият американският преврат в Киев, прогони Крим да се върне от Украйна в Русия.
  • 14 ихуахо

    11 63 Отговор

    До коментар #1 от "несведущ":

    Русия не са там,защото просто са поканени,а за да си защитават най-голямата военна база извън руска територия ,която се намира в Сирия.Именно и това е причината ,Русия да е заедно с терориста Асад срещу света.И тука няма такива неща като ЛЕГАЛНО ПОКАНЕН.Когато правителсвтото на дадена държава е убило над 300 хиляди от своя народ и на твоя територия воюват десетки групировки ,ти си НЕЛИГИТИМЕН и няма никакво значение кой бил поканен и тем подобни глупави мантри ,които си въртите вие рубладжийте.

    Коментиран от #17, #19

  • 15 шруум гъбков

    52 11 Отговор
    краварите отново показват какви нагли животни са
  • 16 шруум гъбков

    10 6 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    какъв ти е ника в дневник...
  • 17 селянин

    41 4 Отговор

    До коментар #14 от "ихуахо":

    Кой е твоя,,свят,,гринговци,англ.и франклета,жалка измет,те подкрепяха бунтовниците да свалят Асад..а Россия,Турция и Иран ще стоят и ще,,гледат,,няма да стане.

    Коментиран от #23

  • 18 Да да

    10 42 Отговор

    До коментар #5 от "Прометей":

    Интересен момент! Сложил си си аватар от "Прометей" ,а плюеш срещу създателите на филма! Карате западни коли,а плюете срещу ЕС! Минети на руско кино и коли! Лицемери

    Коментиран от #21

  • 19 несведущ

    34 4 Отговор

    До коментар #14 от "ихуахо":

    Е, тя проста била работата ве - пращаш частните армии под прикритие на "умерена" "опозиция", да убият няколкостотин хиляди и готово - правителството е "нелигитимно", щото е "убило". Да заповядат официалните армии да "умиротворяват". Правилно ли съм разбрал!?

    Коментиран от #20

  • 20 Гост

    4 33 Отговор

    До коментар #19 от "несведущ":

    Не тъn си.Нищо не си разбрал,а коментираш ,само и се излагаш като поредния неук ватник ?! Кво си мислиш ,че като се направиш на интересен означава че си в час ли ?
  • 21 селянин

    21 7 Отговор

    До коментар #18 от "Да да":

    То докато влезнем в шенген,то ЕС ще се разпадне,оня с копейките,,избра,,Тръмп..вчера,,помогна,,на Силвио..след Англия идва Италия,мутер не може сама да тегли влака.
  • 22 Уую от Пичковци

    40 7 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    На Сорос му сменят памперса три пъти на ден .Я кажи сега ти кой по ред памперс беше .Май сутришния си бил щото доста смърдиш.Сомо ще ти кажа че краварите няма да издържат на война с Русия защото краваря спира и бяга назад веднага след като счупи нокът.До сега са вадили нож само на умрели кучета.Повярвай на това памперс употребяван.

    Коментиран от #24

  • 23 асдасд

    3 21 Отговор

    До коментар #17 от "селянин":

    Поредния неграмотен рубладжия.Нищо не ти се разбира,клошар.
  • 24 Morgoth

    16 3 Отговор

    До коментар #22 от "Уую от Пичковци":

    Стига с този Сорос, той е по джендърските изпълнение. Войната в Сирия е много над възможностите му - там участват по-големи риби.
  • 25 Владо Вр

    20 3 Отговор
    Ще се стигне и до източна Сирия. В момента трябва да се разчистят няколко района в които действуват терористични групи, подкрепяни от САЩ, Израел, КСА и Англия. Примери: Източна Гута и лагера на сирийско-йорданската граница. И в двете места има чужди "съветници" и "инструктори"-основно американски и израелски. После са наред и източно-сирийските райони. Ще има" грешки" при прочистването им, с последващи извинения. До пълномащабни военни действия(война м/У САЩ и Русия), едва ли ще се стигне. След термоядрен конфликт, малко ще оцелеят.
  • 26 Ник

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    600 за 2000 е добре !!!
  • 27 Пижо

    11 2 Отговор
    Казано е, че когато всички си мислят, че войната в Сирия е приключила, ще избухне с пълна сила третата световна война. Русия ще завладее Изтока и Йерусалим.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Аде да почва

    8 0 Отговор
    Аз ще се бия на моята страна.ама платените мафиози какво ще правят с натрупаните откраднатите пари накаде ще бягат и какво ще ги правят като стане Т.С.Война
  • 30 Аз,Клавдий

    3 14 Отговор
    Чакам с нетърпение ТСВ ,краят на Русия ,и лично ще стъпча десет червени плазмодий.
  • 31 Реалноста

    1 9 Отговор
    Глобална война няма да има русия няма как да одържи базата в сирия ако 30 разрушителя от сорта на Рос я накриян с залп от 2400 ракети да има по една за всеки солдат там
  • 32 набитото око

    7 3 Отговор
    По-добре да се реши проблемът по мирен начин иначе САЩ нямат реална представа каква игра играят.Русия ще ги накажи за много години напред а и не само тях.
  • 33 Гого Шопо

    9 2 Отговор
    Ти си ограничен промит кравосоросоиден болен гноен мозък! Башар Асад е президент на Сирия която бе прекрасна страна както и Либия-беше
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 какво ли

    2 0 Отговор
    не съм чул от "независимия гадзета" -официоза на американското посолство в Москва/нещо като раб.дело на БКП и дойче веле в Германия/ -най независимата в информационните анекдоти и вицове гаДзета.Проблема на такива медии е, че до сега каквото и да са написали -нищо не се е случило и станало факт.
  • 36 Кой

    0 0 Отговор
    Определение за тероризъм ,: Терористичните актове могат да бъдат извършени от отделни хора, от групировки, или дори от държави, като за тях това е алтернатива пред директното обявяване на война. Държавите, които подпомагат или се занимават с използването на насилие срещу обикновени граждани, употребяват неутрални или положителни думи, за да характеризират своите бойци – като например борци за свобода, патриоти или паравоенни. Някои политически атентати се определят от някои автори като (част от) терор.
  • 37 вес

    0 3 Отговор
    Русия е икономическо джудже, а "глобален конфликт" се води с огромен финансов ресурс
  • 38 simonm

    1 4 Отговор
    Русия да не преминава Ефрат Мостовете ня да се късат,частната армия Вагнер няма да мре И на важното Су 57 няма да бяга пред Раптарите Няко можели с по прости думи да го обясни наПутин
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания