8 Март, 2018 23:29 5 233 22

САЩ: Русия разработва хиперзвукови оръжия

  • сащ-
  • оръжия-
  • русия

За Вашингтон новите руски оръжия не са тайна

Плановете за разработване на хиперзвуково оръжие от страна на Китай и Русия не са тайна за САЩ, съобщи РИА Новости.

Това обяви американският заместник – министър на отбраната Джон Руд.

„И двете страни развиват свръхзвукови оръжия. Нас ни безпокоят и техните действия спрямо киберсигурността. За това и ние определихме тези две страни като основен фокус за нашата стратегия за сигурност. Това е ясно“, заяви Руд.

През миналата седмица руският президент Владимир Путин обяви, че страната му разполага с нови модели оръжия. Той заяви, че ще ги използва, ако бъде предприета атака срещу Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    50 5 Отговор
    Памперсиииииии. Най големия враг на САШ не е Русия а страха.
  • 2 El comandante

    28 3 Отговор
    Който може го може който не дой кравата и се потапя ПФУ добре че не съм ктавар нъл никои нр видяяяяя!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Робот

    30 3 Отговор
    Нали Путин ви каза, че вече са разработени и влизат на въоръжение. Какво се чудите и маете, да почнат да падат на соросоидни ви кратуни ли?
  • 5 товарищ

    29 6 Отговор
    Може руският народ да не живее богато,може да нямат производство на свои свестни автомобили,може да нямат свой собствен телефон,може да нямат ... нищо,но имат гордост,патриотизъм и оръжие,което никой няма и в това отношение никой не може да се мери с тях!И ако американците продължават да се правят на "господари на света",скоро за съжаление,ще видим силата на руското оръжие!

    Коментиран от #8

  • 6 El comandante до Товарищ

    16 3 Отговор
    Дано че ми писнааааааа!!!!!
  • 7 хиперзвуково оръжие

    7 10 Отговор
    Путин вече се похвали, изпитанията са ЗАВЪРШЕНИ (30месеца, 2.5 год.) скоро пускат търг за изпънител. Голяма новина - няма що!
    Странното е, че преди 2 месеца доста медии гръмнаха с официалното изявления, а тук чак сега го обадиха...
    Всъщност всеки закупил подобна техника ще позволява следене и потвърждение от център в Русия за използването на ракетите. Това е част от хватката на Кремъл при продажбата на подобни ракети на други страни! Идеята е "арабските пролети" и смяната на правителства да не са повод за агресия над Русия ако САЩ успеят да сменят правителство, което е закупило подобна техника!

    Коментиран от #9

  • 8 cold war 2

    5 11 Отговор

    До коментар #5 от "товарищ":

    Дали обществата в развитите западни държави нямат патриотизъм и гордост от това което са постигнали в наука, култура, образование, инфраструктура, медицина, социална сфера и технологии във всички аспекти, вкл. и военни? Не мога да разбера що за хора сте да се радвате на това, че една държава (Русия) можела единствено да изпепели целия свят и цената за това да е беден и суров живот........
    Сегашното противопоставяне не е по-голямо от това през Студената война с множество конфликти на всички нива между двата блока и двете сили. Сегашното ниво на руснаците не е по-силно от тогавашното им, а силата на оръжието им в Студената война не промени нищо в тяхна полза, просто се разпадаха.....
  • 9 Санкция

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "хиперзвуково оръжие":

    Абсолютно съм съгласен с теб. САЩ го правят същото от поне 40 години, ако някой от съюзниците се обърне срещу тях, просто му изключват оръжейните системи. За това държави, като С.А. , О.А.Е. , Катар и Турция купуват и от двете страни, за да са подсигурени.
  • 10 Джамбазов

    5 8 Отговор
    В СССР беше изобретен най-бързия часовник в света !
  • 11 Българин

    5 15 Отговор
    На Руснака само пиене , оръжия и войни са му в главата ! Какво да се прави - руски ценности ...
  • 12 Kcaniba

    5 4 Отговор
    В перспектива , фащ на стъкло.
  • 13 Sms System

    6 0 Отговор
    Тия олигофрени не разбраха ли че на планетата трябва да се забранят всякакви оръжия.Трябва да се напрбегне на усвояването на близкият космос и удължаване на живота.Не може да живеееш 70 години а да пътуваш 100 че и повече за да населяваш дадена планета.Изобщо за какво говорим.Абе тия хора не се добреее.
  • 14 Един

    5 3 Отговор
    Не ги разработват !
    ПРИЕЛИ СА ГИ НА ВЪОРЪЖЕНИЕ!
    Путин го каза - официално !
  • 15 до Един

    3 6 Отговор
    Путин ако ти каже "добър ден" - първо гледай към небето да видиш не се ли виждат звезди ...

    Коментиран от #16

  • 16 КИН ДЗЯ ДЗЯ

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "до Един":

    Че ти ... звезди посред бял ден, не си ли виждал?
  • 17 Вили

    1 2 Отговор
    След истерията с танка Армата, започна истерията с хиперзвуковите ракети.Предизвиква се надпревара във въоръжаването, която Русия няма да спечели.

    Коментиран от #21

  • 18 Юююбряяяяя

    1 2 Отговор
    Тактиката на Чичо Сам - Плюй, плюй, плюй... все нещо ще полепне. Само за не си прехапят човките накрая че Баба Меца яко ще ги наклеца!
  • 19 СТАРОТО

    1 1 Отговор
    тия хиперзвукови оръжия не баха ,ли демонстрирани миналия месец в Сирия? Май бяха ,само че от американците. Самите путьови войници бяха тотално РАЗПЕРДУШИНЕНИ от американските ракети,които изминават за 5 минути двеста километра.Самите путьови ВОЙНИ си признаха,че американците са ги отстрелвали като зайци. А "великия " путин изпадна в СТУПОР и една седмица беше се покрил и ни приема ни предава. След това ,за да намали реакцията у ссънародниците си със закани и хвалби какви ракети,самолети,оръжия и мотики имали започна да се хвали какви СТРАШНИ оръжия имали. Е,като имат такива оръжия ЗАЩО не ги използва а изостави СОБСТВЕНИТЕ си войници?
  • 20 СТАРОТО

    1 1 Отговор
    тия хиперзвукови оръжия не баха ,ли демонстрирани миналия месец в Сирия? Май бяха ,само че от американците. Самите путьови войници бяха тотално РАЗПЕРДУШИНЕНИ от американските ракети,които изминават за 5 минути двеста километра.Самите путьови ВОЙНИ си признаха,че американците са ги отстрелвали като зайци. А "великия " путин изпадна в СТУПОР и една седмица беше се покрил и ни приема ни предава. След това ,за да намали реакцията у ссънародниците си със закани и хвалби какви ракети,самолети,оръжия и мотики имали започна да се хвали какви СТРАШНИ оръжия имали. Е,като имат такива оръжия ЗАЩО не ги използва а изостави СОБСТВЕНИТЕ си войници?
  • 21 СТАРОТО

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Вили":

    Вили,то не беше истерията с танка АРМАТА а историята с непобедимия танк АРМАТА,който закъса на Червения площад при репетицията предния ден.Цели два часа де мъчиха пияндурниците да извлвкат това некадърно,руско произведение наречено ТАНК АРМАТА. Пак имаха късмет пияндетата ,че това се случипредния ден а не на следващияден ,Празника им ,де.
  • 22 ДОКО

    0 0 Отговор
    КАКВОТО Е НУЖНО РУСИЯ ЩЕ РАЗРАБОТВА..ВКЛЮЧИТЕЛНО И РАКЕТЕН АВТОМАТИЧЕН ВИБРАТОР НАСОЧЕН КЪМ ЗАПАДНИТЕ ДУПЕТА..