11 Март, 2018 09:08 1 925 7

Всички обичат Си (СНИМКИ)

  • мао дзедун-
  • си дзинпин

Китайският президент е обект на култ към личността, какъвто не е имало от времето на Мао

Всички обичат Си (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Китайският президент Си Дзинпин, който се готви да управлява Китай безсрочно, е в центъра на най-упоритите усилия на Комунистическата партия за създаване на култ към личността след смъртта на основателя на Народната република Мао Дзедун през 1976 г., предаде Reuters.

Ликът на Си е на първа страница в държавните вестници, излъчва се с часове по телевизията, стои на корицата на списания, на плакати, продавани по пазарите, на билбордовете край парковете и на табели по тротоарите.

Телевизията често описва Си като човек, обожаван от всички - от работниците в заводите и фермерите до космическите инженери и войниците, които редовно го аплодират по няколко минути.

Всички обичат Си (СНИМКИ)

Тези усилия върнаха спомените за огромните промени в периода на т.нар. Културна революция на Мао.
Партийни говорите отричат подобни коментари, твърдейки, че Си е ядрото на своя седемчленен Постоянен комитет, а не е самотен автократ.

Всички обичат Си (СНИМКИ)

Всички обичат Си (СНИМКИ)

Очаква се Общокитайското народно събрание да одобри промяна в конституцията за премахване на ограничението за броя на президентските мандати, проправяйки път за Си да управлява неопределено дълго.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    4 10 Отговор
    Да му мислят ушанките - тея ще започнат от Монголия. И досега имат област Вътрешна Монголия и обвиняват ушанките в кражба на останалата част. Ноооо това си е проблем на пути и сие

    Коментиран от #3

  • 2 да се вземе предвид че

    10 4 Отговор
    Си Дзинпин определено е правилния човек за "пожизнен" президент в Китай. Излъчва спокойствие и увереност, не се набива много на очи в международен план и действа последователно и методично без скандални изцепки или излишно перчене. Той е лидерът, който да обединява цял Китай и да бъде пример за подражание и народна любов. Огромни страни като Русия и Китай имат нужда от подобни водачи, които да бъдат издигани на пиеделстал в очите на народа. Навремето това са били техните императори, сега са президенти, председатели, няма значение как точно се наричат, основната им функция е да са символът на нацията и личността която да ги води напред.
  • 3 Kcaniba

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Ушанкин,
    Сибир си е спокойна, стабилна и богата.
    Не знам какво мислят памперсите, ти си по наясно там, но ето че Тихият океан, вече не е вътрешен гьал за кравите ;)
    Ако схващаш, нали.
    Та погледа дръпнат, е оцърнат в друга посока.
    А Русия вече е пуснала газ за Китай и довършва втора, паралелна влакова линия за транзит от Китай към Европа!!
    Но ти къде си в цялата работа??
    Пак неинформиран и изостанал просо сънуваш.
  • 4 111

    3 8 Отговор
    Червените боклуци отдавна са загубили практически суверинет върху големи територии до границата си с Китай. Островите на Усури сами предадоха. Китайците усещат, че червените са балон пълен с въздух и яко "мирно" анексират. Иначе .. фотографите винаги ще докарат муцуната на поредния диктатор да се харесва на масите и други с промити мозъци. Ние също сме си "харесвали" Вълко Червенков.
  • 5 El comandante до ушанкин

    7 0 Отговор
    Руснаците на времето изпариха цяла китаиска дивизия ама то във вашето село кой кой да да ви каже радио нямахте даже!
  • 6 Dhjfrthhg

    3 3 Отговор
    Абе всички се възхищават на русия и китай ама никой не отива там да живее. Какво да коментираме повече . Всички искат в цивилизацията. Само се пенят по форуми а си стоят тука мамините синчета.
  • 7 Реалист

    2 5 Отговор
    Китай стават силни ама сащ са по яки.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания