14 Март, 2018 20:15 2 912 13

Членството в ЕС е като окупация

  • полша-
  • анджей дуда-
  • ес

Полският президент с противоречиво изявление

Президентът на Полша Анджей Дуда сравни членството на Полша в ЕС с окупация, съобщи радио „Полша“.

Дуда се върна към годините, в които неговата страна е била под окупацията на Русия, Австрия и Прусия. Той говори по време на честването на 100-годишнина от възстановяването на суверенитета на страната след Първата световна война.

Той подчерта, че днес, както през 123-те години между 1795 и 1918 г., когато поляците отговаряха пред окупираща сила, "в отдалечените столици те вземаха решения за нас...и действително ние работихме в полза на други".

„Хубаво е, че днес имаме суверенна и независима Полша. Аз вярвам, че тик ще живеем по-добре. Говорете за децата си за това“, заяви Дуда.

Полша е водеща страна по приема на евросредства. Все пак полското правителство често има разногласия с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    18 13 Отговор
    паляците все окупирани горкинките!!
    като тоалетната в президенският им самолет!!!
  • 2 onq s konq

    25 4 Отговор
    Ами нещата са прости-ВЗЕМА СЕ РЕШЕНИЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА И СЕ ИЗЛИЗА ОТ ЕС.Е да,ама има малка подробност-че Полша е НАЙ-ГОЛЕМИЯ БЕНЕФИЦИЕНТ НА ЕВРОФОНДОВЕ ОТ ЦЯЛАТА ИЗТОЧНА ЕВРОПА!
  • 3 Ханко Брат

    32 8 Отговор
    Добре е че в Европа има политик с топки да им го каже на джендърите вживели се в императорската си роля! За съжаление ние си нямаме политици ........

    Коментиран от #4

  • 4 Боко Тиквата

    20 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ханко Брат":

    Но пък имаш мен! Това малко ли ти се струва, а?
  • 5 Тупàн

    15 2 Отговор
    А сега що си дадохте дирниците на хамеригангстерите бе, умници !?
  • 6 ГДДЗЦ;ЛМЛМБЧБ

    12 1 Отговор
    КАТО ГЛЕДАМ КОЛОЕЗДАЧНАТА ОБИКОЛКА НА ПОЛША ПО Т. В. ОТ ВДЪЗДУХА СНИМАНО ВИЖДАМ- КРАСИВА ПОДРЕДЕНА СТРАНА ,НОВИ
    И ЗДРАВИ ПОКРИВИ ПАСИЩА,МНОГО РАСОВИ ЖИВОТНИ,ЗЕЛЕНИНА,ПАСИЩА ХУБАВИ ПЪТИЩА С ПРЕСЕН АСФАЛТ
    БЕЗ РОВОВ НЕ ЧАК КАТО В СУИС ОБАЧЕ ПОЧТИ КАТО В АУСТРИЯ.И ЖЕНИТЕ ИМ КРАСИВИ-БЕЛИ И РУСИ.
  • 7 ПЕШО

    15 3 Отговор
    Дуда казва ,че днес Полша не е суверенна страна ,а изпълнява нарежданията на икономически силните страни в ЕС, който са злоупотребили с доверието на Полша.
  • 8 Кака Гинка

    11 2 Отговор
    Ха добр'утро!Само нашите твърдят,че всичко цъВти и връзва под топлата грижа на Великия ЕС.Вече сме го гледали тоя филм,само някои думи в заглавието бяха други,но сюжета е същия,а и управляващите последните екземпляри от "онова" котило...
  • 9 Батко ви

    6 0 Отговор
    Това е друг вид робство, трай си , ние че те ранимо.
  • 10 Гост

    1 7 Отговор
    Хахаха Хахаха, тоя па. Да ходят при руснаците Хахаха. Аз на 100% мнение, че такива спамове треа да ги изхвърлят. Поляци,унгарци,гърци, българи...румънците са ок ! Това е вън! Да почнат да цъфтят. Трябва чистка верно да се направи, иначе няма да стане. Това е, който иска да живее в Европа да ходи там ,който си иска да си остане дивак - да си стои. Хахаха, тея па поляци откъде се пръкнаха и кога ? Единствено, твърда ръка от водещите (такова е времето ) и тея дето не им изнася вън. То ЕС си е за европейските държави, не за некви измекяри.
  • 11 Сарматиан

    9 1 Отговор
    Какво ни дава и какво взема Брюксел от нас ? Това което ни отнемат е в пъти повече от това което получаваме така ,че в тази си форма той не ние е нужен. Нужни са сериозни промени и и то веднага !
  • 12 Пеньо

    1 4 Отговор
    Тази блядка осъзнава ли, че членството е доброволно, а окупацията не!!!
  • 13 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Браво на г-н Дуда - открил,дето се вика,топлата вода !
    Колкото е суверена всяка една страна от бившия Варшавски договор - толкова е суверена и Полша. Нали това искаха поляците от началото на 80 - години и го постигнаха. И за себе си, и за нас, а Миша -Лекето го натресе и на СССР.
    Не са минали и 30 години демокрация и братята поляци взеха да вият на умряло. Все нещо не им харесва. Да вземат пример от нашите политици - кротко,мирно и тихо си прибират рушветите от всякакви инвеститори, каквото успеят от еврофондовете приватизират и се кланят и на всички световни посоки !!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания