Last news in Fakti

5 Април, 2018 01:30 2 651 26

ПРО на САЩ е дестабилизиращ фактор

  • сащ-
  • про-
  • сергей шойгу

Сергей Шойгу критикува американските системи за отбрана

Американските противоракетни системи са дестабилизиращ фактор. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от РИА Новости.

„Налице е разполагането на мащабна система за противоракетна отбрана, която се поставя и извън националната територия на САЩ. Днес никой не се съмнява, че това е сериозен дестабилизиращ фактор.

Това е стимул за надпревара във въоръжаването и нарушаване на договори за разоръжаване“, заяви Шойгу.

Той заяви, че тези действия засягат и договора за премахване на ракетите със среден обсег. Напоследък Русия често е обвинявана, не се съобразява със споразумението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    16 26 Отговор
    Изказване на агресорите.
  • 2 onq s konq

    21 24 Отговор
    Е нали ЛИЧНО ПУТИН ЗАЯВИ ГОРДО,ЧЕ РУСКИТЕ РАКЕТИ СА ТОЛКОВА МОДЕРНИ И БЪРЗИ,ЧЕ НИКАКВА ПРОТИВОРАКЕТНА ОТБРАНА НЕ МОЖЕ ДА ГИ СПРЕ?И изведнъж Шойгу се появява притеснен и полууплашен/забранено му е да е напълно уплашен по политически съображения/...Всъщност той не критикува КАЧЕСТВОТО НА АМЕР. ЩИТ,А АМЕРИКАНЦИТЕ...ЧЕ СА ГО НАПРАВИЛИ ТОЛКОВА КАЧЕСТВЕН!А това че САЩ разполагат ПРО по самите граници на Русия пък съвсем го паникьосва и изобщо не иска да знае,че въпросните гранични държави са ЧЛЕНКИ НА НАТО.Както и да е-полезно за руснаците е да свикват със сегашното положение,защото МНОГО СКОРО И УКРАЙНА ЩЕ БЪДЕ В НАТО е тогава наистина ще усетят погледа на истинската ракетна заплаха НЕПОСРЕДСТВЕНО ДО ГРАНИЧНАТА БРАЗДА!

    Коментиран от #5, #6, #8, #11, #22

  • 3 Ford Prefect

    14 17 Отговор
    А какъв фактор са вашето непрекъснато дрънкане на оръжия?
  • 4 Руските свине

    15 18 Отговор
    Непрекъснато дръжката с оръжие и заплашват да превърнат света в радиоактивна пепел,, напълни а Калининград с Искандери, джуджето се хвали с ракети, които ПРО не ги лови и показва филми с удар на руска ракета по Флорида а сега обвиняват другите в агресия! Пълна шизофрения и само малоумник може да им се върже на лъжите.
  • 5 Румяна Костова

    16 13 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Разположението на ПВО,разположени по границите на Русия май бяха по хронология преди изложението на модерните оръжия ,направено от Путин на федералното събрание.На някои уморени коне им се привижда уплашен министър на отбраната.Да идат да попасат,пийнат вода,погледат на you tube цялото изказване на Шойгу и се успокоят малко.

    Коментиран от #9

  • 6 ОБЯСНЯВА ВИ СЕ ЗАЩО СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ

    18 13 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    НЕВИЖДАНИ ЗА ГОВЕДАРИТЕ МОДЕРНИ ОРЪЖИЯ А С ПОСЛЕДНОТА ВАШЕ ИЗРЕЧЕНИЕ ДОКАЗВАТЕ КОЙ Е АГРЕСОРА ТИПИЧНО ПО ХИТЛЕРИСТКИ КОГАТО ЗАСТАНАХА ВОЙСКИТЕ НА ВЕРМАХТА НА ГРАНИЦАТА НА СССР С ТАНКОВЕ И КАЗАХА НИЙ НЯМА ДА ВА НАПАДАМЕ.....
  • 7 mediator37

    24 8 Отговор
    Договорът за ограничаване на системите за противоракетна отбрана (Договор за ПРО) е подписан през 1972г. и има следната проста идея:
    Всяка една страна, която първа използва ядрено оръжие, да е сигурна , че изстреляната срещу нея в отговор ядрена ракета ще я достигне и унищожи. И ето така никой няма да почне пръв Втора ядрена война (Първата ядрена война я проведоха САЩ 1945г. безнаказано) знаейки, че ще е заличен от земята.
    Неспазването от страна на САЩ на Договора от 1972г. прави така, че вероятността от Втора ядрена война се увеличава. Изграждайки ПРО НАТО и САЩ се надяват, че ще парират отговора на Русия и оставайки безнаказани, ще победят в нова ядрена война.
  • 8 jfoxfk

    15 8 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Вие можете ли да прегледате хронологията на събитията и да помислите малко? Съмнявам се ... От друга страна не може чак толкова да са ви промили мозъка.За да ви улесня.Още когато САЩ обещаха на тогавашният президент Горбачов да се се разширява НАТО ... излъгаха. После дойде на власт Елцин и запада помисли, че Русия никога няма да се въстанови военно. И ... "демократизира" Югославия. И нанесе втори удар - верния съюзник на Русия отпадна. Но дойде на власт Путин и всичко се промени. И тогава САЩ нанесоха третият си удар - излязоха от договора по ПРО /2002/. Още тогава Путин предупреди, че това ще има асиметричен отговор. Менаха маса години на скрито възстановяване на военното производство. А в 2010 година тайното стана явно. В Русия почна план за усилено превъоръжаване на армията. Та всичкото това в Русия е отговор на политиката на САЩ. Ще допълня коментара си че става много дълъг.

    Коментиран от #10, #26

  • 9 Наблюдател

    10 17 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    По кои граници лельо Руми? Сухоземните граници на Русия са малко над 20 000 километра а ПРО има в Румъния, която не граничи с Русия и отчасти е изградена в Полша, с която имат обща граница 432 км. А ти повтаряш руските мантри за обградена та от злия Запад Русия. Прочети малко преди да се излагаш.
  • 10 Наблюдател

    9 15 Отговор

    До коментар #8 от "jfoxfk":

    Обещания за не разширяване на НАТО не е имало. Това е само оправдание за руската агресивна политика.

    Коментиран от #12

  • 11 jfoxfk

    16 8 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    И още. Ако проверите модификациите на бойните глави дори на старите съветски ракети "Воевода" и "Топол" ще видите, че още тогава са можели да преодоляват тогавашната ПРО. Носят имитации на бойните глави и не се знае, докато не стане много късно, кои са истинските. И точно затова американците тръгнаха да правят ПРО. Да прихванат бойната глава в началният участък ... и сбъркаха. Новите руски ракети имат много малък "първи" участък. И не могат да се прехванат там. Обхвата на ПРО е много малък. Но тогава САЩ нанесе поредният удар. ПРО в Румъния, Полша, Япония и Ю. Корея. Точно като нас КОЛОНИАЛНИ страни. Русия НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВА от възможността САЩ с нейната ПРО да прехване ракетите и. И в Русия и в САЩ знаят това. Русия се притеснява от вида на контейнерите, в който са разположени ракетите от серията "SM". Те са от разушителите и от крайцерите - съответно - "Арли Бърк" и "Тикондерога". А от тях се изстрелват и прочутите ракети "Томахоук" с обсег 2500км. Нарушение на договора за забрана и разполагане на СУША на ракети със среден радиус. А откъде Русия да знае какво има в контейнерите? Затова и сега е отговорът на Путин. "Преди не ни чухте. Чуйте ни сега!"

    Коментиран от #13

  • 12 jfoxfk

    14 8 Отговор

    До коментар #10 от "Наблюдател":

    Макар и не на хартия такива е имало ... Това че Горбачов е бил доверчив не променя факта.

    Коментиран от #14

  • 13 Рубладжийче

    12 15 Отговор

    До коментар #11 от "jfoxfk":

    Тогава защо ватниците квичат на умряло? А руските гниди се скъсват да ги защитават.
  • 14 Наблюдател

    12 11 Отговор

    До коментар #12 от "jfoxfk":

    Нали не смяташ, че Горбачов е бил идиот и да е разчитал на обещания. Между другото Русия не само обещания не спазва, но и подписани международни договори. Справка Договора за разделението и определянето на границите с Украйна след обявяването и за независима и меморандума от Будапеща, с който се ангажира да е гарант на териториалната цялост на Украйна срещу предаването на ядрените бойни глави от украинска територия. Ако Украйна ги беше запазила нямаше да има руска агресия и анексия на Крим.
  • 15 Сеид ефенди

    5 8 Отговор
    Про на Сащ винаги пази демокарацията да занаете
  • 16 Питащ

    10 10 Отговор
    Щеше ли да има проблем ако ПРО на Полша и Румъния беше С400?, а не Пейтриът? ЗАЩОТО не виждам Шойгу да роптае срещу ПРО на Турция.
  • 17 Пеньо

    9 10 Отговор
    Интересно е на този кой му е написал изявлението? След време Шойгу ще бъде пример как не трябва да се произвежда "генерал". Извинявам се "армейски генерал"! При нас девалвира ордена "Стара Планина", а с награждаването на този девалвира "Герой на РФ"! Все пак, ако някой знае какъв е "героизмът" му нека ни осветли!

    Коментиран от #23

  • 18 mediator37

    12 5 Отговор
    Многоглавите ракети са проблем на хамериканците и на всяка ПРО, затова в СТАРТ І заложиха да се съкратят и да останат моноблочни. Обаче когато САЩ излязоха от ПРО, руснаците почнаха да правят многоглави. Счита се, че и двете страни имат произведени на склад и немонтирани всяка по над 12000 глави.
  • 19 ве хикс

    8 6 Отговор
    Ако питате Нинова , ще ви каже същото ...
  • 20 Иванов

    8 6 Отговор
    Този монгол Шойгу даже не е ходил в казармата, за да скатае Афганската война, обаче много разбира от Про...
  • 21 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    9 8 Отговор
    Кво сте наскачали рано, рано бе амерски подлоги, може само да си мечтаете за такива мухльовци като елцин и горбачов ще ви направя сами да си говорите, долно краварско племе.
  • 22 uf;dkofi

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Що така не му вярва тоя Шойгу ? Я какви хубави филмчета показа Путин


    Смях в азиатския цирк !
  • 23 Митака

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Пеньо":

    Спечелил е първенството на Чукотка по бързо запрягане на елени 😂
  • 24 1234

    0 0 Отговор
    Към №1 Диди.Да не би Русия да си е разположила армията около границите на САЩ? Когато се говори за агресия нека се гледа реално на нещата. САЩ колко държави разбута,колко лидери на държави УБИ,в колко военни конфликта е замесен САЩ? И да казваш,че Русия е агресор ...трябва да си с по малко мозък от нормалното.
  • 25 руснак

    0 0 Отговор
    Тази ПРО плаши руските гарги.
  • 26 ХХХ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "jfoxfk":

    Те не са с промити мозъци, просто са платени! Пишат това за което им се плаща! Очевидно е, защото никой не може да е толкова тъп и да казва на бялото черно, ако няма някаква друга причина за това!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания