Last news in Fakti

5 Април, 2018 16:36 2 994 14

Москва може да унищожи Берлин и без супероръжия

  • русия-
  • германия-
  • берлин-
  • путин-
  • унищожи-
  • ракети-
  • калининград-
  • искандер

Ракетите са позиционирани близо до Калининград

Москва може да унищожи Берлин и без супероръжия - 1
Снимка: Shutterstock

За Европа въоръженията, с които се похвали Путин, имат второстепенно значение, защото за нея отсега има твърде реална и съвсем близо заплаха. За нея пише германският журналист Петер Тиде в материал за вестник „Билд“.

В статията става дума за ракетите „Искандер”, които заплашват Европа и могат да унищожат Берлин, намиращ се на по-малко от 500 километра от стартовите позиции на ракетите в Калининград. Журналистът Петер Тиде тръгва от Солдатов по пътечки през гората и достига до голяма жълта врата с емблемата на руските ракетни войски. До 2000 година тук са се намирали ядрени оръжия, насочени към Германия и Западна Европа.

Опасността се завръща в горите около Солдатов и там по цялата Калининградска област отново се разполагат подразделения на ядрените сили на Русия, пише таблоидът. Този път те не са насочени към цялата Западна Европа, а към бившите съюзници Полша, Чехия, източната част на Берлин, Прибалтика и Скандинавието. Според автора на публикацията новата задача на руските подразделения в региона е да „създадат заплаха за новия враг на неговия праг”.

Например в Черняховск (някога наричан Инстербург) на час пътуване с кола се разполага 152-а руска гвардейска ракетна бригада. Подобни подразделения постоянно се разполагат в горичките и низините, обикновено край малки рекички, добре замаскирани сред дървета и хълмове, пише Блиц. В района непрекъснато се разместват съвременни мобилни ракети „Искандер”, затова пътищата са разбити до неузнаваемост. Патрули постоянно контролират периметъра.

Техниката и цели подразделения се преместват и си сменят местоположението, обаче една местност винаги остава без изменения в продължение на десетилетия. Според „Билд“ става дума за двете съседни села Колосовка и Переславское източно от Калининград. Според журналиста, именно там се намира централният команден пункт на стратегическите ядрени войски на Русия в региона – „ядреният форпост на Путин насред Източна Европа”.

В Переславское невзрачен път, минаващ сред съветски панелни сгради, води към командния център на ядрените сили на Русия в региона, откъдето в случай на война се управлява старта на ракетите. Именно тук пристигат заповедите от московския Кремъл на около 1000 километра и именно тук решават кога и къде трябва да се преместят руските ракети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уха

    23 12 Отговор
    предполагам ,че на унищожи София ,ще и излезе и по -евтино,тамън ще сменим панелките
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай Хей

    8 5 Отговор
    От Литва до Москва пак е толкова, драги ми уеве.
  • 4 лоши руснаци брейии

    42 4 Отговор
    Хубаво в Билд са написали за руските ракети, ама защо са пропуснали американските ? Съвсем срамежливо се споменава че ракетите ги връщат, значи явно са били изтеглени от руснаците, но сега се е появила причина да ги връщат. Каква ?
    Половин истина си е чиста лъжа ,а лъжата в последно време я заклеймяват като "фалшиви новини", и даже "хибридна война".

    Коментиран от #6

  • 5 Баланс

    12 44 Отговор
    руската, ръждива, антикварна, военна техника не работи. Заплаха е защото може да избухне на склад. Германия, Литва и Полша с пълната подкрепа на ЕС+НАТО, следва да изхвърлят руснаците от Кьонигсберг и унищожат военния, руски скрап.

    Каква велика радост ще е за прусаците. Ще гърмят заглавия:
    Прусия възстановена от съветска окупация.
    Прусия приета в НАТО.
    Прусия пълноправна членка на ЕС.

    жалката русийка подсмърча в ъгъла дрипава, лъжлива и крадлива.

    Коментиран от #11

  • 6 Баланс

    10 37 Отговор

    До коментар #4 от "лоши руснаци брейии":

    по едно си приличате путиноидите. от глупост и опорните точки обърквате и винаги задавате тъпи въпроси, като деца с родилни малформации. връщат ракети в нарушение на поредния международен договор, който са подписали и вероломно рушат. затова бой по наглите, конски, кремълски мухи, докат им просветне и клекнат.

    Коментиран от #9

  • 7 Ник

    32 2 Отговор
    Поредната подвеждаща новина. Никой руснак не смята за опасност и враг европейска страна, даже напротив. И в старият не пише руснак да го е казал. Новината е насочена към стадото не мислещи.
  • 8 Факт

    34 5 Отговор
    Еми защо тези ракети са в Калининград..ами те са в отговор на натовските бази разположени на руската граница и американското ПРО в страните пудели на Вашингтон..Та не ревете дойчовци-каквото сте повикали-това ви се е обадило.
  • 9 Име като гост

    22 5 Отговор

    До коментар #6 от "Баланс":

    А,вие изпълнените с омраза до мозъка на костите си алчни,мръсни соросоиди ще продължавате да ръсите празни злословия и ще се надявате Русия да изчезне.Така ще си мечтаете,ама за ваше съжаление няма да стане и най-накрая ще се сбръчкате от злобата,която отравя бедните ви нещастни душици!
  • 10 Съюза

    13 3 Отговор
    Е голямата новина Русия може да унищожи всеки град в Европа ,супер оръжията са за един друг континент !
  • 11 Гюрза

    19 5 Отговор

    До коментар #5 от "Баланс":

    Кой ще,,изхвърли,,Путин от Крим и Кьонигсберг..Франция,Германия,Полша и Прибалтика,всичките са,,минали,,под руския ботуш.Ние 500 г.чакахме,,англосаксонците,,да ни освободът от фесовете,ама дойде дедо Иван..имали интереси,ама яденето е с пари,иначе днес нямаше да празнуваш..Великден,е ако не си,,подкастрен,,

    Коментиран от #12

  • 12 Рубладжийче

    7 16 Отговор

    До коментар #11 от "Гюрза":

    Кой си чакал да те освободи бе руски ибрик?

    Коментиран от #13

  • 13 Гюрза

    12 5 Отговор

    До коментар #12 от "Рубладжийче":

    копейкин,третополов джендър..Меркел и Тереза,за Путин
    са,,втора,,употреба..минали са през пастира на кравите.
  • 14 Т95

    2 2 Отговор
    АКО НЕ БЯХА НАГЛЯЦИТЕ АМЕРИКАНЧЕТА ВСИЧКО ЩЕШЕ ДА СИ Е ИДЕАЛНО КАТО ЗАПИТАМЕ В ЗАПАДНИТЕ МЕДИИ ЗА НЯКОЯ И ДРУГА ГОДИНА НАЗАД - КАКВО НАРЯЗАХА РУСКИТЕ ВВС И КАКВО НИ ДОКАРАХА ПОСЕРКОВЦИТЕ ОТ НАТО, ЩЕ РАЗБЕРЕМ КОЙ КАКВО И КОГА Е НАРУШИЛ ! ЧЕ ОСВЕН ДА УБИВАТ ДЕЦА И ВЪВ ВИЕТНАМ, И В ДРУГИТЕ СТРАНИ ТЕ ДРУГО НЕ МОГАТ .. ЗАТОВА КОЛКОТО ПО-ВЕЧЕ РАКЕТИ ИМ СЛОЖИШ НА НАТОВЧЕТА И СИЕ ПАСМИНА ИЗОТЗАД ТОЛКОВА ПО СИГУРНО ЩЕ БЪДЕ ЧЕ УТРЕ НЯМА ДА СЕ СЪБУДИШ АМА СЪВСЕМ РОБ, ИЛИ ЧЕ ДЪЩЕРЯ ТИ НЕ Е ЗАГИНАЛА БОРЕЙКИ СЕ ЗА АМЕРИКАНСКАТА СВОБОДА... Я ДА ВИДИМ КЪДЕ - АХА , ТУК , В ЕВРОПА...МНОООГО ДЪЛГА ТАЗИ СВОБОДА БРЕ !!! ТОГАВА И ДА УАУКАТЕ И ТЕ НЯМА ДА ВИ ЧУВАТ. ЧЕСТИТА ВИ ДЕМОКРАЦИЯ, БОРЕТЕ Я, ТЕ Е И ВАША.. КОГАТО НЯКАКЪВ НЕЗНАЕН ВОЙН НА ЗАПАДНАТА ПРОПАГАНДА ПРОПИШЕ И НИ ПОУЧАВА КОЙ Е ЛОШИЯ, СЕ ДОСЕЩАМЕ ЧЕ И ЗАД ОКЕАНА НИ ЗАЛИВАТ ВСЕКИДНЕВНО С ПОДОБНИТЕ ФИЛМЧЕТА ! КАТА ДЕН !! И ПОСЕРКОВЦИТЕ, ГНЪСНИ, Я ТО СТАВА И ЗА АМЕРИКАНЧЕТАТА, ПОБЕЖДАВАТ ИЗВЪНЗЕМНИ - ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА ! ЕДНИ ТУЗЕМЦИ С ПО ЕДНО БАНАНОВО ЛИСТО НА ГЪЗО САМО С АК, БЕЗ ТЕЖКА ТЕХНИКА ГИ РАЗЧЕКНАХА ОТВСЕГДЕ, САМО С АК.. ОТДОЛУ ТОЖЕ, ТА ТРЪГНАЛ С ЯДРЕНАТА БРАДВА НА РУСИЯ ДА СЕ ЛИГАВИ.. НЕ СЕ БАВЕТЕ - МЕСОМЕЛАЧКАТА ВИ ЧАКА,.. СКРИПАЛ БИЛ ДОБРЕ, ЕЛВИС Е ЖИВ... ЗАЩО ЛИ ...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания