Last news in Fakti

11 Април, 2018 08:00 7 215 15

Лекари убиха рускиня – промиха я с формалдехид

  • русия-
  • рускиня-
  • пациент-
  • операция-
  • лекари-
  • формалдехид-
  • грешка-
  • екатерина федяева

Сестрата не погледнала какво пише на етикета

Лекари убиха рускиня – промиха я с формалдехид - 1
Снимка: Россия 1

27-годишна рускиня почина, след като по време на операция лекарите излели 200 милилитра формалдехид в корема й вместо физиологичен разтвор. На 15 март Екатерина Федяева постъпила в болница в град Уляновск за гинекологична операция. Трябвало да бъде отстранена киста на единия яйчник. В края на интервенцията трябвало да бъде направена промивка на коремната кухина с физиологичен разтвор.

Вместо него обаче в корема на Екатерина били излети 200 милилитра формалдехид - силно токсично вещество, което обичайно се употребява за запазване на органи от патоанатомите. Разбирайки за грешката си, медиците се опитали да спасят положението, като промили коремната кухина на Федяева с 10 литра физиологичен разтвор. След това я настанили в реанимацията.

Състоянието на младата жена обаче става критично и тя е прехвърлена в областната болница, а след това - на 19 март, със самолет е транспортирана в Москва. Екатерина изпада в кома и въпреки усилията на лекарите в руската столица умира на 5 април, съобщи Дир.бг.

По случая е образувано досъдебно производство, като главният лекар на болницата, главната сестра и целият операционен екип са уволнени. Оказало се, че те са се опитали да скрият истинската причина за състоянието на 27-годишната Екатерина и са мълчали. Причината да излеят формалдехидът в корема й пък била, че сестрата просто не погледнала какво пише на етикета на флакона. Руските власти продължават разследването по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    66 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: като главният лекар на болницата, главната сестра и целият операционен екип са уволнени. Това в БГ щеше да е недоказуемо и лекарите да минат само със забележка.

    Коментиран от #6

  • 2 Иванов

    36 23 Отговор
    Сестрата е била пияна. Тази алкохолизирана нация иска да владее света, а не може да се удържи едно денонощие трезва. Масов алкохолизъм, мъже, жени и деца, пият докато паднат на земята. Сутринта като се събудят и водката в устата, после тръгват кой за къде е.
  • 3 Kcaniba

    27 16 Отговор
    На тези не са ли им казали да не правят операции след като са плували в бъчвата с бойряшник???
  • 4 СЪДИЯ ДРЕД

    34 0 Отговор
    ПИЯНИ ИЛИ НЕ,ЦЕЛИЯ ЕКИП ИЗВЪРШИЛ ОПЕРАЦИЯТА СА ЗА ТРЕПАНЕ...
    ДА СА ГЛЕДАЛИ...
  • 5 ПЪК ТУКА ЗА ПО СИГУРНО ИЗОБЩО

    22 2 Отговор
    НИКОЙ ДАЖЕ НЕ ТА ПОГЛЕЖДА ОСВЕН АКО НЕ СИ ВИП ОСТАЯТ ЕЙ ТЪЙ АКО МОЖЕ ТА ОБРЪСНАТ НЯКОЯ ХИЛЯДАРКА ЛЕЖИШ СИ И АКО СА САМООПРАВИШ ДОБРЕ АКО ЛИ НЕ ОПРАВДАНИЯТА ГИ ЗНАЙТЕ/ НЯМА ПАРИ КЛИНИЧНАТА ПЪТЕКА Е ТАКАВА .......
  • 6 ааааааааа

    14 20 Отговор

    До коментар #1 от "бббббб":

    Интересно как веднага познавате какво щяло да стане ако е тука , или ако не е тука
    Ама много сте умнички , Палячовци !!

    Коментиран от #7, #10

  • 7 сцдвбфгнйх

    9 8 Отговор

    До коментар #6 от "ааааааааа":

    Палячовци е прекалено меко казано!
  • 8 мъж ценител

    25 0 Отговор
    Много красива жена, жалко

    Коментиран от #9

  • 9 Я изкарай Гано

    8 7 Отговор

    До коментар #8 от "мъж ценител":

    Рашките са барбита до към 45. После - тешковоз. Жалко за жената.
  • 10 гост

    18 0 Отговор

    До коментар #6 от "ааааааааа":

    Ти да си чул за уволнени лекари при смъртен случай у нас? Моята баба я заведохме на крака и след 30 мин ни я върнаха бездиханна, заради лекарска грешка. Караха се, викаха вътре и после в епикризата всичко точно, разследването не може да докаже нищо нито пък лекарите признават каквото и да е. Колко родилки умориха, някой да беше осъден, уволнен, публично порицан, с отнети лекарски права до края на живота му?
  • 11 Диди

    13 1 Отговор
    Жалко за жената,за родителите,които до края на животът си ще страдат.Нехайството на мързеливи м.сестри и тем подобни.Нашите не са по добри.Преди седмици брат ми беше в болница във Варна.В стаята където е бил настанен,на прозорецът е имало уред(машина).Брат ми учтиво е попитал сестрата(била възрастна жена)какъв е този уред. Ето и отговорът,ако искате вярвайте,ако не..не ,,Да си го навираш в г..за,,. Бях потресена и му казах,да предприеме нужното,за да я изобличи пред обществото.В стаята е имало още един пациент,които също е чул казаното. Такива особи трябва да бъдат наказани.
  • 12 Георги Колев

    4 5 Отговор
    Така и направиха с Чернобил.....блеят и се кефят че са велика самостоятелна държава.
  • 13 човек

    11 0 Отговор
    Жалко за красивото дете. Бог да я прости!
  • 14 пп76

    8 0 Отговор
    Такова нещо изобщо не може да се случи в наша болница. Все пак сме в ЕС, евроатлантици. Първата работа е да се потули, след това - колко са мизерни заплатите на лекарите в България. И виновни винаги са пациентите, с тези ниски здравни вноски.
  • 15 пп76

    2 0 Отговор
    Формалдехидът е течен при температури под -19 градуса. В Русия е студено, но чак пък да поддържат -20 градуса в болниците, за да им е течен формалдехидът ми се струва пресилено. При нормални температури формалдехидът е газ и трудно се налива. Най-вероятно става въпрос за формалин.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания