21 Май, 2018 20:51 2 016 5

Нежна революция в ЦРУ (СНИМКИ)

  • джина хаспъл-
  • цру-
  • майк помпео-
  • лангли-
  • рекс тилърсън

Джина Хаспъл положи клетва като директор на управлението

Нежна революция в ЦРУ (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Новият директор на ЦРУ Джина Хаспъл встъпи в длъжност, предаде CNN. Хаспъл положи клетва пред вицепрезидента на САЩ Майк Пенс.

На церемонията в централата на ЦРУ в Лангли, щата Вирджиния, присъстваха и американският президент Доналд Тръмп и държавният секретар Майк Помпео.

Тръмп похвали новия директор на ЦРУ, като каза, че "в тази страна няма никой, който да е по-квалифициран за тази длъжност" от Хаспъл. По думите му тя "никога няма да отстъпи", защитавайки Америка.

Президентът възприе различен тон в сравнение с предишното си посещение в централата на ЦРУ и похвали служителите на агенцията, като ги нарече "най-елитните професионалисти по разузнаване на планетата". По думите му "изключителните мъже и жени в тази агенция заслужават изключително ръководство".

Нежна революция в ЦРУ (СНИМКИ)

Нежна революция в ЦРУ (СНИМКИ)

Хаспъл каза, че иска да изпрати повече служители на терен, да повиши нивото на владеене на чужди езици сред персонала и да засили работните отношения на ЦРУ с разузнавателните служби в партньорски държави. Тя заяви, че за нея е чест да ръководи ЦРУ.

Нейната кандидатура породи полемика заради някогашната й роля в суровите методи за задържане и разпит на заподозрени в тероризъм след атентатите на 11 септември 2001 г. в САЩ. Нейните поддръжници изтъкваха тридесетгодишният й опит в ЦРУ, а критиците й настояваха, че човек, който е участвал в тази програма, не би трябвало да бъде поставян на този висш пост.

Хаспъл е първата жена, оглавяваща ЦРУ, и вторият кадрови сътрудник на агенцията, който стига до директорския пост.

Нежна революция в ЦРУ (СНИМКИ)

Тръмп я предложи за директор на ЦРУ, след като номинира предишния директор на управлението Майк Помпео за държавен секретар на мястото на Рекс Тилърсън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    5 1 Отговор
    Тайфуни с нежни имена...
  • 2 патриотъ

    7 1 Отговор
    Поредната празноглава и грозна американка и сигурно и толкова тъпа като досегашните джофри!
  • 3 Kcaniba

    4 0 Отговор
    нежен людоед!???
  • 4 1234

    2 0 Отговор
    Торкемада-2018.
  • 5 Агент

    4 0 Отговор
    Извратена овца , участвала в мъчения на невинни хора!