Last news in Fakti

22 Май, 2018 07:17 3 880 12

САЩ предупредиха Северна Корея: Не си играйте с Тръмп

  • сащ-
  • северна корея-
  • доналд тръмп-
  • ким чен-ун-
  • майк пенс

Вицепрезидентът Майк Пенс смята, че Тръмп е подготвен и да се оттегли от срещата с Ким

САЩ предупредиха Северна Корея: Не си играйте с Тръмп - 1
Снимки: БТА/АР

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс предупреди севернокорейския лидер Ким Чен-ун да не се опитва да разиграва американския държавен глава Доналд Тръмп, ако двамата се срещнат при планираната среща на 12 юни. Пенс заявява това в извадки от инвервю за телевизия Fox.

"За Ким Чен-ун ще бъде голяма грешка да мисли, че може да разиграва Доналд Тръмп", казва Пенс на фона на засилващите се опасения, че срещата може да се окаже срамен провал за Тръмп, ако той не успее да накара Северна Корея да се откаже от ядрените си оръжия.

Пенс допълва, че е "безспорно", че Тръмп е подготвен да се оттегли от срещата, която според плановете трябва да се проведе в Сингапур.

Не мисля, че президентът Тръмп мисли за PR, той мисли за мира, допълва вицепрезидентът.
Северна Корея заяви миналата седмица, че ще се откаже от срещата, ако САЩ настояват за пълната й денуклеаризация.

САЩ предупредиха Северна Корея: Не си играйте с Тръмп

За Тръмп, който е уверен във възможностите си да постига големи сделки, се твърди, че е попитал съветниците и съюзниците си дали все пак да участва в срещата предвид промяната в тона на Пхенян.

Очаква се Тръмп да обсъди срещата с южнокорейския президент Мун Дже-ин, който по-късно ще посети Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо Солидарният

    29 7 Отговор
    Хахаха! Малко късно е предупреждението.
    Ким направо се изгаври с рижия дядка.
  • 2 соросоидни кърлежи

    27 3 Отговор
    напълно да махне атомно оръжие,все едно да каже на сащ, ела да ме обесиш.
  • 3 Д'мин

    20 1 Отговор
    "Не съм дошъл да те плашем, но сакам отговора ти на въпроса ми да бъде ДА"
  • 4 12345

    12 2 Отговор
    САЩ винаги са имали интерес да "посадят" свочта "демокрация" в държави с петрол. Вижте какво направиха в ИРАК, Либия, опита им в Сирия, действията им към Иран, НО. В Северна Корея няма петрол, така, че там по-скоро демонстрират самочувствие, като реално едва ли биха сътворили конфликт, още повече че там трудно ще намерят опозиционни демократични сили. Кимчо ги ликвидира в зародиш. А ако Кимчо се играври в Тръмпито, тогава ще е голям майтап и ще ми е много интересно какво ще направи в отговор перуката. Дали ще извади пак ракетите или ще подвие опашка. Все пак Китай едва ли ще е много хепи, ако в съседно и близка за китайците страна започне военен конфликт.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 давай Ким

    13 4 Отговор
    Тоя гринго се прави на отворко но Ким ще го направи на факла
  • 6 Факт

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "12345":

    Дано нещо се разберът-щото и двамата са абсолютни перковци...-а Тръмп е и нагал на всичкото отгоре...Та по-добре лош мир,отколкото война..
  • 7 Кики

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "12345":

    "Кучетата" на Ким бързо надушиха чичо му и видяхте какво стана. Като се има предвид, че се контролира стриктно всеки, който влиза и излиза от страната - няма как да се посади американската демокрация. Чрез сила няма да стане, защото Ю.Корея гори!
  • 8 no name no face no number

    5 3 Отговор
    Въобще Ким трябваше да си преговаря само с Южна Корея и да не се хваща на хорото с тия идиоти
  • 9 Гогата

    3 1 Отговор
    Майк Пенс предупреди севернокорейския лидер Ким Чен-ун да не Доналд Тръмп.
    Е, нали е демокрация? Ким иска да разиграва Тръмп и го разиграва, негово право. Ако го разиграва, ще наложат санкции на КНДР. Смех, браточка! Краварите са изперкали съвсем.
  • 10 Cirk globus

    0 0 Отговор
    Ha-ha-ha...
  • 11 Гост

    3 0 Отговор
    Явно дебелия кореец не е нито Кадафи нито Садам. Краварите с тоя не могат да се оправят. Само лаят и налагат санкции които изпълняват пък техните подлоги. Мисля, че ядроното оръжие, а и цялата ядрена програма не е само на КИМчо, а явно и на Иран, ако не беше така, то до сега Израел щеше да плющи Иран най редовно
  • 12 Bat Sande

    0 0 Отговор
    Луд, по-луд, най-луд....направо откачен. Такава е психологическата градация на съвременните лидери. Последно когато е било така е имало десетки милиони жертви. Какво ли ще е сега?!?