Last news in Fakti

27 Май, 2018 23:00 1 454 10

Повечето жени не харесват пушачите

  • цигари-
  • пушачи-
  • жени

Мъжете обаче не проявяват подобни изисквания

Повечето жени не харесват пушачите - 1
Снимки: Shutterstock

Повечето жени не харесват пушачите, но са склонни да направят компромис за електронните цигари, съобщи в. "Дейли мейл", позовавайки се на британска анкета.

Мъжете обаче не проявяват подобни изисквания.

Около 56 процента от анкетираните жени казаха, че не биха излизали с пушач, а за цели 70 процента тютюнопушенето е непривлекателно. Най-отблъскваща за тях е миризмата (90 процента). Здравните притеснения отстъпват на второ място. 75 процента от участничките са признали, че се притесняват от пасивното тютюнопушене.

Електронните цигари са непривлекателни само за 55 процента от жените. 62 процента обаче са казали, че не са известни дългосрочните ефекти от тях, а 42 процента - че те не са по-добри от тютюна.

Анкетата е направена сред 1006 необвързани на възраст от 18 до 76 години от компанията "Иноджин", произвеждаща портативни кислородни апарати. 57 процента от хората били непушачи, 24,3% - пушачи, а 18,7 процента се оказали почитатели на електронните цигари.

Безопасността на електронните цигари е спорна. Учени от университета на Калифорния в Лос Анджелис установиха, че те увеличават нивата на адреналина в сърцето и оксидативния стрес. Това са механизмите, с които тютюнът увеличава риска от сърдечносъдови заболявания.

Повечето жени не харесват пушачите

Учени от университета на Калифорния в Сан Франциско пък установиха, че тийнейджърите, които пушат електронни цигари, са изложени на същите химикали, с които тютюнът причинява рак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бесен Язовец

    10 9 Отговор
    Пафкам си и не ми пука коя какво иска или ме ориема такъв какъвто съм или си хваща пътя и си дири щастието накъде другаде! Ризови и лилави ризки на днещно време колкото щеш мъжете обаче са кът!

    Коментиран от #7

  • 3 Да да

    11 4 Отговор
    Не знам как ги извадиха тези мисли,ама да целувам пепелник ми е малко гадно! Не че няма да го преглътна за една нощ,но да живея с жена която пуфти и мерише като комин,мерси!

    Коментиран от #4

  • 4 Бесен Язовец

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Да да":

    Ши цилуваш ши цилува даже и циргарки по денонощните ще обикаляш да търсиш!
  • 5 Секси Пиче

    9 3 Отговор
    Истинския мъж мирише на кон, на барут и на тютюн. Всичко друго е мека китка.
  • 6 ей язовец

    6 1 Отговор
    Много си бил прост с такива разсъждения. Истинския мъж има качества, а не пороци.
  • 7 Бесен Язовец

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Розови и лилави ризки не може, а червени прашки може, русофили двуличници !!
  • 8 ДА БЕ

    3 1 Отговор
    НЕ ОБИЧАЛИ ЖЕНИТЕ ПУШАЧИ , А БЕ ТЕ САМО ЖЕНИТЕ И ЦИГАНИТЕ ПУШАТ !
  • 9 Иво

    3 0 Отговор
    Пушенето отдавна е признак на ниска култура. Само вижте по статистика кои са страните с най-много пушачи. Гърция и подобни...Има една закономерност - нисък стандарт - нисък интелект.А иначе, на когото му е приятно да се целува с пепелника, моля. На мен обаче не ми е! И въобще само човекът е способен да безумието да се трови, да си плаща, за да се трови , а и да се гордее с това.
  • 10 фен на Бесния

    1 1 Отговор
    О велики , Поклон пред твоя гении .
    По темата - Какви претенции да имат мъжете ? "Тя " и да е пушила като Посвири малко и всичко е OK .