22 Май, 2018 08:29 1 053 5

Семейство Обама влиза във филмовия бизнес

  • барак обама-
  • мишел обама

Барак и Мишел Обама сключиха споразумение с Netflix за производство на филми и сериали

Семейство Обама влиза във филмовия бизнес - 1
Снимки: БТА/АР

Бившият президент на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел сключиха споразумение с онлайн видеоплатформата с абонамент Netflix за производство на игрални филми, сериали и документални филми, предаде DPA.

Netflix, който обявява 125 милиона абонати в цял свят, не уточнява какви ще са проектите на семейство Обама, но посочва, че може да става дума за игрални сериали, риалити шоута, документални сериали, документални филми и игрални филми. Стойността на договора не се съобщава.

Барак и Мишел Обама са създали за тази цел продуцентската фирма Хайър Граунд продъкшънс.

"Една от радостите на времето, което прекарахме на държавна служба, бяха срещите ни с толкова много впечатляващи хора от най-различен произход и да им помогнем да споделят преживяванията си с по-широка публика", се казва в изявление на Барак Обама.

"Ето защо Мишел и аз сме развълнувани да си партнираме с Netflix. Надяваме се да отгледаме и развием талантливи, вдъхновяващи, творчески гласове, които могат да насърчат повече емпатия и разбиране между народите и да им помогнем да споделят историите си с цял свят", добави той.

"Барак и аз винаги сме вярвали в силата на разказа да ни вдъхнови, да ни накара да мислим другояче за заобикалящия ни свят и да ни помогне да отворим умовете и сърцата си за другите", заяви Мишел Обама.

Според в. "Ню Йорк таймс", който цитира близки до Барак Обама източници, бившият президент не възнамерява да използва тази нова платформа като политически инструмент, било то и за критики към сегашния държавен глава Доналд Тръмп.

Семейство Обама влиза във филмовия бизнес

През март 2017 г. Барак и Мишел Обама според редица американски медии са сключили рекорден договор за 60 милиона долара с издателство "Пенгуин Рандъм Хаус", който предвижда по една книга за всеки от двамата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кино

    4 1 Отговор
    Следващият голям артист ще е Трьмпи
  • 2 Kcaniba

    1 0 Отговор
    Netflix, който обявява 125 милиона абонати в цял свят, не уточнява какви ще са проектите на семейство Обама, но посочва, че може да става дума за игрални сериали, риалити шоута, документални сериали...
    Лъжливото овчарче, пинокио с дългият нос и т.н.
  • 3 Лицемери

    2 0 Отговор
    А, че те кога са излезнали
  • 4 Хихихи

    3 0 Отговор
    Сигурно ще е някой научно популярен филм за шимпанзетата в Африка.....
  • 5 Бай хой

    1 0 Отговор
    Нови серии на "Планетата на маймуните".