Last news in Fakti

22 Май, 2018 09:42 1 892 10

Ердоган: Ядрените сили заплашват света

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • ядрено оръжие

Турският президент каза още, че Близкият изток трябва да бъде прочистен от атомния арсенал

Ердоган: Ядрените сили заплашват света - 1
Снимки: БТА/АР

Турският президент Реджеп Ердоган обвини страните с ядрени оръжия, че "застрашават света" и критикува изтеглянето на САЩ от ядреното споразумение с Иран от 2015 г., предаде Reuters.

Онези, които притежават над 15 хиляди ядрени бойни глави, сега са заплаха за света, каза той, имайки предвид общото количество ядрени бойни глави по света, мнозинството от които са притежавани от САЩ и Русия.

Ако трябва да сме честни, да покажем справедлив подход, тогава страните с ядрени оръжия, които определят атомните електроцентрали за заплаха, не заслужават доверие в международната общност, заяви Ердоган.

Ердоган: Ядрените сили заплашват света

Президентът каза още, че Близкият изток трябва да бъде прочистен от всички ядрени оръжия, очевидно визирайки Израел, смятан за единствената държава в региона, която притежава такива.

Американският президент Доналд Тръмп изтегли САЩ преди десетина дни от споразумението между Техеран и шест големи сили, което ограничаваше ядрените дейности на Иран в замяна на премахване на санкциите. Тръмп нареди санкциите да бъдат възобновени.

Ердоган: Ядрените сили заплашват света

Ердоган заяви, че Турция не приема отново да бъдат разпалвани въпроси, които са били уталожени. Смятаме, че заявената привързаност към споразумението от страна на другите страни по него в контекста на решението на администрацията на САЩ, е много позитивно, добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    8 8 Отговор
    Ердо е пропуснал да каже, че единствено Турция, като демократична държава е достойна да притежава и използва ядрени оръжия в Близкия изток. Всичко друго е тероризъм, нацизъм и фашизъм!
  • 2 Ами

    5 7 Отговор
    популиста се развихри
  • 3 Въобще

    14 3 Отговор
    Ама въобще не съм му фен, но за това изявление - поздравления!
  • 4 избори идват

    5 5 Отговор
    Поредната доза празни приказки, за да си вдигне рейтинга преди изборите. Нищо няма да последва от това изказване, без значение дали е вярно или не. Глас в пустиня. Израел няма да се откаже от ядрените си оръжия заради Турция. Това да не е България която сама си наряза ракетите през 2002.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ЕРДОМАН

    5 2 Отговор
    Пак ви изнася лекция за нормална и адеквтна плюс градивна политика. ЧОВЕКЪТ Е РОДЕН ЛИДЕР .
  • 7 Анастасов

    1 4 Отговор
    Прав е, че ВСИЧКИ ядрени оръжия трябва да се унищожат !!! Но е явно и това ,че се страхува от тези страни. Пречат му да се почувства велика сила !
  • 8 sony

    1 3 Отговор
    Първо трябва да се изнесат 100-те ядрени бойни глави от инджирлик , лайното да не говори празни приказки.Че ако рекат да ги махнат Руснаците и нас няма да ни има
  • 9 VELIU

    1 4 Отговор
    Само в този сайт ли пишат за тоя смешник? че по другите пишат за нормални държави.
  • 10 незнайко

    3 0 Отговор
    Единственото нещо което ми харесва в този човек е, че не се страхува да казва истината !!!
Новини по държави: