Last news in Fakti

22 Май, 2018 17:50 1 440 3

Споразумението с Иран няма алтернатива

  • иран-
  • федерика могерини-
  • ес

Федерика Могерини иска повече разговори

Няма алтернатива на ядреното споразумение с Иран. Това заяви Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини, цитирана от France 24.

През този месец президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че изтегля страната си от споразумението. То все още има пълната подкрепа на ЕС.

По-рано държавният секретар Майк Помпео обяви, че страната подготвя невиждани санкции срещу Иран.

„Не виждам как изказването на Помпео ще направи регионът по-сигурен. Не мисля, че така се поставяме в по-добра позиция, от която да повлияем на Иран“, заяви Могерини.

Великобритания, Франция и Германия вече обявиха, че подкрепят споразумението. Иран обаче иска допълнителни гаранции от Европа, за да продължи да го спазва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рухолах Хомейни

    4 3 Отговор
    Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменеи призова за обединение на мюсюлманите по света, за да се противопоставят на „потисничеството" от страна на Запада, съобщава „Франс прес".

    В реч по случай 26 години от смъртта на аятолах Рухолах Хомейни, основателят на Ислямската република, Хаменеи изключи каквото и да е било затопляне на отношенията със САЩ.

    Трябва да обърнем внимание на конспирациите, които имат за цел да разединят основата на религията, между шиити и сунити, или на етническа основа, добави той.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Румяна Костова

    3 0 Отговор
    Невиждани санкции!?Освен,че няма да им върнат блокираните милиарди и че ще изгонят европейските компания, вложили в Иран доста пари,какво друго?Да,но на тяхно място ще дойдат китайски фирми.Китай ще си направи бартер срещу петрол.Русия също няма да гледа от страни,а ще заеме някоя от освободените ниши на Иранския пазар.