23 Май, 2018 07:16 14 767 64

Полша предаде ЕС заради САЩ

  • сащ-
  • иран-
  • ядрена сделка

Варшава подкрепи американската позиция по сделката с Иран

Полша предаде ЕС заради САЩ - 1
Снимки: БТА/АР

Лидерите на Полша смятат да подкрепят решението на правителството на САЩ за изтегляне от ядреното споразумение с Иран за разлика от общата позиция на ЕС, в който това решение е подложено на силни критики, предаде АР.

Полският премиер Матеуш Моравецки каза, че страната му желае да поеме ролята на "неформален посредник" и да обяснява съответно на членките на ЕС и на високопоставени американски официални лица позициите на другата страна.

Предложението на полското правителство за посредничество донякъде се отклонява от обединения фронт на лидерите на ЕС, демонстриран миналата седмица на срещата на върха в София, където те обявиха, че продължават да подкрепят ключовото ядрено споразумение с Техеран.

Полша предаде ЕС заради САЩ

Полският външен министър Яцек Чапутович каза по време на посещението си във Вашингтон, че Варшава подкрепя останалите страни от ЕС в търсенето на начини за ограничаване на икономическите щети от решението на администрацията на Доналд Тръмп, докато "що се отнася до стратегическите измерения и проблемите на сигурността ние разбираме и американските опасения".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи

    179 16 Отговор
    То и ние сме лизачи на американски дирници, ама като поляците втори няма......
  • 2 Гост

    143 14 Отговор
    Характерно за поляците! Така се опитаха да извръткат германци и руснаци преди ВСВ! Долни и продажни управници си избират винаги!

    Коментиран от #55

  • 3 Kcaniba

    124 10 Отговор
    паляците цялата си история са кто онази лекв жена...
  • 4 Бесен Язовец

    121 14 Отговор
    Мизерно племе Сталин малко ги е мачкал пианици
  • 5 Гост

    133 7 Отговор
    Пълен смях.....Полша ще учи ЕС на американски ценности.....
  • 6 Ford Prefect

    106 6 Отговор
    ЕС е близко САЩ далече това обаче пианиците от Полша май не го знаят
  • 7 НКВД

    101 7 Отговор
    Типично за поляците и украинците да се нажулиш яко с Водка и да почнеш да брещулевиш небивалици и съкровенните си фантазии публично!
  • 8 антисоросоид

    94 13 Отговор
    Веднага полша да бъде извадена от Европейския съюз и да върви при САЩ. И без това с нищо не е полезна полша на евросъюза а само ползва субсидии.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гост

    79 10 Отговор
    Напълно разбираемо е Полша е тъпкана с чифути.
  • 11 Аааа

    70 6 Отговор
    От предателство , по лошо няма .
  • 12 юрист

    16 85 Отговор
    Браво на Полша. Провежда дипломатическа игра с цел обръщане на вниманието на ЕС към нея по енергийните въпроси. Общо взето, ситуацията е следната;
    1. Полша подписва сделка да купува втечнен газ от САЩ за 5 години 22.11.2017 От PGNiG подчертаха в изявление, че това е първият подобен договор за редовни доставки на втечнен природен газ в Централна и Източна Европа, регион, който се стреми да намали зависимостта си от Русия, която използва износа си на горива като политически инструмент.
    https://news.bg/int-economics/polsha-podpisva-sdelka-da-kupuva-vtechnen-gaz-ot-sasht-za-5-godini.html
    2. Полша залага на газопровод до Норвегия и втечнен газ, за да спре зависимостта си от Русия Страната вече диверсифицира доставките си на суровината 12 фев 2018,Най-старият купувач на природен газ от Русия е готов да се откаже от него след повече от 74 години, съобщава Bloomberg. Полша, която разчита на доставките от "Газпром" за около две трети от използвания газ годишно, заяви, че диверсификацията на източниците на доставки може да доведе до спад в цените, вследствие на което е възможно да се стигне до строителството на газопровод за внос на газ от Норвегия.
    Това става, след като източноевропейската страна завърши терминал за втечнен природен газ през 2016 г., който да предостави алтернативен вариант за доставки.
    https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2018/02/12/3127229_polsha_zalaga_na_gazoprovod_do_norvegiia_i_vtechnen/

    Коментиран от #14, #29

  • 13 юрист

    15 64 Отговор
    3. Полша очаква конкурентни цени на газа от "Газпром"
    Страната разчита на диверсификацията, с която да постави в конкурентни условия своя дългогодишен доставчик на природен газ 19.02.2018...Полша е един и от големите противници на "Северен поток" 2 и има подкрепата на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън в съпротивата срещу проекта....
    https://www.investor.bg/evropa/334/a/polsha-ochakva-konkurentni-ceni-na-gaza-ot-gazprom-256018/
    С две думи, Полша се опитва по всякакъв начин да спре СП-2 и провежда политика на защита на националните си енергийни интереси. Недоумявам защо това не се харесва точно на русофилите, които одобряват СП-2, въпреки, че той е в разрез с енергийният съюз на ЕС и е във вреда на България.
  • 14 любопитен

    71 8 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    Какво общо имат глупостите, които си написал с това, че Полша подкрепя неспазването на ядреното споразумение от страна на САЩ?
    Някой няма връзка между главния мозък и централната нервна система! Къде е темата, къде си ти? После що ги биели!

    Коментиран от #15

  • 15 юрист

    12 52 Отговор

    До коментар #14 от "любопитен":

    /...Публикувано във факти.бг: Какво общо имат глупостите, които си написал с това, че Полша подкрепя неспазването на ядреното споразумение от страна на САЩ?.../
    1. Не са глупости, а част от енергийната политика на Полша
    2. Ако си малък и не виждаш част от геополитическият пъзел, вината не е моя. Порасни и тогава пак се бутай при големите. Пряката причинноследствена връзка е доставката на ирански газ за ЕС- единствената иранска стока, заради чието получаване която ЕС се съгласи да подпише иранската ядрена сделка. Сега изясни ли ти се положението?

    Коментиран от #16, #17

  • 16 любопитен

    52 8 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    Та защо казваш,големия, САЩ отказва да спазва подписан от него договор? Че нещо на теб ти е мътно в главата! Изчакай да ти се избистри тиквунята, тогава се обяснявай!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 юрист

    8 59 Отговор

    До коментар #17 от "селянин":

    Ще ти го напиша на книжовен български език- не спори с адвокат- не си ми на нивото! Когато и ако повишиш своята ОКС до ниво магистър по право, тогава и само тогава можеш да комуникираш с мен като равен с равен! За сега с теб ни дели пропаст в интелектуално отношение. Обичайно най- наглите, нахални среднисти- всичколози, само клиенти в заповедните и принудителни производства- понеже сте голееееми разбирачи и тарикати, накрая все затъвате и идвате в кантората ми, когато сте изпуснали всички фатални срокове и нямате никакъв друг вариант, освен да си плащате задължението като попове:) Това е правната последица от тарикатлъка ви и мисленето ви:)

    Коментиран от #24, #49, #64

  • 19 Българина

    50 8 Отговор
    Нормално е сащ винаги да имат свой верни или по верни кучета в иначе единния ес. Докато в европа има 200 американски бази, 1000 юдейски фондации и агенции, хиляди цру агенти европа ще е просто 51 щат на сащ малко по непослушен но контролируем по един или друг начин. Ес дефакто не съществува и тази агония ще свърши по един или друг начин. Въпросът е нашите управници кога ще сменят курса, който сега е към нова национална катастрофа. Бесилките чакат предателите,явно няма да минем без това и този път

    Коментиран от #21

  • 20 Марев

    48 6 Отговор
    И там, като у нас, половината кабинет се назначава в едно чуждо посолство....
  • 21 юрист

    15 57 Отговор

    До коментар #19 от "Българина":

    Нормално е русофилистиците да виете срещу Полша , защото русия също подкрепя иранската ядрена сделка:) Я ми кажи- след като си за ЕС, подкрепяш ли СП-2 ?:) Ако го подкрепяш, значи действаш в полза на русия и във ВРЕДА на България и ЕС. Тогава- какво се прикриваш зад ЕС и кой си ти да набедяваш Полша- държава- член на ЕС, в предателство към ЕС? С правото на руски държавен трол, ли?:) Ако е за предателството, то всички русофили трябва да виснете на бесилката, защото поставяте защитата на руските държавни интереси над защитата на българските държавни интереси, а се пишете български граждани!

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Eеххх

    47 5 Отговор
    Първо по темата - Навремето в Ирак Полша, пръв приятел на Саддам, измоли освобождаването/откупуването на стотина америгански подривници, заловени в суверенната държава. Последва позлатяване на Полша, със заеми и опрощаването Им от САЩ. От тогава е и нерушимата братска дружба между тях. За газа - 80% е руски, 10% катарски и не повече от 10% американски. По този начим Полша може да избие загубите от втечнения газ, внасяйки 4 пъти повече руски. Това е истината, мили деца. Другото - че Плоша е клин в ЕС, е америганска политика.
  • 24 ghdfh

    43 8 Отговор

    До коментар #18 от "юрист":

    Адвокат с претенции за достойнство и стойност. Интересно. Вероятно трябва да си смениш професията ако държиш на претенциите.
  • 25 впечатлен

    27 4 Отговор
    И сега какво ще ги правим, най-малкото порицание? В момента ЕС се управлява от Меркел. Напливът на арабски мигранти, които извършиха сума ти безобразия на европейска територия, се дължи на нейната политика. Елате тук, работете и така нататък. Само че арабинът не работи. Той само се чуди какви зулуми да прави и какви претенции да има. Разбирам защо англичаните напуснаха ЕС. Защото не може Меркел да определя всичко. Германия изкупва стари грехове и тормози цяла Европа с арабите. Англичанинът обаче разбра, че на собствената си територия нещата определя той, не германеца. Така че и Полша, какво толкова? Макар и членка на Европа, това е свободна страна, не колония, каквато ние се готвим да станем.

    Коментиран от #27

  • 26 no name no face no number

    40 9 Отговор
    Поляците винаги са били К и затова никой не ги обича

    Коментиран от #28

  • 27 12345

    40 7 Отговор

    До коментар #25 от "впечатлен":

    Полша също е колония, само че американска. Продажното им правителство е купено със зелени хартийки за да се зъби на Русия и да провежда американската политика в Европа. Може би донякъде това е обусловено и от спомените им от ВСВ.
  • 28 prost

    27 4 Отговор

    До коментар #26 от "no name no face no number":

    Здрасти, аз познавам доста поляци. Сред тях има свестни хора, също така и ка.у.и. Както навсякъде по света.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 юрист

    11 40 Отговор

    До коментар #22 от "prost":

    Не- професията ми не е по- аморална от професията на изменник на България- платен руски трол. Хайде сега- всички русофили да се откажете от бг. гражданство и да кандидатствате за руско такова- особено, ако 1 от родителите ви е бил ссср- ски гражданин и да се измитате в любимата си родина русия!

    Коментиран от #51

  • 31 Да да

    10 35 Отговор
    Големи защитници на Иран сте! Що не отидете в тази люлка на демокрацията и да напишете, че всички аятоласи са чисти пед..аси! А тук плюете на воля и без страх! И какво ви пречат Полша и САЩ! Сега изведнъж сте и големи застъпници на ЕС,който иначе редовно плюете и обвиняватв за факта че МРЗ ни е 510 лв.,вместо мечтаните 250 лв.в Русия и временните 455 лв.в турция,че менте лирата станала 35ст.!

    Коментиран от #32

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 юрист

    5 39 Отговор

    До коментар #33 от "ivan4o":

    ....каза руският държавен трол, когато цопваше в отходният канал:)Понеже не можеш да оспориш написаното от мен по същество и отговаряш със спам с лични обиди:) Неслучайно руски тролове в България ставате само лица с основно образование,пенсионери на възраст над 68 години, роми, турчеещи се роми, роми-мюсюлмани или натурализирани бивши ссср-ски граждани:)

    Коментиран от #47, #52

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 юрист

    7 33 Отговор

    До коментар #35 от "Трол":

    Ще ги наричам и още как! След като вие ме наричате американски трол, и аз имам правото да ви отговоря със същата мяра! Къде се е чуло и видяло руски граждани да защитават държавните интереси на България, а? А защо руснаците, списващи в този форум, наричат “американски трол“ всеки бг. гражданин/ гражданка, които защитават САМО интересите на България и ги поставят над интересите на русия? Въпросът ми е логичен, но не очаквам логичен отговор на него...

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 юрист

    6 39 Отговор

    До коментар #35 от "Трол":

    “...Публикувано във факти.бг: Проблема е, че щатите погазват договори, които сами са подписали....“ Учат се от русия, която погази над 10 многостранни договора и извърши военна агресия в Украйна, като незаконно окупира и незаконно анексира Крим и Севастопол.

    Коментиран от #40, #56

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 юрист

    2 30 Отговор

    До коментар #43 от "Трол":

    То се вижда кой става за смях- лицата, които вместо логичен отговор на моите въпроси, ме обиждат. Но когато дойдете в кантората ми, сте по-тихи от водата и по-ниски от тревата:) В кантората ми не смеете да шукнете, а иначе се пишете на големи мачовци- сексисти:) Изобщо- падате си доста тъпички... Пак ще ти го напиша- издържам се от упражняване на адвокатска професия, която включва и предоставяне на правни становища по ВСИЧКИ въпроси на правото- включително и по въпроса кои международни договори и кои клаузи от тях е нарушила русия с агресията си в Украйна! А ти си плямпай на ангро- за това ти се плаща- за да публикуваш ЧУЖДИ, вече написани коментари, които бедният ти интелект не може да роди...

    Коментиран от #46, #58

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Гонзо виелицата

    30 2 Отговор

    До коментар #44 от "юрист":

    Госпожо адвокат, нали знаете, че това да си юрист не е нещо кой знае какво. Всеки средно интелигентен човек, с достатъчно желание, може да се образова съвсем сам в тази сфера. Нужно е просто да познаваш нормативната база и да знаеш кое къде да търсиш. Особенно сега, когато всичко е достъпно в интернет пространството. Има затворници и рецета, които са повече юристи от 80% от адвокатите.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Трол

    27 1 Отговор

    До коментар #45 от "юрист":

    Кукло,куклоооо...оп, извинявай куклище! Ти май забрави предишните ни спорове. Когато измисли нов правен предмет-международно морско право. Аз ти казах,че по мое време предметите бяха-международно публично и международно частно право. Нещо ти се губят моменти кукло? И спирам с теб, нали знаеш кой отстъпва?
  • 49 Гост

    20 1 Отговор

    До коментар #18 от "юрист":

    Верно си уникално прост.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 prost

    24 1 Отговор

    До коментар #30 от "юрист":

    Здравей юрист.
    Аз не съм русофил. Аз желая силна България, която е добро място за живеене.
    Също така смятам, че е хубаво да сме в добри двустранни отношения с Русия(имам предвид изгодни и за двете страни).
    Радвам се че сме в ЕС и НАТО.
    Според теб изменник ли съм?
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Какво

    1 12 Отговор
    До "антисоросоид"
    Сорос е на 88г. Ти на колко си ?
    Какво ти е анти ?
  • 54 Дедо Гошо

    21 2 Отговор
    Какво е общото между юриста и сперматозоидите? На 3 милиона един става човек.
  • 55 янев

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    куррва мать,давай нахлйеемся и идйем
    в хралупай шпать.
    Курви полски......
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Параграф 22

    4 15 Отговор
    Мадамата юрист е права за себе си да не харесва блядОликите от бившия СССР, който НАС българите ни върна сто години назад и десетина встрани!
  • 58 Белчо

    22 1 Отговор

    До коментар #44 от "юрист":

    За Вас разбрахме следното: че сте самоуважаващ се адвокат , деспотична работодателка, мъжемразка(вероятно с джендърски уклон) и откровено ненавиждате хората, с по-малък ценз от Вас.
    А, щях да забравя- дъщеря на не успял комунист.
    С две думи - купете си въже.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ТОЧКАТА

    6 1 Отговор
    Полша изобщо не е вземала участие в 15годишните усилия за да стане споразумението факт!!!Интересно ,като какви се слагат сега....То ние знаем какви са!!!!!И ние ползвахме америчките ,,УСЛУГИ,, за да се ,,откажем,, от ИЗГОДНИТЕ връзки с Русия....И ПЛАЩАМЕ.Обаче тези далеч ни задминават по слагане и лезене.....Е ,и те ще си платят.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Били Боунс

    1 0 Отговор
    Седемдесет и пет поеха с Капитана един едничък жив остана.
  • 64 Хахахахха

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "юрист":

    Пъстър свят, и тук ли тролиш?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания