Last news in Fakti

24 Май, 2018 08:23 2 848 22

Северна Корея: Американският вицепрезидент е идиот

  • майк пенс-
  • сащ-
  • северна корея-
  • вицепрезидент-
  • доналд тръмп-
  • идиот-
  • глупав

Словесна атака от режима в Пхенян

Северна Корея: Американският вицепрезидент е идиот - 1
Снимка: БТА/ AP

Високопоставен севернокорейски дипломат определи американския вицепрезидент Майк Пенс като „глупав“ човек и предупреди, че ядрената надпревара между Пхенян и Вашингтон може да продължи, ако дипломацията се провали, предаде Би Би Си.

Заместник-външният министър на Северна Корея Цой Сон-хи заяви, че Пхенян няма да моли американците за диалог, нито пък ще се опитва да ги убеждава да седнат на масата за преговори. Срещата на високо ниво между Ким Чен-ун и Доналд Тръмп е под въпрос.

Северна Корея обяви, че няма да присъства на срещата, ако американците искат от азиатската страна „едностранно“ отказване от ядрената програма. Майк Пенс пък беше наречен глупав заради коментарите си, че режимът в Пхенян може да завърши като този в Либия.

Анализаторите посочват, че Ким Чен-ун се опасява да не свърши като Муамар Кадафи. Напрежението на Корейския полуостров се повиши до червено след ядрените и ракетни изпитания на режима в Пхенян. САЩ заплаши страната с ядрено унищожение, ако не преустанови провокациите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivan4o

    28 7 Отговор
    Теа Амита наистина са малоумни боклуци
  • 2 smile

    45 6 Отговор
    То и ние знаем ,че Американците са идиоти!

    Коментиран от #8, #12

  • 3 Владо Вр

    36 4 Отговор
    Ех, севернокорейци! Що ви трябваше да издавате такава важна тайна? Сега ЦРУ, АНС и другите спец служби в Америка, няма са спят половин година, докато не намерят източника ви на тази строго пазена информация.
  • 4 Голям прос

    23 2 Отговор
    Не са идиоти, ами се чудят на кой от богаташите си да угодят. Затова действията им са неадекватни. Там всичко се прави за пари и се говори, че е за демокрация. Поредните стрелби в Сирия, адекватни ли ви се струват. Няма никаква логика да трепеш врагове, а след някой месец и съюзници. Но ако си обясним това като включим кой ще спечели, всичко ще се изясни
  • 5 Барчо

    25 1 Отговор
    И да се срещнат двамата едва ли ще последва нещо решаващо. Същата работа като срещата на Путин и Тръмп. Последва ли нещо? Не! Нещата си продължиха както си и бяха. Крим си остава руски, а санкциите се задълбочават. Само ще се похарчат едни пари. Ким не е самоубиец и няма да се надупи. А и вече кой вярва на договори с кравария? Каквото днес се подпише, утре можа да се развали едностранно. Поводи могат да се измислят безкрай. От логични, до изобщо нелогични. Тръмп потъпка всичко каквото можеше. Каква е гаранцията, че на другите избори ще дойде някой още по... така от Тръмп. Сега президент е бизнесмен и управлява като такъв. Утре може да дойде някой луд военен и да не се задоволи само с прповокации.
  • 6 mediator37

    31 1 Отговор
    Харесва ми как КНДР разговаря със САЩ, защото САЩ са свикнали те да определят другите какви са и да ги наричат с имена и прилагателни.
    Сега , обаче, се намира смела държава, която казва на света какво мисли за САЩ и политиците му. Отделно от всичко това е и вярно.
    То, какъвто президента, такова и вицето му, но друго си е като бъде казано.
  • 7 Шестия елемент

    3 1 Отговор
    Мнооо сте зле !!!!
    Просто са "Извънземни " затова някой движения , действия думи и тн. им изглеждат странни !!!
    Батки в Черно

    Коментиран от #9

  • 8 отговор

    6 11 Отговор

    До коментар #2 от "smile":

    Идиоти сме ние, доказваме го всекидневно с безумията, които вършим по пътищата и в бизнеса, като държавни служители, кретаме напред-назад, жалки и смешни сме, пословични сме с шмекериите си, с невъзпитанието си, с простащината си! Щатите са огромна страна, съставена от многобройни нации и съумяла да ги обедини. Всички до един са горди, че са американци. Ти, който обиждаш американците, горд ли си, че си българин? И ако да, би ли обяснил с какво точно? С прекрасната ни занемарена природа, с пустеещите земи, обрасли с тръни и бурени, с бетонирането на Черноморието ни, с крясъците и вечните скандали, с простащината, която се сипе отвсякъде? С това ли се гордееш, а, велики българино? И все американците ти виновни! Братя българи, погледнете първо себе си, стига сте разчитали на тоя и оня. Сами трябва да си помогнем, но някои неща просто не достигат до съзнанието на повечето от нас!

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бесен пес

    11 3 Отговор
    Така , така ! Научили са си урока Корейците ! щото иначе , ще се превърнат в новата Либия/Ирак ..
  • 11 ivan4o

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "отговор":

    Трябва се обърнеш към политеците!
  • 12 полтергайст

    1 18 Отговор

    До коментар #2 от "smile":

    Нима можеш да наречеш идиоти онези, които са ти създали автомобила като сериен конвейр, лап топа, писито, смартфона, вероятно и дънките на таза ти.....? Май идиотите са такива като се тоа юу и този кореец, ако е казал такива думи? Корееца е прав, че ако се откаже от ядренна сила, добре е да им гарантира САЩ и останалите, че няма да бъдат като Сирия, Либия, Ирак....! За съжаление май Пентагона не иска да им даде такава гаранция? Лошото е, ако стане война - това ще убие милиарди невинни твари - човеци, растения, животни и други, заради алчността и суетата на малцина алчни хуманноиди. Дано и САЩ и СКорея отстъпят в маниите си и да не става война! Колкото и да е прегрят дълга на САЩ, не е редно да си стоварва техният непукиизъм над живота на невинни души! Всеки трябва да си плаща дълговете, не да ги прехвърля на другите! От друга страна и гордостта на севернокорейският лидер не е добре, понеже като се ритат два коня, магаретата теглят-останалите....

    Коментиран от #13, #18

  • 13 ivan4o

    15 0 Отговор

    До коментар #12 от "полтергайст":

    Ти въри проучи за автомобила компа и темо подобни кой ги е напраил, та ако имат само 1 работно облекло са измислили
  • 14 Бесен Язовец

    15 0 Отговор
    Америте изядоха шута от С.К отново.
  • 15 Сандо

    16 0 Отговор
    Отговор...
    Ей смотльо, че нали заради твойте велики американци се затри всичко българско.
    Армия, здравеопазване, образование, а да се вземе правилно решение и после шантаж!
    Дали директно от Сащ или европейските продажници все тая.
    И да се опитаме нещо стойностно да направим и добро за нас, щом на тях не им отърва и немогат да пробутат свойте боклучаци, веднага се спира.
    То няма, няма ама има с какво да се гордеем. Дори след толкова тормоз, но от всеки, няма Русия, Сащ, Европа и пак има хубави неща.
    На който не му харесва България...
    Границите са свободни, хайде наплитайте!
  • 16 Кую

    12 0 Отговор
    Откриха Америка! Люлката на идиотите.
  • 17 Кики

    14 0 Отговор
    Излиза, че, ако Майк Пенс не беше казал тези приказки срещу С.Корея, Ким е щял да постави условието за двустранно ядрено разоръжаване на срещата. Това означава, че Ким не е имал никакво намерение да се надупва, както други очакваха - разбирачи разни! Сега, Ким открито им каза, че иска двустранно разоръжаване. Това е към САЩ... А с Ю.Корея - просто иска добри взаимоотношения.
  • 18 Ник

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "полтергайст":

    Не идиоти , пълни идиоти са !!! Какво са измислили бе неандерталец , цял свят им прави по нещо , онея се тупат в гърдите , че било тяхно . Пример с F35 ти давам !!! Турците им правят едните части , в Европа другите части , електрониката китайска , металите руски а двигателите кой знае къде . А ся ми кажи кое е американско ??? Само името F35 може би !!!

    Коментиран от #19, #20

  • 19 русия е джудже

    3 9 Отговор

    До коментар #18 от "Ник":

    ХАХАХАХАХАХАХАА
    Откъде я прочете тая глупост бе ,неграмотен ватник ? САЩ е най-технологичната страна и произвежда абсолютно всичко.Това да не ти е руската кочина ,че да немогат един тостер да направят бе ,путинофил ?
  • 20 полтергайст

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Ник":

    Човек, защо се ядосваш толкова? Всеки народ е дал по нещо на света! САЩ са сбирщина от много народности и те са дали много на света. Автомобила е произведен в Джермани, но конвейра го направиха Форд и стана достъпен и за теб.... Компа е създаден преди човечеството тук, но тия тук САЩ и АйБиЕМ са сред пионерите в това. Дънките са си от янките. И понеже САЩ не са една народност, а от цял свят, там са се преплели технологии и опит от всички. А ти ги наричащ идиоти? Не е добре, това твое горделиво презрение..и Уиндоуса ти е от САЩ и Линукс-Андроида ти идва от там... А родните програмисти учат тук и пак работят за САЩ. Ние сме инкубатор лакеи за интелект и компаньонки и евтина работна ръка, благодарение на политиците и такива като теб---горделиви самодоволни фуклювци, плюещи по други. Жалко, че не съзнаваш, това, което ти написах....
  • 21 Ники

    0 2 Отговор
    Америка е велика държава! Два мандата ще изкара Тръмп, а после е ред на Иванка!
  • 22 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ВЪЗМОЖНО Е И ДА ИМА АМЕРИКАНСКИ" ВОЙНИЦИ " ,КОИТО ДА ЖЕЛАЯТ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ, НО Е МАЛКО ВЕРОЯТНО !!! С КАКВО ДИКТАТОРСКА КОРЕЯ ЗАПЛАШВА САЩ ??? САМО ИЗРАЕЛ МОЖЕ ДА СЕ САМОЖЕРТВА ПРИ ЗАПЛАХА ОТ УНИЩОЖЕНИЕ !?!?!?
Новини по държави: